Het einde van het begin…

Floris

MS & Leefstijl

Gepubliceerd: 31 december 2018

Het nieuwe verhaal van onze oprichter, Floris. Een verhaal over 2018. Een verhaal over 2019. De groei. De enorme community die wij met elkaar hebben gecreëerd. Maar ook de plannen welke Floris heeft met Platform MS. Lees snel mee...

Het einde van het begin…

“Jij hebt toch ook jouw verhaal gedeeld op Platform MS?” Het was een opmerking van een vriendin van Suzan tijdens de Nationale MS dag afgelopen 18 november. Suzan deelde op 17 oktober 2017 haar verhaal op ons platform. En als ik hieraan terug denk, dan word ik weer een beetje emotioneel. Tien dagen voordat wij haar verhaal deelden, zocht Suzan contact met mij via Messenger. Ze was op zoek naar informatie en antwoorden. Een paar dagen later kreeg zij een prednisonkuur voor haar tweede schub in vier maanden tijd. 

Jullie verhalen hebben de MS community een stuk groter gemaakt!

Een jaar later loopt Suzan op de Nationale MS dag op zoek naar informatie en herkent haar vriendin Platform MS. Het zijn die vele momenten dat ik soms heel moeilijk besef dat Platform MS een heel krachtig platform is. Een platform welke ik weliswaar in mijn eentje heb neergezet maar welke nooit zo groot had kunnen worden zonder de hulp van alle MS’ers. 

En soms voelt dat gewoon heel onwerkelijk. Ik denk wel eens; “Ach, het is maar een platform over MS... Het is maar een site met persoonlijke verhalen. Een Facebook pagina... Een Twitter account. Oh ja, en ook nog Instagram!” 
Soms zie ik het grote bereik simpelweg niet. En als ik dan praat over ons Instagram account dan zie ik gewoon dat het een onwijs krachtig medium is. De vele reacties. En ook de vele aanmeldingen. Tot eind januari zitten we vol (dus als jij in februari ons Instagram account wilt overnemen, stuur dan even een berichtje). 

Als ik het dan toch over Instagram heb, dan wil ik Paula (en Anouk) bij deze onwijs bedanken voor haar hulp de afgelopen maanden met het inplannen van nieuwe deelnemers voor onze Instagram Sharing. 

Met jullie ervaringen helpen we alle anderen weer een beetje. Of dit nu een persoonlijk verhaal is of een emotionele foto.

2019 wordt het jaar van drie belangrijke zaken. Onze stichting en de nieuwe site. En daarnaast het intensiveren van nieuwe en bestaande samenwerkingen. 
Voor onze nieuwe site geldt dat ik Femke wil bedanken voor haar rol als eindredactrice van Platform MS. Door haar hulp heb ik mij de afgelopen maanden kunnen richten op nieuwe onderwerpen voor Platform MS. 

En zoals de titel al beschrijft kan ik nu echt zeggen dat we aan het einde zijn van het begin. 2019 zal het jaar worden van nog meer groei! Het jaar van nog meer Instagram Sharing’s, blauwe vinkjes en nog meer verhalen!
Daarnaast mag ik – gelukkig – terugkijken op een jaar welke qua gezondheid van mijn vrouw heel goed is verlopen. Mijn vrouw is nog altijd de reden dat ik mij zo enorm inzet met en voor Platform MS.

Ik wil mijn verhaal eindigen met mijn grote dank aan jullie allemaal. Jullie verhalen hebben de MS community een stuk groter gemaakt! Ik geloof in persoonlijke ervaringen. Met jullie ervaringen helpen we alle anderen weer een beetje. Of dit nu een persoonlijk verhaal is of een emotionele foto. In 2019 sta ik - en het hele team - weer klaar om jullie ervaringen te delen!

Dank jullie wel! 

Liefs, 

Floris 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Femke schreef:

  Lief Floris 🙂

 • Barbara schreef:

  Goeden avond.
  Ik zit met de tranen rollend over mijn wangen.
  Ik inmiddels 20 jaar gegrepen en geplaagd door .M.S.
  Ik zou heel graag mee werken. Alleen Twitter Instragam, ik zou niet weten wat te doen.
  Wat ik wel kan zeggen is hoe mooi ik het vind , je verhaal te lezen.

  Ik wens jullie een heel mooi liefdevol jaar
  Barbara.

 • De diagnose

  Esmeralde Nusse-van Riet

  Al sinds mijn vijftiende heb ik klachten van vermoeidheid vaak ziek zijn en andere rare onverklaarbare dingen. Vaak bij artsen geweest. Deze konden niks vinden ook omd... › Lees meer

  Ik overtref mezelf

  Better Today

  Morgen is het zover! Dan fiets ik mee in de X-triatlon van Omni Sportief Tilburg, in het Better Today team. Met aangepaste afstanden voor mensen met een beperking. Dez... › Lees meer