ArenA MoveS!

Redactie Platform MS

MS & ArenA MoveS

Gepubliceerd: 11 juli 2016

Afgelopen zaterdag was het zover #ArenAMoveS. Wij waren er bij. Samen met MSweb hebben we live verslag gedaan van dit waanzinnige evenement. Thomas Sanders sprak tijdens de feestelijke opening de volgende woorden:

ArenA MoveS!

Ik heb pech dat ik MS heb, maar MS heeft pech dat het mij heeft...

De oplettende lezer weet dat bovenstaande woorden vrijdagavond al waren te lezen op Platform MS. Gesproken door Erik Heijkoop. Tijdens de afsluiting waren dit ook de slotwoorden van Thomas. Het gaf mij kippenvel om die woorden in de immens grote Amsterdam ArenA te horen. Waanzinnig!

Catharina en Hanneke!

Ik zag Hanneke aan een tafel zitten en liep naar haar  toe om te vragen hoe het met haar ging. Haar verhaal kwam tijdens #ArenAMoveS online. De afgelopen weken heb ik regelmatig contact met haar via Facebook. Ze schreef haar verhaal en het inspireerde mij. En als ik dan op zaterdag haar een hand geef en haar stralende gezicht zie, dan word ik trots. En emotioneel. Wat ben je een kanjer als je dubbel ziek bent en 'gewoon' die trappen gaat beklimmen. Het was zwaar. Dat zag ik achteraf aan je. Maar je hebt het gedaan!

Terwijl ik met Marijn (MSweb) door de ArenA loop om foto's te maken en bezoekers en deelnemers te interviewen, word ik door twee dames aangesproken. "Ben jij Floris?" vragen ze. "Ja, dat klopt", antwoord ik. En ik herkende de dames al. Catharina en haar zus. En als ik wederom terug denk aan deze ontmoeting springen de tranen weer in mijn ogen. Ik denk aan jouw persoonlijke verhaal. Hoe je opgekrabbeld bent en hoe je nu voor mij staat in de ArenA. Je vertelt hoe je naar de ArenA bent gekomen; "Gewoon met de tram". Ik maak een foto van jullie en zie twee trotse zussen. Inspiratie krijg ik van je! En hopelijk delen we samen nog heel veel meer verhalen!

@BeertjeBrult

Hij heeft het gedaan! Ruim 50 treden heeft hij beklommen. Ik heb hem een hand gegeven en voelde me trots. Trots dat ik er bij was toen hij begon aan zijn uitdaging. Zo ontzettend knap! Volgend jaar weer maar dan in De Kuip (Rotterdam).

Team Rossum MoveS

Nog een mooi moment; Team Rossum MoveS komt in zijn geheel over de finish. Voorop loopt Gert-Jan van Boxel. Een jongeman met MS. Zichtbaar emotioneel net als vele in zijn team. En het is aanstekelijk. Maxim (MSweb) en ik moeten ook een traantje wegpinken. Een heel team komt over de finish en de hele Amsterdam ArenA voelt de liefde en de kracht! Wat ontzettend mooi!

Ik ben er nog steeds ondersteboven van! Ik heb nog steeds energie. Wat waanzinnig! Volgend jaar weer. En dan ook meteen een aantal trappen op!

Dank jullie wel!

Meer foto's staan op onze Facebook: www.facebook.com/PlatformMS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe jij nog wel leuke dingen? AUW!

Marien Faasse

Marien heeft een hobby, namelijk zingen. Ondanks dat hij in een rolstoel zit of met een stok loopt, geniet hij des te meer van een groot optreden. Maar toen hij met 2 ... › Lees meer

Klimmen tegen MS: Op naar de top!

Natascha

Een paar maanden na de diagnose MS te horen hebben gekregen, gaat Natascha meedoen aan Klimmen tegen MS. Hoe gaat ze ervoor trainen? Gaat ze alleen of gaat er iemand m... › Lees meer