Het idee van Ilona: Zoveel Brainpower!

Ilona

MS & iCapps

Gepubliceerd: 22 mei 2016

Ilona hebben wij leren kennen op het forum van MSweb.nl. Zij kwam met een idee wat ons aansprak en waar wij meer van wilden weten. Wij hebben haar gevraagd om haar idee en haar verhaal naar ons toe te sturen zodat wij het kunnen delen tijdens de #MSHackathon en haar verhaal op ons Platform kunnen plaatsen! En met succes!

Het idee van Ilona: Zoveel Brainpower!

We stellen nu de vragen aan onze neuroloog, verpleegkundige of op een forum. Maar dan blijft het bij een paar meningen en die zijn niet echt meetbaar. Ook blijft het bij enkele vragen en antwoorden waar niemand verbanden in kan ontdekken.

Zou het niet fantastisch zijn als we elkaar vragen kunnen stellen?

Het idee is een app te maken waarmee gebruikers anoniem (onderzoeks)vragen kunnen stellen aan de gebruikersgroep van de app. Het zijn meerkeuze vragen, geen open vragen. Dus de vraagsteller geeft zelf de mogelijke antwoorden. Dit om de resultaten direct en percentagegewijs te kunnen tonen op de website.

Daarnaast ontvangt de gebruikersgroep de vragen op een door de gebruiker zelf te kiezen frequentie. Men kan het beantwoorden van de vragen uiteraard ook uitstellen. Geen druk, geen verplichtingen. De app wordt zo gebruiksvriendelijk mogelijk ingericht.

De antwoorden worden anoniem gepubliceerd op een website, maar zijn wel herleidbaar naar unieke gebruikers. Dit is nodig om de antwoorden te kunnen groeperen en verschillende vormen van MS te ontdekken.

De vragen en antwoorden zijn te downloaden door onderzoekers. Zo hoeven onderzoekers niet steeds dezelfde vragen te stellen, maar kunnen ze direct aan de slag met de antwoorden. Vragen die ontbreken, kunnen direct worden toegevoegd zonder dat eerst vrijwilligers gezocht hoeven te worden.

Zo vinden we misschien zelf overeenkomsten waar nog niemand aan heeft gedacht of waar de wetenschap zelf al een antwoord op dacht te weten.

Het idee dat iedere gebruiker vragen kan opvoeren maakt het waardevol: zoveel brainpower !

Het zou helemaal geweldig zijn als de app een internationaal karakter krijgt, bijvoorbeeld door de vragen te vertalen. Hoe meer gebruikers hoe beter!

De app zal helaas niet direct de oplossing bieden, maar die ene vraag zal er maar net tussen zitten waardoor iemand anders verbanden kan leggen die men nog niet heeft ontdekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Erfelijke factor MS

Agnes Wijntje

Agnes’ verhaal begint in 1982… Bij haar vader wordt MS geconstateerd, zelf was ze 12 jaar en met hele andere dingen bezig in die tijd. Het eerste waar ze mee geconfron... › Lees meer

MS & Relatie: Erik schrijft over Kim en haar MS

Erik van de Water

Verhalen van partners. Partners van MS'ers. We lezen het eigenlijk te weinig. De partners (soms mantelzorgers genoemd) zijn zo belangrijk. Net zoals Erik. Een jongeman... › Lees meer