Diagnose MS – Instagram Sharing door Louise de Lange

Louise de Lange

MS & Instagram Sharing

Gepubliceerd: 12 april 2020

Kennen jullie Louise de Lange al? Zij heeft MS en neemt aankomende week ons Instagram account over. Super spannend. En zij wilt graag iets meer vertellen over haar deelname en over haar eigen boek.
Oh ja, ze heeft niet één maar twee poezen. Dat lees je allemaal in haar verhaal!

Diagnose MS – Instagram Sharing door Louise de Lange

Hallo allemaal! Ik ben Louise De Lange uit Huizen ('t Gooi). De poes op de foto is Tess, één van mijn 2 poezen. Na ruim 20 jaar honden gehad te hebben, ben ik nu gevallen voor een paar geweldige katten. Ik mag deze week het Instagram-account overnemen van Platform MS en daar heb ik veel zin in!

Wellicht breng ik je op ideeën die jou ook verder zullen helpen

In 2012 heb ik de diagnose MS gekregen omdat ik binnen een paar maanden nagenoeg blind was geworden door ontstoken oogzenuwen en mijn hoofd boordevol oude schadeplekken zat. Omdat ik geen medicijnen wilde - omdat deze MS niet kunnen genezen - en ik me niet wilde neerleggen bij het toekomstperspectief dat de neuroloog schetste, ben ik op onderzoek uitgegaan naar mogelijke oorzaken van neurologische schade en mogelijke oplossingen ofwel geneeswijzen.

Over mijn zoektocht en al mijn bevindingen heb ik een boek geschreven met de titel 'Diagnose MS Wat nu?' Mijn boek is te koop bij de boekhandels, Bol en via mijn eigen website www.louisedelange.nl

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen heb ik enorm veel te vertellen en te delen; minimaal een boek vol. Toen we de afspraak maakten dat ik deze week het account over zou nemen, had ik al wat onderwerpen in gedachten maar daar heb ik wat van aangepast omdat er nu sprake is van een griepvirus (Covid-19 ofwel Corona) dat gevaarlijk kan zijn voor mensen uit een risicogroep. En ik hoef een MS-patiënt niet te vertellen dat 'ie bij deze risicogroep hoort en ik kan het goed begrijpen als je je zorgen maakt.

Ik heb heel wat moeten veranderen

Wat ik graag wil doen deze week, is jou vertellen over verschillende dingen die ik heb ontdekt tijdens mijn onderzoek die voor mij goed werken en die goed zijn voor het immuunsysteem. Ook wil ik je een kijkje geven in mijn leven en zal ik proberen duidelijk te maken wat ik allemaal anders doe tegenwoordig dan het grootste gedeelte van mijn leven vóór de diagnose MS in 2012.

Ik voel me tegenwoordig beter dan ik me ooit heb gevoeld, en ik gun dit jou ook van harte! Het is geen gemakkelijke en snelle weg geweest voor mij - en ik heb heel wat moeten veranderen - maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. Dit wil overigens niet zeggen dat ik het antwoord heb op alles en/of dat jou lichaam hetzelfde zal reageren als het mijne, maar wellicht breng ik je op ideeën die jou ook verder zullen helpen.

Alvast een goede week gewenst en geniet een beetje van de zon! Tot morgen!

Liefs, Louise

Heb jij een soortgelijk verhaal? Stuur het naar [email protected]!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Mano schreef:

  Deze mevrouw is een regelrechte wappie zag ik op haar persoonlijke insta pagina, ik sla even over.

 • Niet meer varen

  Gregory Lemmens

  Het krijgen van een diagnose MS is niet niks. Dit overkwam Gregory Lemmens ook. Hij schreef ons zijn verhaal. Over zijn diagnose en hoe dit eigenlijk op jonge leeft... › Lees meer

  De waarheid horen over mijn MS doet pijn

  Trevis Gleason

  Velen van ons herkennen het dat als onze wonden af en toe (of regelmatig) opnieuw opengaan wanneer een nieuw MS verschijnsel zich aandient, of een oud symptoom opnieuw... › Lees meer