De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose... Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Mijn reis in de wereld genaamd ‘MS’ (3)

Marcia Taroenoredjo


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 12 augustus 2020

“Mijn reis in de wereld genaamd ‘MS’ (3)”

Vandaag het laatste deel van het verhaal van Marcia. In haar tweede deel konden jullie lezen hoe zij de diagnose (CIS) kreeg en uiteindelijk moest stoppen met haar werk. Ze vindt nieuw werk en heeft het enorm naar haar zin. Mede omdat ze andere patiënten mag helpen en omdat ze inmiddels de ziekte MS beter weet te accepteren. Maar hoe zit het met de zitting en haar mogelijke uitkering?

Lees meer

Versoepelen

Jolanda Ruesink


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 10 augustus 2020

“Versoepelen”

Langzamerhand komen we enigszins uit de lockdown. De strenge coronamaatregelen worden wat versoepeld. Voor mij betekent het dat ik weer fysiotherapie heb sinds een paar weken. Ook ga ik weer naar aquafit in het zwembad. Alles is nog wel een beetje anders. Het is rustiger overal. Handen wassen, handen ontsmetten. Bij het zwembad moet je je elke keer aanmelden, een maximaal aantal deelnemers per groepsles, er is een vaste éénrichtingslooproute en in de kleedruimtes zijn gedeeltes afgelint, zodat je niet te dicht bij elkaar komt.

Lees meer

Onderweg…

Maartje den Hartog


MS & Reizen


Gepubliceerd: 9 augustus 2020

“Onderweg…”

Allereerst dank jullie wel voor de hartelijke bemoedigende wensen die jullie op het eerste deel hebben gegeven! Heel lief! Ondertussen zijn Aika en ik al weer een tijdje op pad. We zijn inmiddels in Noorwegen en ik geniet daar enorm van. “Mijn” taal weer spreken, de ruimte, de stilte, de natuur, de haarspeldbochten, watervallen en gewoon het gevoel van vrij zijn. Even niet “ziek” zijn…

Lees meer

Het leed wat slecht slapen heet

Angela Snijder


MS & Klachten


Gepubliceerd: 7 augustus 2020

“Het leed wat slecht slapen heet”

Zo goed of slecht (hoe je het bekijken wilt 🙈) als elke nacht is gebroken. Of dat nou komt door mijn snurkende man, mijn nachtelijke zeik affaire met het toilet of een verstopte neus… Jeuk uurtjes zijn ook heel populair of gewoon wakker worden om niks omdat dat blijkbaar gewoon kan. Elke nacht is het raak, ik kan me niet heugen wanneer mijn laatste 8 uur ononderbroken slaap is geweest.

Lees meer

Mijn reis in de wereld genaamd ‘MS’ (2)

Marcia Taroenoredjo


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 5 augustus 2020

“Mijn reis in de wereld genaamd ‘MS’ (2)”

Vorige week konden jullie het eerste deel lezen van het verhaal van Marcia. Vandaag gaat zij verder waar ze vorige week is gebleven. Haar vriend ‘dwingt’ Marcia toch om haar bril op te halen in verband met de verslechtering van haar zicht. Ook had hij eerder gehoord over Multiple Sclerose en de symptomen waar Marcia nu last van heeft neigen toch wel erg naar MS, vond hij…

Lees meer

Wereld MS dag 2020

Alja


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 3 augustus 2020

“Wereld MS dag 2020”

Een vliegtuig vliegt in het WTC. Een auto rijdt in op het Koninginnedag-publiek. Een bezoek van de ouderling die vertelt dat er twee kinderen uit de gemeente zijn overleden. Het telefoontje van je moeder dat je vader is overleden. Het zijn van die momenten die je altijd bij zullen blijven. Dagen dat je iets of iemand verloor. De pijn die slijt, de herinnering blijft. Voor mij zijn er een aantal van die dagen bij gekomen.

Lees meer

Mijn eigen crisis

Erika Huisman


MS & Diagnose

/ 36


Gepubliceerd: 31 juli 2020

“Mijn eigen crisis”

Op 16 april werd ik door neuroloog opgenomen in ziekenhuis met vermoeden van ms. Op dit moment wacht ik op oproep ms centrum in Amsterdam. Het duurt voort. De Corona crisis. Heel langzaam wordt het normale leven weer opgepakt. Maar wat is tegenwoordig normaal? Wat is het nieuwe normaal? Hoe moeten we ons gedragen? Wat betekent dat voor de toekomst? Hoe gaan onze kinderen dit beleven? Allemaal vragen die een ieder zich wellicht afvraagt.

Lees meer

Mijn reis in de wereld genaamd ‘MS’ (1)

Marcia Taroenoredjo


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 29 juli 2020

“Mijn reis in de wereld genaamd ‘MS’ (1)”

Onlangs nam zij ons Instagram account over en had zij beloofd om haar verhaal te delen met ons. Bij deze het verhaal van Marcia. Een verhaal opgedeeld in een aantal stukken. Van haar ex naar een nieuwe liefde en van de eerste symptomen naar de daadwerkelijke diagnose. Het eerste verhaal zou eigenlijk vorige week gedeeld worden maar dit is helaas niet helemaal goed gegaan.

Lees meer