De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose... Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Corona gekte

Ilona


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 19 april 2021

/ PPMS

“Corona gekte”

Ik heb voor jullie alle gekke rare en gênante situaties bij elkaar gezocht van de afgelopen Corona tijd. Het lijkt soms wel of de corona ook het sociaal vermogen van sommige mensen wordt aantast. De afgelopen tijd heb ik toch weer ff een paar achteraf “hilarische“ dingen mee gemaakt.

Lees meer

Dood vogeltje

Jolanda Ruesink


MS & Bewegen


Gepubliceerd: 16 april 2021

“Dood vogeltje”

Nu de grootste euforie rondom het dikke pak sneeuw bij de meeste mensen wegebt, durf ik schoorvoetend toe te geven dat dit niet mijn meest beste dagen zijn. De stevige winterwandelingen in de sneeuw. De frisse wangen, koude handen. Het gezonde buitenkleurtje. Lekker weer opwarmen binnen. Een sneeuwballengevecht, neerploffen in een dikke laag sneeuw.

Lees meer

Op zoek naar

Maarten van Himbergen


MS & Partner


Gepubliceerd: 12 april 2021

“Op zoek naar”

Gegroet iedereen. Ik ben Maarten Van Himbergen en ik leef samen met mijn Allen Williams in Oud-Turnhout, België. Bij mijn man is Multiple Sclerose vastgesteld ongeveer 4 tal jaar geleden. In 2017. Deze symptomen zijn gekomen nadat mijn man werd aangevallen door verschillende mannen op de grote markt in Turnhout. Dit heeft aanleiding gegeven om zijn Multiple Sclerose naar boven te laten komen.

Lees meer

Van kindveilige sluitingen tot blisterverpakkingen

Trevis Gleason


MS & Medicatie


Gepubliceerd: 9 april 2021

“Van kindveilige sluitingen tot blisterverpakkingen”

De verminderde kracht in de handen en motoriek die hand-in-hand gaan met progressieve MS maken het pakken van onze pillen nog moeilijker. Er zijn een aantal aspecten van het leven met MS die je leven veranderen. Een aantal van deze aspecten zijn afmattend, vermoeiend en kleinerend.

Lees meer

Ik ben onzichtbaar ziek

Ilona van Royen


MS & Onzichtbaar


Gepubliceerd: 5 april 2021

“Ik ben onzichtbaar ziek”

Wanneer ik vijftien jaar ben heb ik niet door dat mijn mooie leventje stilletjes aan het vervagen is, tot er niks meer van over schiet… De teek had me waarschijnlijk gebeten toen ik vijftien was, toch zag ik nooit een rode kring. Volgens dokter Google en alle echte dokters zie je een rode kring na een tekenbeet, ik zie ze niet.

Lees meer

Mooie dingen aan de horizon

Tamar


MS & Ontwikkeling


Gepubliceerd: 2 april 2021

“Mooie dingen aan de horizon”

Wat een mooie mijlpaal. Platform MS bestaat 5 jaar! Floris heeft er in 5 jaar tijd een platform van gemaakt waarin mensen met MS en hun omgeving ervaringsverhalen kunnen delen en lezen. Er is herkenning en erkenning. Er zijn positieve verhalen en emotionele verhalen. MS heeft nou eenmaal 1000 gezichten. Iedereen beleeft en ervaart het anders. Met één gemene deler… MS.

Lees meer

Media

Helen Bijlsma


MS & Mindset


Gepubliceerd: 29 maart 2021

“Media”

Na mijn diagnose is er veel op mijn pad gekomen. Ontwikkelingen op persoonlijk gebied en  professioneel gebied. Veel gebeurtenissen en zaken waarvan ik ze wel eens voorbij zag komen en dacht: Leuk of moedig.

Lees meer

De vele variaties van MS vermoeidheid

Trevis Gleason


MS & Vermoeidheid


Gepubliceerd: 26 maart 2021

“De vele variaties van MS vermoeidheid”

Ik heb gehoord dat de inheemse bevolking op de poolcirkel heel veel woorden heeft voor sneeuw. Ik weet zeker dat men in het Iers zeker zoveel woorden heeft voor de verschillende soorten regen. Er zijn net zo veel manieren waarop MS vermoeidheid ervaren wordt als dat Ierland soorten regen heeft.

Lees meer