De verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, (soms woensdag) en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose. Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Filter op specifieke schrijver:

Onrustige benen tijdens zwangerschap

Anika Linckens


MS & Zwangerschap


Gepubliceerd: 16 mei 2022

“Onrustige benen tijdens zwangerschap”

Eindelijk! Weer eens een nacht goed geslapen. De nachten en avonden hiervoor had ik enorm veel last van onrustige benen. Niet stil kunnen zitten, extreme pijnen en noem maar op… Moe zijn, maar door die onrustigheid niet stil kunnen liggen. Enorm frustrerend!

Lees meer

Wandelen

Lissy Vlemmings


MS & Bewegen


Gepubliceerd: 13 mei 2022

“Wandelen”

Ik ben echt elke dag aan het wandelen gegaan. Ongeveer 5 kilometer. Ooit iets minder en ooit iets meer. Ook op het snoepen en drinken gaan letten, geen snoep doordeweeks en frisdrank alleen maar zero. Owja en een gouden tip, tenminste ik had het ergens gelezen: eerst in de ochtend een kop zwarte koffie (ook geen suiker) en dan pas eten. Dan verbrand je 20% meer ook als je stil zit.

Lees meer

Ervaringsdeskundige van twee chronische aandoeningen

Ien


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 9 mei 2022

“Ervaringsdeskundige van twee chronische aandoeningen”

Hi, welkom! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog Just-ien. Mijn naam is Ien, ik ben 37 jaar oud en woon samen met mijn man, ons 7 jarig zoontje en onze hond Sjuul in het prachtige Zuid-Limburg. Ik ben mama, ervaringsdeskundige van mijn twee chronische aandoeningen en afgestudeerd Apothekersassistente en Medisch Maatschappelijk Werker. Ik heb de aangeboren afweerstoornis CVID en ik heb de ontstekingsziekte/ auto-immuunziekte ziekte van Behçet. Beide zijn zeer zeldzaam. In mijn blog neem ik jullie graag mee op avontuur door chronisch ziekenland. Met mijn blog wil ik graag meer bekendheid geven aan (zeldzame) chronische ziekten, mensen inspireren en laten weten: Je bent niet alleen!

Lees meer

Wat?! Alweer?!

Nanda Felderhof


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 6 mei 2022

“Wat?! Alweer?!”

Onze wereld staat eventjes op zijn kop. De hele dag ben ik van alles aan het regelen en ik leef in een voortdurend déja vu gevoel. Ik heb nog een aantal blogs op de plank liggen om te publiceren; over mijn derde vaccinatie van afgelopen maandag bijvoorbeeld en over mijn laatste bezoekje aan de grote magnetron (de MRI scan voor de outsiders), maar die moeten toch echt even wijken voor dit verhaal.

Lees meer

Ocrelizumab

Ilona


MS & Medicatie


Gepubliceerd: 2 mei 2022

“Ocrelizumab”

Twee weken geleden maandag voor het eerst een infuusje ocrelizumab gehad. Doordat er op de laatste MRI opeens nieuwe littekens zichtbaar waren. Is er na overleg met het MS – centrum Amsterdam besloten dat als we wilde dat we een infuus konden proberen. Na jaren niets kunnen doen was dit opeens weer een klein beetje nieuwe hoop. Dit medicijn kan de achteruitgang afremmen. Maar werkt niet bij iedereen.

Lees meer

Een bewogen jaar

Wenda


MS & Leven


Gepubliceerd: 29 april 2022

“Een bewogen jaar”

Het was 2018. Een bewogen jaar zou het worden. Net met Pluto, mijn Duitse Pinscher, verhuisd naar Breda, omdat ik aan de Zeeuwse kust geen baan meer kon scoren. Recessie. In mijn facilitaire vak moet je het toch hebben van de grotere bedrijven en dat was een moeilijke opgave. En verhuizen zat sowieso in de planning, samen met Dirk een stekje vinden. Maar daarvoor moest er dus wel eerst weer een baan zijn. En dat lukte.

Lees meer

Even voorstellen

Wenda


MS & Achteruitgang


Gepubliceerd: 25 april 2022

“Even voorstellen”

Eind 2018 ben ik 47 jaar jong. Geboren in 1971 in Limburg, van Brabantse ouders. Ik heb in Heerlen mijn studie Facilitair Management afgerond en heb 11 jaar aan de Zeeuwse kust gewoond. Daarna ben ik vanwege werk naar Brabant verhuisd. Ik heb in mijn 26-jarige carrière altijd gewerkt in het facilitaire vakgebied.

Lees meer

Je bent wat je denkt

Lobke Haring


MS & Sporten


Gepubliceerd: 22 april 2022

“Je bent wat je denkt”

”Je bent wat je denkt” dat is de voornaamste les die Lobke Haring meeneemt na 20 jaar MS. Ik trouwde op mijn 23ste en in datzelfde jaar kreeg ik mijn 1e kindje. Anderhalf jaar later mocht ik me gelukkig prijzen met een zusje op komst. Mijn geluk kon niet meer op! Maar het geluk draaide naar de andere kant toen ik na de geboorte van dit lieve meisje maar niet opknapte.

Lees meer