De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose... Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Alles kun je overwinnen

Remco Reesink


MS & Bewegen


Gepubliceerd: 30 oktober 2020

“Alles kun je overwinnen”

Remco Reesink is dit jaar de beruchte 40 gepasseerd en werkt al meer dan 20 jaar in de fitnessbranche. Naast zijn twee lieve dochters Demi & Liza en vriendin Lonneke, is sporten dan ook zijn lust en zijn leven. Maar wat gebeurt er als een fitte sportinstructeur RR-MS (Relapsing Remitting MS) krijgt? Dat is even schrikken, terugschakelen en dan weer volle bak vooruit. Remco wil graag zijn verhaal delen om andere mensen met MS te inspireren. “Ook met MS kan je meer dan je denkt en leer je weer genieten van het leven!”

Lees meer

Nationale MS Dag 2020

Marijke de Jong


MS & Nationale MS Dag


Gepubliceerd: 26 oktober 2020

“Nationale MS Dag 2020”

Op donderdag 12 maart fietste ik terug naar het station van Schiedam met enkel 2 mapjes en mijn laptop in mijn rugzak. Niet wetende dat ik vanaf dan voor maanden niet op kantoor zou komen en heel Nederland in de soft lockdown zou gaan. Mijn naam is Marijke de Jong en ik ben fondsenwerver zakelijke markt bij het Nationaal MS Fonds.

Lees meer

Van diagnose naar schrijfster

Arjelle Smit


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 24 oktober 2020

“Van diagnose naar schrijfster”

Via via komen wij in aanraking met Arjelle. We praten met haar over het overnemen van ons Instagram account. En dat lijkt haar wel wat. “Komende week zal ik het Instagram account van Platform MS gaan overnemen. Wat een bijzonder initiatief van Floris, ik vind het een erg mooie gedachte dat er echt naar de mensen achter de MS gekeken wordt.”

Lees meer

Dankbaar

Ria


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 23 oktober 2020

“Dankbaar”

Na 2 moeilijke jaren mag ik wel zeggen dat ik trots ben op mezelf. 2 jaar geleden was ik een actieve gezonde vrouw van 42. Getrouwd en lekker druk thuis met 2 pubers! Enthousiaste juf van groep 7 voor 37 uur in de week. Begin aug 2018 vielen mijn benen uit en werd een ontsteking in mijn ruggenmerg ontdekt. Direct verschillende mri’s gekregen van rug en hoofd. Ook een lumbaalpunctie. Uitslag onduidelijk.

Lees meer

Zorg voor de Mantelzorg

Melloney Schenk


MS & Zorg


Gepubliceerd: 21 oktober 2020

“Zorg voor de Mantelzorg”

Melloney Schenk (psycholoog bij Nieuw Unicum) is bezig met een pilottraining voor mantelzorgers; Zorg voor de mantelzorg. Al op jonge leeftijd raakt zij geïnteresseerd in het brein en hoe kwetsbaar en flexibel het is. Aangezien Floris (oprichter Platform MS) ook mee doet met de pilottraining, heeft hij Melloney gevraagd om haar verhaal te delen.

Lees meer

Aubagio

Floris Tenholter


MS & Medicatie


Gepubliceerd: 19 oktober 2020

“Aubagio”

Mijn verloofde gebruikt al een jaar Aubagio. Sinds haar schub in de hete zomer van 2015, krijgt ze het advies om te starten met Aubagio. Er wordt ook nog gesproken over een ander medicijn maar daar ben ik de naam van vergeten. Aubagio. Klinkt als een nieuwe Renault. Maar ondertussen somt de MS verpleegkundige de do’s en don’ts op van Aubagio. Eén van de bijwerkingen is haaruitval. Nu heeft mijn verloofde een flinke bos haar en haar antwoord is al snel: “Doe maar Aubagio. Haren heb ik genoeg en anders word ik maar kaal. Dan ga ik op jou lijken, schat…” En ze kijkt me aan met een verliefde blik.

Lees meer

Van werk naar studie

Nicolien Pronk


MS & Studie


Gepubliceerd: 16 oktober 2020

“Van werk naar studie”

Fulltime werkte ik als administratief medewerkster op een mbo school. Hier werkte ik 40 uur bij de studenten administratie. Deze baan was erg druk en vaak ook erg chaotisch. Zo kwamen er vaak leerlingen aan de balie maar tegelijkertijd rinkelde de telefoon ook. Deze baan zou voor maximaal twee jaar zijn en het einde kwam al in zicht. Dit bracht mij aan het nadenken, is dit beroep nu echt wat ik wil? In mijn directe omgeving maakte ik van dichtbij een psychose mee, dat heeft mij ook aan het denken gezet.

Lees meer

Weer in Nederland…

Maartje den Hartog


MS & Mindset


Gepubliceerd: 14 oktober 2020

“Weer in Nederland…”

En ver zijn we gekomen. 79 dagen en in totaal 12256km gereden, gewandeld en gevaren. Naar de Noordkaap en van daar naar Lindesnes met een tal van zij- en omwegen om uiteindelijk weer in Nederland te “landen”. De afgelopen periode deelde wij de avonturen van Maartje. Vandaag deel drie. Maartje is weer terug in Nederland…

Lees meer