Een bijna pijnloos leven door thc

Nadine Dekker

MS & Pijn

Gepubliceerd: 2 september 2019

Laatst hebben wij een poll geplaatst of mensen cbd of thc olie gebruiken. Vandaag het verhaal van Nadine. Ze zag de oproep en gebruikt zelf thc olie. Er heerst toch wel een taboe op omdat het onder drugs valt. Maar toch, proberen is het echt waard! Lees hier haar verhaal.

Een bijna pijnloos leven door thc

Ik lig in mijn bed. Alweer. De pijn in mijn benen en buik is haast niet te houden. Scherpe pijnscheuten vliegen door mijn lichaam. Bijna alle pijnstillers heb ik al geprobeerd maar of ze werken niet, of ze hebben nare bijwerkingen.

Er trok een zekere rust door mijn benen

In de avond kwam mijn broer langs. 'Ik heb wat voor je Dien. Ik heb wietbrownies gemaakt.' Ik had er al regelmatig over gelezen, medicinale wiet. Maar dat was niets voor mij toch? Ik ga toch zeker niet aan de drugs? 'Waarom niet? Medicijnen zijn toch ook een soort drugs?' Ik keek naar het bruine taartje dat uit het aluminiumfolie tevoorschijn kwam. Laat ik het naar gewoon proberen.

Ik pakte het gebakje en nam een hap. Yak, wat een vieze nasmaak. Maar toch at ik helemaal op. In eerste instantie merkte ik niets. Tot er na ongeveer 25 minuten een zekere rust door mijn benen trok. Zo'n fijn gevoel! Ik genoot van de rust en viel langzaam in een heerlijke ontspannen slaap.

Toen ik wakker werd wist ik het zeker: dit wil ik vaker. Dus maakte ik een afspraak met mijn neuroloog. Zonder veel moeite reed ik even later in mijn rolstoel het ziekenhuis uit met een recept voor medicinale cannabis met thc. Eerst zette ik er thee van maar dat vond ik zó smerig!

Welke moeder maakt nou drugs voor haar dochter?

Toen mijn moeder op een keer bij mij was zei ze: 'ik wil best wietbrownies voor je maken maar je mag het aan niemand vertellen. Want welke moeder maakt nou drugs voor haar dochter?!' Het was op zich goed te doen en het werkte prima tegen de pijn maar het was zeer onpraktisch. Daarom ben ik na een half jaar overgestapt op CBD olie met thc.

Dit werkt echt super voor mij! Ik heb nog maar een klein beetje pijn als ik de olie genomen heb en kan veel beter mijn spieren ontspannen. Ik ben echt heel erg blij dat ik het toch geprobeerd heb en wil tegen mijn mede MS'ers zeggen: probeer het gewoon! Niet geschoten is altijd mis! Ik wens jullie een pijnloos leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Francis schreef:

  Hoi ik ben zeer benieuwd naar welk merk je gebruikt en welke sterkte. Er is zoveel te krijgen dat ik door de bomen het bos niet meer zie!
  Alvast bedankt groetjes Francis

 • Greet tijsen schreef:

  Ik heb ook een tijdje medicinale wiet gebruikt ik zette er thee van het ontspande wel,maar het werd ineens niet meer vergoed door de ziektekosten verzekeraar en om dit zelf ook weer te moeten betalen dat word mij gewoon iets teveel, jammer maar helaas

 • Anouk Devos schreef:

  Hej, ik neem ook CBD olie. Maar waar vind je CBD olie met THC in? Groetjes, Anouk

 • Gezond erin, maar hoe eruit?

  Nanda Felderhof

  NB: onderstaande schreef ik de avond voor ik voor de tweede Lemtrada kuur werd opgenomen. Nog nooit ben ik zo gezond opgenomen geweest in het ziekenhuis. Er was altijd... › Lees meer

  Werk, afkeuring, ontslag, vrijwilligerswerk

  Peter

  MS & Werk. Ook Peter reageerde met zijn verhaal. Een verhaal over werk, MS, afkeuring en vrijwilligerswerk. Een verhaal over de eerste klachten, de uiteindelijke d... › Lees meer