De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, (soms woensdag) en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose. Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Hoe het begon

Marjan


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 3 oktober 2022

“Hoe het begon”

Ondertussen heb ik bijna één jaar MS, en mijn gevoel zei om dit nu te wereld in te sturen. Mijn familie en vrienden weten dit natuurlijk al dat ik MS heb, maar ik wil dit van me afschrijven en zo andere mensen laten zien hoe mijn leven er nu uitziet. Vorig jaar in november 2020, ik voelde me goed. Lekker gezellig in ons nieuwe huis dat ik samen met mijn vriend gekocht heb, wou ik het wat aankleden. Ik hou wel van decoratie en dingen in elkaar knutselen, en nu we alleen wonen had ik vrij spel en kon ik me laten gaan en maken wat ik wou 🙂

Lees meer

Afgevallen

Marleen van Diest


MS &


Gepubliceerd: 30 september 2022

“Afgevallen”

Voordat ik september 2020 werd opgenomen in het ziekenhuis en januari de diagnose kreeg, had ik een drukke baan. Werkte minstens 50 uur per week en had daarnaast een druk sociaal leven. Wandelde ook 2 uur per dag met mijn honden. Van mijn werkgever kreeg ik 3 sets maatpakken (sales functie).

Lees meer

Doe mij maar herfstvakantie!

Nanda Felderhof


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 26 september 2022

“Doe mij maar herfstvakantie!”

Inmiddels is de herfst officieel begonnen. Mijn absoluut favoriete jaargetijde. De hitte van de zomer is voorbij, de dagen worden weer korter, de kaarsjes kunnen weer aan, de natuur veranderd en alles is prachtig. Gelukkig deelt manlief mijn liefde voor de herfst, daarom zijn we in de herfst getrouwd (sterker nog, vandaag is onze trouwdag) en gaan we in de herfstvakantie eigenlijk altijd een weekje weg.

Lees meer

Botox

Ilona


MS & Zorg


Gepubliceerd: 23 september 2022

“Botox”

Botox, wie jij? Waarom? Ik had een lekker Cryptische omschrijving op facebook gezet. En daar kwamen wel wat leuke, lieve, grappige reacties op maar de leukste reacties kwamen toch wel echt live. Een vriendin kreeg bijna een rolberoerte omdat Botox zoveel geld kost. En dat ga je toch niet doen, je behandelingen zijn al zo duur en dat is zonde om daar aan te besteden en waarom…. De andere reactie was: ehh Iloon, sorry hoor, ik zie niet helemaal waar je Botox is heen gegaan je wallen zijn nog steeds wel zichtbaar… bedankt he.

Lees meer

Onbaatzuchtig

Wenda


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 19 september 2022

“Onbaatzuchtig”

Een lichtpunt is mijn familie. En mijn vrienden. Houden van is wel iets wat in deze periode een diepere betekenis krijgt. Kennelijk moet een mens een berg shit meemaken om dat te ervaren. Onvoorwaardelijk iets voor de ander doen, kan in kleine dingen zitten die ik nu nog meer waardeer dan voorheen.

Lees meer

Chronisch ziek zijn is rouwen aan de lopende band

Ien


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 16 september 2022

“Chronisch ziek zijn is rouwen aan de lopende band”

Rouwen en (onzichtbaar) chronisch ziek zijn gaan hand in hand. (Onzichtbaar) chronisch ziek zijn heeft veel impact op je leven en op de mensen om je heen. Ik noem het rouwen bij mijn chronisch ziek zijn ook wel rouwen aan de lopende band. Chronisch rouwen krijg je er gratis en voor niks bij als je (onzichtbaar) chronisch ziek bent. Dat gaat ook niet meer weg.

Lees meer

WMO aanvraag

Marleen van Diest


MS & WMO


Gepubliceerd: 12 september 2022

“WMO aanvraag”

Even een berichtje van hoe een WMO aanvraag ook kan gaan. Als je eenmaal hebt besloten (en de moed hebt verzameld) de aanvraag in te dienen wil je ook dat dit zo goed mogelijk verloopt en dat je aanvraag goed onderbouwd is. Ik heb 21 juni een aanvraag gedaan voor een keukentafelgesprek om het uiteindelijk te hebben over een rolstoel met e-motion wielen.

Lees meer

Dansen, dansen als een farao

Ilona


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 9 september 2022

“Dansen, dansen als een farao”

Ja kan ik dit liedje geheel meezingen. Het is het favoriete liedje van Jesmay. Op de een of andere manier schiet het bloggen er steeds bij in dus er staan nog een hele hoop onderwerpjes op de lijst maar eerst deze maar. Dus het gaat over dansen… Door de corona hebben we weinig van onze rolstoel dansles kunnen meedoen. Natuurlijk kwam het er ook nog even bij dat we een weekje langer in Tunesië waren.

Lees meer