De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, (soms woensdag) en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose. Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Het krijgen van de diagnose en studie

Marieke van der Laan


MS & DiagnoseStudie


Gepubliceerd: 25 oktober 2021

“Het krijgen van de diagnose en studie”

2 juli 2020, de dag dat ik de diagnose kreeg. Het is begonnen met dat ik op een dag wakker werd met een tintelend gevoel in mijn benen/voeten. Ik zocht er verder nog niks achter, het was een beetje als een slapend been dus dacht dat het vanzelf wel over zou gaan. Toen het na 3 dagen nog steeds zo was heb ik toch maar een afspraak gemaakt bij de huisarts. Zij wist het ook niet en gaf aan dat ik het nog 2 weken moest aankijken.

Lees meer

WMO aanvraag

Anja Stoffelen


MS & WMO


Gepubliceerd: 22 oktober 2021

“WMO aanvraag”

Ik zal mij eerst voorstellen ik ben Anja Stoffelen 41 jaar oud en woon samen met mijn partner, hond en 3 katten. Ik heb de diagnose MS sinds oktober 2017 maar waarschijnlijk al langer. Tot aan december 2018 mij goed kunnen redden tot ik een grote schub kreeg. Hierdoor begon alles moeilijker te worden. Inmiddels ben ik ook afgekeurd.

Lees meer

Gezond erin, maar hoe eruit?

Nanda Felderhof


MS & Lemtrada


Gepubliceerd: 18 oktober 2021

“Gezond erin, maar hoe eruit?”

NB: onderstaande schreef ik de avond voor ik voor de tweede Lemtrada kuur werd opgenomen. Nog nooit ben ik zo gezond opgenomen geweest in het ziekenhuis. Er was altijd iets aan de hand. Schub, MS klachten, bijwerkingen etc. Nu voel ik me beter dan ooit en ik ga naar het ziekenhuis. Wat voelt dat raar…

Lees meer

Ademen

Jolanda Ruesink


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 15 oktober 2021

“Ademen”

Na maanden lijkt de pijn iets minder te worden. Twee weken geleden ben ik nog eens een keertje behandeld en heb ik ademhalingsoefeningen meegekregen. Sindsdien, ik durf het bijna nog niet te zeggen, lijkt het iets de goede kant op te gaan. Ik heb wat minder pijnklachten en slaap daardoor ook een stukje beter. Ik heb ook het gevoel dat het me goed doet dat de sportschool weer open is.

Lees meer

Ketamine dag 3, 4 en 5

Ilona


MS & Medicatie


Gepubliceerd: 11 oktober 2021

“Ketamine dag 3, 4 en 5”

Gedachtegang Dag 3: jippie we zijn op de helft nog 2 nachtjes slapen en dan mag ik naar huis. Vanavond komen Jesmay en Rich gezellig, toch wel gek hoe je je gezinnetje mist terwijl ik soms denk had ik maar even rust. Ach, nu weet ik in ieder geval weer wat ik mis. Pff, Wat zal deze dag weer brengen nog steeds zo misselijk. Even wassen (bedenk een uur later). Ze (de artsen) komen zo.

Lees meer

Op 26 juli werd ik 33 jaar

Kim van Kaathoven


MS & Partner


Gepubliceerd: 8 oktober 2021

“Op 26 juli werd ik 33 jaar”

Ik was die dag precies zo oud als mijn moeder was toen ik geboren werd, wij delen onze verjaardag. Sentimenteel als ik stiekem ben, was ik hier in aanloop naar deze verjaardag mee bezig. Mijn moeder had toen twee kinderen, was getrouwd en had een druk sociaal leven. Alles wat je hoort te hebben op je 33e, volgens de maatschappij.

Lees meer

Vrijwilligerswerk

Marian Böhmer


MS & Werk


Gepubliceerd: 4 oktober 2021

“Vrijwilligerswerk”

Sinds mijn dochter, nu 27 jaar, naar de basisschool ging doe ik vrijwilligerswerk. Ik was een deel afgekeurd met mijn fybromyalgie en ik had mijn handen meer vrij. Voor de rest zorgde ik voor het huishouden, deed de administratie voor ons bedrijf en voedde ik mijn dochter op. Mijn (inmiddels ex-) man werkte heel veel in het buitenland of verder van huis. Vrijwilligerswerk was dus een goede oplossing.

Lees meer

Zwanger met MS

Michelle Endhoven


MS & Zwangerschap


Gepubliceerd: 1 oktober 2021

“Zwanger met MS”

Ik heb sinds februari 2018 de diagnose MS. De jaren voorafgaand heb ik vaker last gehad van ‘vage’ klachten, zoals doofheid/tinteling in mijn benen, tong aan een kant verdoofd gevoel, ogen die gek deden (voor mijn gevoel heel snel heen en weer). Met deze klachten tot drie keer aan toe bij de huisarts geweest, maar die stuurde mij iedere keer weg met ‘kijk het nog even aan’. En ja, de klachten trokken na enkele weken ook weer weg, tot dat…..

Lees meer