De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, (soms woensdag) en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose. Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Nou daar is hij dan… ketamine dag 1 & 2

Ilona


MS & Medicatie


Gepubliceerd: 13 september 2021

“Nou daar is hij dan… ketamine dag 1 & 2”

In de ochtend mezelf opgepept: het is zo ver. Oké, daar gaan we voor vijf dagen naar het ziekenhuis. Een beetje flippen en trippen. Het is een voor ons nieuw ziekenhuis in Zeist. Dat is altijd zo fijn, want je hebt dan geen idee waar de ingang is. Zo ook nu, geparkeerd op het verkeerde parkeerterrein, dus het was een eindje lopen, nou ja in mijn geval rollen. Want je hebt geen idee qua ingang of route of iets anders. Dus auto ingeladen en rijden maar. Natuurlijk kwam ik iets later aan als verwacht maar het zag er wel mooi uit. Het was in een hele luxe woonwijk met villa’s en allemaal bos eromheen.

Lees meer

Ik overtref mezelf

Better Today


MS & Bewegen


Gepubliceerd: 10 september 2021

“Ik overtref mezelf”

Morgen is het zover! Dan fiets ik mee in de X-triatlon van Omni Sportief Tilburg, in het Better Today team. Met aangepaste afstanden voor mensen met een beperking. Deze X-triatlon is een initiatief van stichting Omni Sportief Tilburg, waar ik zelf ook aan verbonden ben. Zo’n evenement is een grote stimulans om te gaan bewegen. Dat geldt voor iedereen, maar extra voor mensen met een verhaal.

Lees meer

MS & training

Better Today


MS & Bewegen


Gepubliceerd: 8 september 2021

“MS & training”

“Ik ga die dag het beste van mezelf vragen”. Op 11 september doe ik mee aan een X-triatlon voor aangepaste afstanden, in het team van Better Today. Drie mensen met MS komen hier in actie: ik ga zwemmen, Bas fietsen en Inge lopen. Een wedstrijd met mezelf en met elkaar!

Lees meer

Waas

Tamara Tindal


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 6 september 2021

“Waas”

Ik ben Tamara 43 jaar zorgmedewerker in hart en nieren. Drie jaar geleden kreeg ik klachten. Ik had al langere tijd problemen. Ik kon niet omgaan met stress en had veel cognitieve problemen. Ik was erg moe en werd van alle klachten onzeker en erg emotioneel. Ik voelde mij niet gehoord. Totdat ik vorig jaar ik ontslag nam. De reden was een nieuwe kantoorbaan voor meer rust en structuur. Ik moest te lang door werken totdat er actie ondernomen zou worden.

Lees meer

De ‘strijd’ met de WMO-consulente

Kim


MS & WMO


Gepubliceerd: 4 september 2021

“De ‘strijd’ met de WMO-consulente”

Zijn jullie bekend met de WMO? Zo ja, wat hebben jullie via de WMO geregeld? Mogelijk een rolstoel, net zoals Kim en Rob. Na langdurig onderzoek door Rob, komt de WMO-consulente om te helpen bij het uitzoeken van een rolstoel. Maar gaat dit allemaal wel zo makkelijk als het klinkt? Misschien hebben jullie hier ook wel soortgelijke ervaringen mee…

Lees meer

Het beeld van een chronisch zieke

MS Diva


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 3 september 2021

“Het beeld van een chronisch zieke”

“Je ziet er niet slechtziend uit,” “Je ziet er niet ziek uit…” Opmerkingen waar chronisch zieken regelmatig mee moeten dealen. Als je mijn hulpmiddel uit mijn hand zou nemen en je was geen getuige van mijn velen obstakels, dan zou je niet kunnen zeggen dat ik slechtziend ben.

Lees meer

Artsen en communicatie

Jamie Alyssa


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 30 augustus 2021

“Artsen en communicatie”

Artsen, je krijgt vaak met ze te maken in spannende en onzekere tijden in je leven. Je wilt dan ook dat ze helder zijn en je goed informeren. Mijn ervaring is helaas, zeker rond mijn diagnose, heel anders. Ik zit bij de huisarts omdat ik een deel van mijn zicht mis. Nadat ik mijn verhaal heb gedaan belt ze, waar ik bij ben, de oogpoli in het ziekenhuis. Ze geeft aan een spoedgeval te hebben.

Lees meer

Wat een uitvinding!

Anika Linckens


MS & Ervaringsverhalen


Gepubliceerd: 29 augustus 2021

“Wat een uitvinding!”

Wanneer je niet high wilt worden van thc olie en cbd olie niet helpt. Wat helpt er dan tegen mijn pijnlijke en onrustige benen? Een zoektocht was het. Verschillende cbd oliën uitgeprobeerd, maar geen enkele wat daartegen werkt.

Lees meer