Enquête MS app (monitor jouw MS)

Marjolein

MS & Orikami

Gepubliceerd: 1 april 2017

Voor onze partner Orikami, delen we regelmatig enquêtes en onderzoeken onder ons publiek om op die manier een grote groep mensen te kunnen bereiken. Onlangs vroeg Marjolein ons om haar enquête  te delen met betrekking tot een nieuwe MS app. En ze doet dit - uiteraard - inclusief haar verhaal. Lees mee...

Enquête MS app (monitor jouw MS)

Mijn naam is Marjolein, student Advanced Business Creation. Een vrijwel onbekende studie, maar om het even makkelijk te maken richt de opleiding zich op de drie pijlers: Ondernemerschap, Marketing en innovatie. Vanaf begin februari ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij Orikami in Nijmegen en richt ik mij op user engagement.

Orikami ontwikkelde de laatste jaren een mobiele applicatie voor mensen met Multiple Sclerose. Door de applicatie kan de patiënt zijn persoonlijke ziektebeeld monitoren. Ofwel dat iedere persoonlijke vooruitgang, achteruitgang, of stabiele periode inzichtelijk wordt gemaakt. Deze inzichten zou je vervolgens mee kunnen nemen in je doktersafspraken ter ondersteuning van je persoonlijke ervaringen.

...heb ik een enquête opgesteld die het digitale gebruik, behoefte naar de applicatie en wat algemene gegevens over de ziekte MS in kaart brengt.

Tijdens mijn afstudeerperiode onderzoek ik hoe en of een dergelijke applicatie in je dagelijks leven past. Ook bekijk ik hoe de service om de applicatie heen eruit dient te zien. Hiervoor willen we behoeften naar de applicatie meten, om uiteindelijk een beter product te bouwen dat aansluit op jouw wensen.

Om er achter te komen wat deze behoeften zijn, heb ik een enquête opgesteld die het digitale gebruik, behoefte naar de applicatie en wat algemene gegevens over de ziekte MS in kaart brengt. Geen paniek, de enquête is anoniem in te vullen, dus wij kunnen geen persoonlijke antwoorden aan je naam verbinden. We hopen alleen dat jij je antwoorden naar waarheid wilt invullen.

We hopen dat jij deze enquête wilt invullen, zodat wij jou straks beter kunnen helpen. Klik HIER voor de enquête.

Mocht je het interessant vinden om op de hoogte gehouden te worden. Meld je dan aan op MS Thuis voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief, zullen we ook de resultaten van het onderzoek presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Monique Muller schreef:

  Mijn oudste broer Nico heeft MS. Ik zou graag meer info willen over de verschillende behandelingen,en de resultaten daarvan, die niet vergoed worden door de zorgverzekering

 • Triggers en Treffers en wat ik weet

  Angela Snijder

  Tja triggers...daar heb ik heel lang over na gedacht, wat heeft het getriggerd... Ik ben in verhalen van anderen af en toe opzoek naar wat heeft die schub nou veroorza... › Lees meer

  Wietske hackt tijdens HackAMSterdam

  Wietske Lutgendorff

  Tijdens de #MSHackathon in mei van dit jaar, ontmoeten we Wietske Lutgendorff. Een persoon welke zo ongelooflijk enthousiast is als het gaat om innovatie, techniek, zo... › Lees meer