De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose... Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Mijn eigen crisis

Erika Huisman


MS & Diagnose

/ 36


Gepubliceerd: 31 juli 2020

“Mijn eigen crisis”

Op 16 april werd ik door neuroloog opgenomen in ziekenhuis met vermoeden van ms. Op dit moment wacht ik op oproep ms centrum in Amsterdam. Het duurt voort. De Corona crisis. Heel langzaam wordt het normale leven weer opgepakt. Maar wat is tegenwoordig normaal? Wat is het nieuwe normaal? Hoe moeten we ons gedragen? Wat betekent dat voor de toekomst? Hoe gaan onze kinderen dit beleven? Allemaal vragen die een ieder zich wellicht afvraagt.

Lees meer

Mijn reis in de wereld genaamd ‘MS’ (1)

Marcia Taroenoredjo


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 29 juli 2020

“Mijn reis in de wereld genaamd ‘MS’ (1)”

Onlangs nam zij ons Instagram account over en had zij beloofd om haar verhaal te delen met ons. Bij deze het verhaal van Marcia. Een verhaal opgedeeld in een aantal stukken. Van haar ex naar een nieuwe liefde en van de eerste symptomen naar de daadwerkelijke diagnose. Het eerste verhaal zou eigenlijk vorige week gedeeld worden maar dit is helaas niet helemaal goed gegaan.

Lees meer

Het leed dat blaasontsteking heet…

Mascha


MS & Klachten


Gepubliceerd: 27 juli 2020

“Het leed dat blaasontsteking heet…”

Ik heb sinds 2010 de diagnose MS maar vanaf de puberteit heb ik altijd al last gehad van blaasontstekingen. Ik wist in het begin eigenlijk niet dat blaasproblemen veel voor komen bij mensen met MS. Ik ben dus eerst een tijd in de weer geweest bij de huisarts. Ik voelde de blaasontsteking al voordat ie uit de test kwam. Behoorlijk vervelend want dit betekende dat ik vaak na 3 dagen nog een x terug moest en ja hoor daar was mijn grote vriend weer.

Lees meer

Kan ik nog wel voor mijn kinderen zorgen?

Wendy Feys


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 24 juli 2020

“Kan ik nog wel voor mijn kinderen zorgen?”

4 jaar geleden, enkele dagen voor mijn 39ste verjaardag zag ik een vlek voor mijn linkeroog…ik sloeg er niet direct acht op en dacht dat het aan mijn brilglazen lag die nogal veel krassen vertoonden 😉. Op een dag toen ik mij stond te douchen zag ik die vlek ook en dit keer zonder bril (dus aan die krassen kon het niet gelegen hebben) toen sloeg de paniek wel lichtjes toe, stel je voor dat ik opeens blind ging worden…

Lees meer

IVA-aanvraag

Gonny


MS & Werkgever


Gepubliceerd: 20 juli 2020

“IVA-aanvraag”

Oktober 2017 kreeg ik een terugval, zonder dat het een echte schub was. Daarna kon ik slechter lopen, hoewel dit later weer wat bijtrok en had ik ineens erg veel last van MS-vermoeidheid. Dat vond ik lastig! Want die vermoeidheid was een fenomeen dat ik tot dan toe eigenlijk niet kende. Op mijn werk had ik er steeds meer last van dat mijn collega’s door de kantoortuin heen schreeuwden om aan elkaar dingen te vragen of te overleggen. Ook de bezoekers die vaak al om 07:30 uur voor anderen tegenover mijn bureau stonden, waren me een doorn in het oog.

Lees meer

De strenge quarantaine is voorbij

Ilona


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 17 juli 2020

“De strenge quarantaine is voorbij”

Natuurlijk, ik pas de hele tijd op, don’t worry. En ja, we moeten extra voorzichtig blijven. Maar het was echt twee weken in huis en tuin. Stiekem ben ik er tussendoor toch heel even uit geweest maar heel goed opgepast hoor. De twee weken thuis zitten dat is nogal pittig. (Maar acht door de blokkade strakjes minder pijn). Dan merk je pas hoe vaak je er toch even uit gaat voor iets. Hup even naar de winkel of iets anders. Maar ik mag weer loslopen. Pas op voor overstekend wild💪🏻

Lees meer

Een positieve bevestiging

Anika Linckens


MS & Leefstijl

/ 28


Gepubliceerd: 15 juli 2020

/ RRMS

“Een positieve bevestiging”

Jullie zullen mij vast wel al eens gehoord of gezien hebben in een vlog of via Platform MS een verhaal van mij gelezen hebben. Ik heb MS sinds mei 2018 en heb daarin al veel meegemaakt. Van medicatie tot alternatieve geneeswijzen, van een gezonde leefstijl tot voeding.

Lees meer

Uit evenwicht

Jolanda Ruesink


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 13 juli 2020

“Uit evenwicht”

Ondertussen zijn we al weer een maand verder sinds mijn laatste stukje. Ik eindigde met houd moed, komt goed! Daar moeten we ook nog steeds vanuit gaan natuurlijk, maar het duurt nog wel even, ben ik bang. De wereld staat nog steeds behoorlijk op zijn kop door de corona-crisis. Voor iedereen ziet het dagelijkse leven er wel heel anders uit. Moeilijk is om hier een evenwicht in te vinden en te houden. Wat kan wel, wat kan niet.

Lees meer