De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose... Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

2020

Karin van Rooijen


MS & Vermoeidheid


Gepubliceerd: 22 januari 2021

“2020”

Onlangs heb ik 30 kaarsjes mogen uitblazen. Wat gaat de tijd snel. Omdat ik in december jarig ben, gaat mijn verjaardag vaak samen met een kleine terugblik van het afgelopen jaar. Iedereen heeft bij 2020, denk ik, op een bepaalde manier een nare nasmaak achtergelaten. Dit geldt zeker ook voor mij.

Lees meer

Negatief of juist positief

Tamara Tiemissen


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 15 januari 2021

“Negatief of juist positief”

Wat een lastige vraag. Want in eerste instantie ben ik erg geneigd kei hard (en ja ik ben een Brabander) te roepen dat er niets positiefs aan is.  Mijn ms verhaal begint in 2006. Ik belandde met een oogzenuwontsteking in het ziekenhuis. Vreselijk heftig en indrukwekkend. Want het is niet leuk om als jonge twintiger geconfronteerd te worden met de afdeling neurologie. Een afdeling die ik destijds als heel heftig ervaren heb.

Lees meer

Zeg je nee, dan krijg je er twee

Ilona


MS & Klachten


Gepubliceerd: 11 januari 2021

“Zeg je nee, dan krijg je er twee”

Deze maand is in een soort van waas omgevlogen. Begin deze maand was het weer feest. Jippie blaasontsteking het zal niet. In eerste instantie was het een gewone bacterie alleen deed de antibiotica niets in mijn opinie. Volgens de uroloog kon dat helemaal niet. Nee het heeft vast wel gewerkt misschien blijft je lijf gewoon in de symptomen hangen maar is het al weg. Hij is gewend aan die symptomen. Lees meer

Verbeeldingskracht

Jolanda Ruesink


MS & Fampyra


Gepubliceerd: 8 januari 2021

“Verbeeldingskracht”

De afgelopen tijd ga ik als een speer. Nou ja, een beetje overdreven misschien. Maar het gaat goed. Het lopen laat hier en daar nog wel eens wat te wensen over, maar verder energie te over. Op het lopen word ik ook nog wel eens aangesproken. Door de mensen die niet weten dat ik MS heb: ”Ben je geopereerd of zo?”, “Herstellend van een blessure?” Door de wat meer ingewijden: ”Lopen gaat wat minder?” Ach, het is wat het is, de ene keer gaat het redelijk en soms gaat het wat slechter.

Lees meer

Maanden om snel achter ons te laten…

Angela Snijder


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 4 januari 2021

“Maanden om snel achter ons te laten…”

Na een lange tijd semi-afwezig te zijn geweest zit ik deze ochtend weer even achter de laptop om een knappe update te geven van de afgelopen maanden… Te beginnen bij 6 februari, na een kort ziekbed is mijn lieve oma op 6 februari aan de griep overleden, wat een enorm gemis! Heb de afgelopen weken super veel aan haar gedacht en wat ben ik blij dat haar het hele Corona gedoe bespaard is gebleven. Wij hebben met zijn allen waardig afscheid kunnen nemen van mijn lieve oma.

Lees meer

Van 2020 naar 2021

Marcia Taroenoredjo


MS & Gezin


Gepubliceerd: 1 januari 2021

“Van 2020 naar 2021”

Voor mij is 2020 net als een mega strenge winter, te koud, te glad, te somber, te donker, te ‘eenzaam’ door alle beperkingen voor ons burgers in een tijd waar veel onzeker en oneerlijk is waardoor je vanwege afstand houden en minimaal mag ‘chillen’ thuis, op straat. En ga zo maar door.. Begrijp me niet verkeerd hoor.. Ik heb talloze keren gelachen, gedanst, gekke en grappige momenten meegemaakt, mooie herinneringen gemaakt en helaas ook dingen meegemaakt die ik het liefst zo snel als mogelijk wil vergeten!

Lees meer

Stress!

Saar Vleugels


MS & Medicatie


Gepubliceerd: 28 december 2020

“Stress!”

Na een dikke maand afwezig te zijn van mijn blog (shame!), ben ik terug! Maar… ik heb een goed excuus, want man, wat een stressvolle periode is dit! Als ik het allemaal opsom, vraag ik me toch af hoe ik het allemaal kan bolwerken… Mijn stresspotje is aan het overkoken!

Lees meer

De onzichtbare problemen van MS

Mascha


MS & Onzichtbaar


Gepubliceerd: 21 december 2020

“De onzichtbare problemen van MS”

Hoewel ik al veel vaker de onzichtbare problemen van MS heb meegemaakt, is het een ‘never-ending-story’. Het gevoel van dat je niet wordt geloofd of jezelf iedere keer opnieuw te moeten verantwoorden stopt nooit. Over het algemeen hebben mensen geen kennis van MS of iedere andere chronische ziekte als je het mij vraagt. Er is gewoon niet genoeg aandacht voor MS.

Lees meer