De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, (soms woensdag) en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose. Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Even je rijbewijs verlengen…

Ilona


MS & ErvaringsverhalenZorg


Gepubliceerd: 21 januari 2022

“Even je rijbewijs verlengen…”

Als je ziek bent is dat dus niet even! Nee het is een heel gedoe en ellende. Gezien Corona & de wachttijden wordt aangeraden tussen de 3 maanden en een half jaar van te voren te starten. Dus ik braaf op onderzoek uit hoe dat moet. En ik kan je vertellen het is best ingewikkeld en een behoorlijk zoek werkje.

Lees meer

Slapen op een wolkje

Nienke Pluk


MS & Slapen


Gepubliceerd: 19 januari 2022

“Slapen op een wolkje”

Al een hele tijd mag ik mezelf als MS’er en ondernemer een stukje van Platform MS noemen en onze oprichter Floris kwam tijdens een van onze maandag live streams met een geweldige aanbieding! Cloudpillo zou echt een verschil kunnen maken in onze klachten en slaap problemen maar om daar echt achter te komen moest er getest worden!!

Lees meer

Zoektocht in zorgland

Sanne Molenaar


MS & Zorg


Gepubliceerd: 17 januari 2022

“Zoektocht in zorgland”

In de ideale wereld, die soms al ver te zoeken is als je MS hebt, is je arts zeer betrokken en krijg je binnen een week de begeleiding en onderzoeken die je nodig hebt. Helaas wordt je hart gebroken als je in dit sprookje geloofde toen je in de medische molen terecht kwam. Waar ik als praktijkverpleegkundige al tegen aan liep in mijn werk, liep de frustratie uit de hand wanneer ik ineens patiënt werd. Lees meer

F*ck ik heb MS

Irma de Kruijf


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 14 januari 2022

“F*ck ik heb MS”

Na heel wat heftige en intensieve maanden, komen Niels en ik aan op het vliegveld. Onze vakantie is begonnen. Het is rustig op Schiphol, het is midden in de nacht en gisteren een behoorlijke drukke dag gehad. Met weinig slaap maar met een heerlijke vakantiestemming én vooruitzicht drinken we onze cappuccino terwijl we wachten totdat we kunnen inchecken.

Lees meer

Schaamteloos

Jolanda Ruesink


MS & Bewegen


Gepubliceerd: 10 januari 2022

“Schaamteloos”

De steunzooltjes zijn al een tijdje binnen. Ze helpen me inderdaad om iets steviger op de benen te staan. Mijn linkerknie zakt minder snel naar binnen bij het lopen of belasten. Het is natuurlijk geen wondermiddel, maar het scheelt enigszins. De afgelopen tijd had ik een mooi ritme te pakken bij het sporten. Rondje fitness, aquajoggen, aquafit, fysiotherapie, steppen en met de Alinker op de atletiekbaan. Maar ja,  dat lukt momenteel niet. Corona gooit weer roet in het eten.

Lees meer

Mission Sabotaged

Tamara van Malsen


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 7 januari 2022

“Mission Sabotaged”

Eindelijk dé grote dag! De dag van de uitslag. De telefonische afspraak die ik had staan was pas tegen de middag. Gelukkig was mijn dochter thuis en heeft zij me de ochtend door gesleept. En toen ging de telefoon. Ik zal de woorden van de neuroloog nooit meer vergeten: ‘ik vind het heel erg vervelend om dit telefonisch met u te doen.

Lees meer

Ik heb het nog nooit gedaan…

Nanda Felderhof


MS & Werk


Gepubliceerd: 3 januari 2022

“Ik heb het nog nooit gedaan…”

… dus ik denk dat ik het wel kan. Hoe vaak heb ik dit de afgelopen maanden, sinds ik weer aan het werk ben, wel niet gedacht en zelfs hardop uitgesproken? Sinds afgelopen weekend is deze uitspraak verandert; ik had het nog nooit gedaan en weet nu dat ik het kan! 8 en 9 Oktober vond de basisscholing van MS Zorg Nederland plaats. 130 Zorgverleners, van allerlei disciplines, werden geschoold in alles wat met MS te maken heeft. Ik mocht dit mede organiseren. Wat een avontuur! En je raadt het al.. dit had ik nog nooit gedaan.

Lees meer

Oké ik kan tikken

Kevser Altun


MS & AcceptatieGezin


Gepubliceerd: 31 december 2021

“Oké ik kan tikken”

Mijn twee ukkies liggen in bed te tukken. Dit is het moment waar ik naar uit kijk wanneer de klok zo ongeveer 15:00 aantikt. Want met MS heb je een beperkte hoeveelheid energie die ook nog eens twee keer zo snel opraakt. Vandaar mijn mini-feestje om 21:12, op de bank. Toen ik ze in bed stopte maakte ik al een lijstje in mijn hoofd met de dingen die ik nog zou kunnen doen voordat ik zelf zou gaan slapen. Maar ik laat alles even zitten. Nou, eigenlijk branden mijn ogen en wil ik zo snel mogelijk in mijn winterslaap.

Lees meer