APS Therapy zet in op MS

Maurice Uytdewilligen

MS &

Gepubliceerd: 9 september 2016

Tijdens de MS Hackathon werden er diverse hacks gepresenteerd aan een vakkundige jury. Zo ook de hack van APS Therapy. Een bedrijf welke al enige jaren bestaat en voor sommige MS'ers geen onbekende naam is. Na de MS Hackathon hebben we contact met de directeur van APS Therapy; Maurice Uytdewilligen. Hij wilt graag APS Therapy onder de aandacht brengen van onze lezers. We gaan samen op zoek naar het juiste verhaal en zo geschieden.

APS Therapy zet in op MS

APS Therapy is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van medische apparatuur voor pijnbestrijdingen en versneld herstel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het principe van microstroom. Microstroom is een steeds populairder wordende behandelmethode die een steeds breder draagvlak krijgt voor het bestrijden van pijn zonder extra medicatie. Het bedrijf APS Therapy maakt deze techniek beschikbaar voor zowel de professionele behandelaar als voor de thuisgebruiker.

Voor wie is APS Therapy?

APS Therapy wordt vooral gebruikt door mensen die chronisch pijn hebben en slecht op medicatie reageren of mensen die minder afhankelijk willen zijn van medicatie.

Hoe werkt APS Therapy?

De APS apparatuur biedt een prikkel aan het lichaam aan in de vorm van de Actiepotentiaal en verhoogt tegelijkertijd de energievoorziening in de cel door de productie van ATP (Adenosinetrifosfaat) te verhogen. Lichaamscellen zijn in herstel grotendeels afhankelijk van de communicatie met omliggend weefsel, het centraal zenuwstelsel en de hersenen. Hiervoor is het belangrijk dat de zenuwcellen de middels de actiepotentiaal de juiste signalen kunnen doorgeven en daar speelt APS Therapy een belangrijke rol. Het fysieke herstel verlangt een aanzienlijke investering in energie en  ook daarvoor voorziet de behandeling van APS Therapy.

Onderzoek van APS Therapy bij MS

Al sinds een aantal jaren wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van APS Therapy bij MS. Deze onderzoeken worden uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk (UK) omdat daar de behoefte naar een effectieve en beheersbare behandeling groot is.

Het meest recente onderzoek is heeft zich voornamelijk gericht op mensen met MS. Het onderzoek is uitgevoerd in het “Bed & Northands MS Therapy Center”. De onderzoeksgroep bestond uit 60 mensen die het traject van begin tot eind hebben meegemaakt. Deze 60 mensen hadden samen 94 klachten die behandeld zijn. De groep bestond uit 48 vrouwen (gemiddelde leeftijd 52) en 12 mannen (gemiddelde leeftijd 51) en 17 mensen hadden RRMS, 40 mensen hadden een progressieve vorm van MS en 3 mensen hadden geen MS. Er zijn zowel Nociceptieve pijnklachten als Neuropatische pijnklachten onderzocht.

Het behandeltraject bestond uit een periode van 8 weken. In deze 8 weken kreeg de patiënt 3 behandelsessies per week met een vastgesteld behandelprotocol van 4 x 8 minuten per sessie. Na een korte instructie training gaf 70 % van de patiënten de voorkeur aan de behandeling zelfstandig uit te voeren en 30 % gaf de voorkeur aan de aanwending van de behandeling door een behandelaar, vrijwilliger of een zelf meegebrachte hulp.

De pijn werd gemeten middels de VAS score (Visueel Analoge Schaal) voor de “normale” pijn en de ergste pijn.

Resultaten:

aps 1

aps 2

Het aantal mensen die na de behandeling geheel vrij waren van pijn (VAS = 0) werd ook gemeten.

aps 3

Naast de meetresultaten zoals hierboven beschreven hebben de patiënten ook eigen ervaringen gedeeld over de zelf waargenomen effecten van de behandeling. In volgorde van hoeveelheid genoemd worden de ervaringen opgesomd:

  1. Pijn verlichting
  2. Vermindering van vermoeidheid
  3. Vermindering van spasmen en stijfheid
  4. Verbeterde mobiliteit
  5. Verminderd last van urineweg infectie
  6. Verbetering humeur
  7. Overige minder voorkomende effecten

Conclusie:

APS Therapy is een veilige en effectieve behandelmethode gebleken voor zowel neuropatische als nocicepitsche pijnklachten.

In deze test is gebleken dat 78 % van de mensen (merendeel met MS) een significante verlichting van pijn hebben ervaren. De behandeling werd door de patiënten als prettig ervaren en gaven aan deze behandeling te prefereren boven het gebruik van medicatie. In enkele situaties kon zelfs de patiënt na de behandeling met APS Therapy geheel zonder pijnmedicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klimmen tegen MS. Max & hoe het allemaal begon…

Max de Boer

Max de Boer deed in 2017 mee aan de actie “Klimmen tegen MS”. Lees hier hoe de voorbereidingen allemaal in zijn werk gingen. Krijgt hij alle materialen en sponsorgeld ... › Lees meer

Corona en vaccinatie

Mary Pelkmans

Mijn naam is Mary. Ik ben 63 jaar en weet sinds 2014 dat ik ms heb. Begin februari had ik een beetje klachten, lichte hoofdpijn, beetje spierpijn (vergelijkbaar met ee... › Lees meer