De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose... Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Adagio

Jolanda Ruesink


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 14 juni 2021

“Adagio”

Dan zijn we al weer ruim een maand verder. Vannacht is de tijd verzet. Een uurtje korter in de nacht. Tijd voor de lente. Bijna niet voor te stellen dat er een paar weken geleden nog zo’n pak sneeuw lag. Hoewel het de laatste tijd regelmatig regent hebben we ook al fijne lentedagen. Ondertussen trekt het leven in een saai en traag tempo verder.

Lees meer

Medido dispenser

Ilona


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 11 juni 2021

“Medido dispenser”

Een tijdje geleden kwam de thuiszorg ermee dat er een proef was met een medicatie dispenser. Dit ding zou gaan piepen als het tijd was voor de medicatie. Met mijn goudvis geheugen vergeet ik het regelmatig. Ook zou hij de zakjes open maken zodat ik daar ook geen hulp meer bij nodig had. En hopelijk de pillen in mijn mond konden i.p.v. overal naar toe te vliegen.

Lees meer

Rust

Moniek Geerts-Strik


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 7 juni 2021

“Rust”

De drie R’s: rust, regelmaat, reinheid. Rust, reinheid en regelmaat: het klinkt ouderwets, en dat is het ook. Florence Nightingale (1820-1910), grondlegger van de moderne verpleegkunde schreef als eerste over de 3 R’s als basis voor een algehele goede gezondheid. Vraag is: heeft ondertussen de moderne medische wetenschap de ideeën van Florence Nightingale overbodig gemaakt?

Lees meer

Het einde van zelfmedelijden

Nordine Claes


MS & Achteruitgang


Gepubliceerd: 4 juni 2021

“Het einde van zelfmedelijden”

Had je al een slechte dag vandaag? Lees dan maar niet verder. Misschien stopt iederéén best met lezen, ook wie goed gezind opgestaan is. Zó negatief gaat dat hier worden. En lang. En veel. Laat mij maar efkes gewoon razen, galspuwen, verontwaardigd zijn. Niet op letten…

Lees meer

Ga er maar eens voor zitten

Anika Linckens


MS & Leefstijl


Gepubliceerd: 31 mei 2021

“Ga er maar eens voor zitten”

Halverwege januari werd de MRI van december vorig jaar besproken. Daar waren weer nieuwe plekken te zien en actieve laesies. De neuroloog wilde dat ik aan de medicatie ging. Maar ik niet. Afgesproken dat er een nieuwe MRI gemaakt zou worden 4 maanden later…

Lees meer

Corona en vaccinatie

Mary Pelkmans


MS & Coronavirus / COVID-19

/ 63


Gepubliceerd: 28 mei 2021

“Corona en vaccinatie”

Mijn naam is Mary. Ik ben 63 jaar en weet sinds 2014 dat ik ms heb. Begin februari had ik een beetje klachten, lichte hoofdpijn, beetje spierpijn (vergelijkbaar met een “licht” griepje)  maar geen verhoging. 6 februari toch een coronatest gedaan en deze was positief. Klachten werden de volgende dag iets meer.

Lees meer

De mama van…

Linda van Gestel


MS & Gezin


Gepubliceerd: 24 mei 2021

“De mama van…”

Dit verhaal komt van MS Liga Vlaanderen vzw Jongerenwerking. Mijn naam is Linda van Gestel, ik ben ‘de mama van…‘ Zo word ik soms genoemd als men weet dat ik 2 dochters heb met MS. Mijn dochters Lauren en Amber hebben dus beide MS. Toen Lauren, de oudste, in november 2013 plotseling viel toen ze van de tram stapte vond ik dat het tijd was dat we wisten wat er aan de hand was. Ze was al langer niet zoals het moest zijn: veel hoofdpijn, vermoeidheid, evenwichtsproblemen…

Lees meer

De eerste jaren moest ik er niets van weten

Jolanda Ruesink


MS &


Gepubliceerd: 21 mei 2021

“De eerste jaren moest ik er niets van weten”

De eerste jaren dat ik MS had moest ik er niets van weten. Ik had geen behoefte om mijn ervaringen te delen of verhalen van mede MS-ers te lezen. Destijds ging na een slechte periode het leven nog altijd als vanouds door. Ik werkte, had het druk met de kinderen en was nog lid van de atletiekvereniging. Hardlopen was nog een grote passie en ik kon me dan ook niet voorstellen dat ik ooit zonder zou moeten.

Lees meer