Corona en vaccinatie

Mary Pelkmans

MS & Coronavirus / COVID-19

Leeftijd: 63

Gepubliceerd: 28 mei 2021

Mijn naam is Mary. Ik ben 63 jaar en weet sinds 2014 dat ik ms heb. Begin februari had ik een beetje klachten, lichte hoofdpijn, beetje spierpijn (vergelijkbaar met een "licht" griepje)  maar geen verhoging. 6 februari toch een coronatest gedaan en deze was positief. Klachten werden de volgende dag iets meer.

Corona en vaccinatie

Ik had geen geur en smaak meer. Ik voelde me een beetje flauwtjes maar had geen verhoging. Ongeveer 2 weken later was het over. Maar daar kwamen de naweeën… Mijn benen waren stukken zwaarder geworden. (Het leek wel of ze 100 kilo per been wogen).

Ik was zo uitgeput dat het leek of ik een marathon had gelopen

Na een wasbeurt was ik zo uitgeput dat het leek of ik een marathon had gelopen. Na een tijdje kwam de smaak en geur langzaam terug. Alleen de geur is nog niet 100% terug. De maanden erna zijn mijn benen nog steeds een ramp, de moeheid wordt wel minder. Maar tot op heden is het lopen nog niet naar behoren.

In de tussentijd had ik ook een oproep van de huisarts gekregen voor de inenting Astra Zeneca. Maar helaas kon deze niet doorgaan, want de corona was pas 3 weken geleden en er moet 4 weken tussen zitten. "Jammer".

Intussen gaat alles weer een beetje z'n gangetje behalve met de ms. Die heeft hier toch een klap mee gehad. En ja hoor na lang wachten is de nieuwe oproep binnen voor 1 mei. Maar de prik voelde niet prettig. Maar ja, dan de dag erna, heel de dag op bed gelegen met migraine en spierpijn. Maandag ging het al wat beter, maar bleef nog wel met mijn rechtse been slepen.

Op de plaats van de spuit ging het ook nog veeel jeuken en een harde plek. Maar nu gaat het steeds beter. Ik zou bijna zeggen 'ik ben nu weer zoals ik voor corona was'. Dit alles heb ik wel doorgenomen met de neuroloog. In verband met het infuus ocrelizumab die ik op 9 juni krijg.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderen combineren met je MS

Sheila

Hoe vaak mensen inmiddels gedeeltelijk of zelfs volledig zijn afgekeurd. Ik lees bij zulke berichten vaak verdriet. Je raakt alweer wat kwijt en MS ne... › Lees meer

Op zoek naar

Maarten van Himbergen

Gegroet iedereen. Ik ben Maarten Van Himbergen en ik leef samen met mijn Allen Williams in Oud-Turnhout, België. Bij mijn man is Multiple Sclerose vastgesteld ongeveer... › Lees meer