De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, (soms woensdag) en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose. Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Glijdende schaal

Jolanda Ruesink


MS & Achteruitgang


Gepubliceerd: 8 augustus 2022

“Glijdende schaal”

Als mensen vragen hoe het gaat, vind ik het altijd lastig om daar een antwoord op te geven. Op zich gaat het best goed, maar in de loop van de tijd zijn er wel steeds meer dingen die minder goed gaan. Eigenlijk word ik steeds beter in het minder goed kunnen van dingen.

Lees meer

Acceptatie

Nanda Felderhof


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 5 augustus 2022

“Acceptatie”

Je ziekte accepteren. Accepteren dat je MS hebt. Accepteren dat je iets niet meer kan. Wat is dat? Wanneer weet je of je bovenstaande hebt bereikt? Als je er niet meer verdrietig over bent? Als je er open en met droge ogen over kunt praten? Als je er ook om kunt lachen? Als je je er geen zorgen meer om maakt?

Lees meer

De meest bizarre vakantie (tot nu toe) vervolg..

Ilona


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 1 augustus 2022

“De meest bizarre vakantie (tot nu toe) vervolg..”

Na de 3e dag in de avond had Jesmay al wat rode rode plekjes. Misschien allergie van de zon of warmte? Volgende ochtend waren het er meer en meer. Toch maar even met een aantal mensen in Nederland checken: het zal toch niet de waterpokken zijn? We gingen bij de receptie langs daar was een aardige dame die zei dat het vallice was, dat hebben alle kinderen hier. Het is niet erg, hier zijn we voor ingeënt.

Lees meer

Nieuwe werkgever

Wenda


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 29 juli 2022

“Nieuwe werkgever”

Mijn werkgever begint ook te beseffen dat dit geen virusje betreft dat op korte termijn is verholpen. Hun reacties en medeleven zijn echter geweldig. De manier waarop ze communiceren met mij verdient een dikke pluim. Maar er zit natuurlijk ook een zakelijke kant aan.

Lees meer

Later als ik groot ben

Ien


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 25 juli 2022

“Later als ik groot ben”

Wie had dat gedacht. Later als ik groot ben, sta ik aan de zijlijn van de maatschappij met twee chronische ziektes. Ik had dat als klein meisje nooit verwacht. Toen de diagnose ziekte van Behçet kwam, werd pas duidelijk waar ik mee te leven heb. Maar dan begint het pas. Nu ik 37 jaar oud ben heb ik veel dingen geleerd door het (onzichtbaar) chronisch ziek zijn. Er zijn dingen die niemand me heeft verteld toen ik (onzichtbaar) chronisch ziek werd. Dingen die je moet ervaren en waar je van leert, maar ook mee moet leren leven.

Lees meer

Brief aan mijn afweerstoornis en mijn Behçet

Ien


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 22 juli 2022

“Brief aan mijn afweerstoornis en mijn Behçet”

Beste mijn afweerstoornis en mijn Behçet. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me hoe ik jullie moet noemen. Vandaag noem ik jullie mijn afweerstoornis en mijn Behçet. Want al sinds kinds af aan zijn jullie bij mij. Mijn afweerstoornis sinds mijn babytijd en mijn Behçet sinds mijn 6e levensjaar. Heel raar om te beseffen, dat jullie bij alle life-events in mijn leven aanwezig zijn geweest. Jullie zijn chronisch en gaan nooit meer weg.

Lees meer

De grens over ja of nee?

Nanda Felderhof


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 18 juli 2022

“De grens over ja of nee?”

Gisteren heb ik een geweldige dag gehad! Ik heb genoten, met volle teugen. De ingrediënten van deze dag: 300 vrouwen, heel veel kleuren, heel veel kleding rekken, hele kleine prijsjes, veel te veel vrouwen in een te warme en kleine ruimte om te passen. Mix dit door elkaar en je hebt een idee. Veel mensen, veel prikkels en warmte, allemaal ingrediënten voor mij om juist géén leuke dag te hebben. Toch ben ik gegaan.

Lees meer

De meest bizarre vakantie (tot nu toe)

Ilona


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 15 juli 2022

“De meest bizarre vakantie (tot nu toe)”

Ik dacht laat ik jullie eens meenemen op meest bizarre vakantie tot nu toe. Met nadruk op tot nu toe want je weet nooit wat er gaat komen in ons gekke leventje. Eigenlijk hadden we zoals elk jaar naar Egypte willen gaan maar dat was dit jaar helaas niet mogelijk. Iets met overstappen en er van 9 tot 10 uur onderweg zijn. En dan nog niet gesproken over prijskaartje.

Lees meer