Booktastic – de boeken van Nienke

Nienke Pluk

MS & Werk

Gepubliceerd: 28 juli 2021

Nienke was bekend om haar Yoga studio 'Free Flow Yoga'. Maar door haar MS kan ze haar yoga werk niet meer uitvoeren. Ze laat zich niet door de MS tegenhouden om haar dromen te verwezenlijken. Ze leest graag boeken en bedacht daarom het concept 'Booktastic'. Wat Booktastic precies betekent, legt ze graag zelf uit.

Booktastic – de boeken van Nienke

Lieve jij! Booktastic en ik zijn er klaar voor! MS gaat me niet weerhouden te doen waar ik in geloof en daarom bezit ik nu zo'n 1000 boeken die jij voor een klein prijsje kunt lenen. Waarom?

Het verhaal bekijken alsof ik er zelf bij ben.

Met mij zijn er nog 25.000 anderen met MS en dan heb ik anderen met een beperking of chronische ziekte nog niet eens geteld.
Als je door ziekte of een beperking veel thuis bent heb een je uitlaatklep nodig, een rustpunt ,een anker. Even je mind verzetten. En dat doe ik door te lezen en te luisteren.

Als ik mijn ogen sluit of compleet in het verhaal gezogen ben kan ik de hele wereld over reizen. Het verhaal bekijken alsof ik er zelf bij ben. Nu zal dat voor vele anderen niet anders zijn maar het kunnen lezen of luisteren van een boek is iets wat niet iedereen in deze positie zich kan veroorloven en dat zou dan weer niet moeten kunnen. Lezen is voor iedereen ongeacht de grootte van je portemonnee.

Iedereen is welkom

Daarom is Booktastic een bibliotheek waar je tegen €0,20 en zonder abonnement een boek kunt lenen uit de collectie! Iedereen is welkom en er zijn ook genoeg boeken voor kinderen en de beginnende lezers onder ons! En woon jij in de buurt, kom ik hem zo nodig op de fiets bij je thuis bezorgen. Ter plekke uitzoeken kan ook natuurlijk!

Woon je verder weg dan betaal je verzendkosten + leengeld en kun je ervoor kiezen het boek met meerdere te lezen voor je hem terugstuurt zodat je de verzendkosten kunt delen!

Ben jij nieuwsgierig wat er allemaal voor je klaar staat? Stuur me dan even een berichtje voor het overzicht! Website is coming soon!!

Wie weet tot snel!

Ps. Delen is lief! 💌

Liefs,

Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Barstensvol geluk

Natascha

Ons laatste verhaal van vandaag op Wereld MS Dag is deze gelukkige column van Natascha. Over hoe je met alles wat je meemaakt in je leven moet leren "shinen". Natascha... › Lees meer

Rituximab en ‘onze’ neurologen

Redactie Platform MS

De afgelopen weken worden we overspoeld met verhalen over de HSCT behandeling. Veel MS'ers zijn aan het funden en vragen onze hulp daarbij of wij bieden juist onze hul... › Lees meer