Ik wilde alleen maar helpen?!

Floris

MS & Platform MS

Gepubliceerd: 29 mei 2018

Vandaag kun je als voorbereiding op Wereld MS dag, morgen, het persoonlijke verhaal van onze oprichter Floris lezen. In "no time" een fantastisch platform neerzetten. En vanuit welke gedachte? Zijn vrouw kreeg MS. Zelf moest hij ook wennen en een uitlaatklep vinden, daarom is dit prachtige platform ontstaan. En nu volgt er een nieuw logo. De vraag is alleen? Hoe is dit nieuwe logo ontstaan?

Ik wilde alleen maar helpen?!

Laat ik beginnen met een vraag: Wat doe jij in het dagelijks leven om je medemens te helpen? Op welke manier dan ook? Ik zou het heel tof vinden als je hier alvast antwoord op geeft in de reacties (op Facebook of op de site).

En ik probeerde mij een weg te banen door die rollercoaster van gevoelens, angsten en negativiteit.

Ik heb mijzelf die vraag ook gesteld. Begin 2016, om precies te zijn. Wat doe ik in het dagelijks leven om mijn medemens te helpen? Geen ene reet! Ik was alleen maar met mijn vrouw, kind en mijzelf bezig. Natuurlijk hielp ik mijn ouders of de buren wel eens met een klusje. Maar echt actief een bijdrage leveren aan het dagelijks leven van mijn medemens; No way!

Onze dochter was nog maar anderhalf jaar jong. Mijn vrouw had een flinke schub gehad. En ik probeerde mij een weg te banen door die rollercoaster van gevoelens, angsten en negativiteit. De schub van mijn vrouw heeft gezorgd voor een gezicht. Een gezicht van MS. Dit is dus hoe MS er uit kan zien. Nou, ik vond het een apelelijk gezicht!

Met die inzichten of eigenlijk met dat gezicht in mijn gedachten, ben ik mij gaan oriënteren op de gezichten van MS. Want we worden er inmiddels mee dood gegooid hoeveel gezichten er wel niet zijn. Het belangrijkste gezicht is het gezicht van mijn vrouw. Zij is ook de reden dat ik een persoonlijk blog ben gestart in 2015. Tijdens het schrijven van blogs over mijn gevoelens en over het gezicht van mijn vrouw, realiseerde ik mij dat mijn vrouw op het gebied van MS meerdere gezichten heeft.

Daarnaast voelde ik dat het delen van persoonlijke ervaringen enorm herkenbaar was.

De volgende stap, totaal onlogisch, was het bedenken van Platform MS. De reden om Platform MS te lanceren was wellicht te wijten aan de al vele 'logge' verenigingen en stichtingen. Daarnaast voelde ik dat het delen van persoonlijke ervaringen enorm herkenbaar was. En door een platform te bouwen inclusief social media kanalen, merkte ik ineens dat er veel meer gezichten zijn. En wat was het begin van Platform MS moeilijk... Ik heb gezichten gelezen. Man, daar werd ik soms echt intens verdrietig van. Emotioneel. Ik trok het mij persoonlijk aan. Ik kan mij nog de verhalen herinneren van Armin, Henny en Debby. Maar ook van Nicole (tiepies) die er vanaf het begin bij is en gewoon supergoed schrijft maar ook echt een verhaal schreef. Een verhaal waar ik behoorlijk aan moest 'wennen'.

Waar ik in het begin met name keek naar de inhoud van de verhalen en waar ik mij ook persoonlijk en emotioneel mee bezig hield, ben ik nu anno mei 2018 bezig met de juiste exposure van de verhalen. Of eigenlijk de juiste exposure van de gezichten. De vele gezichten. Inmiddels heb ik samen met team Platform MS (Anouk, Femke, Nienke en Paula) al bijna 500 verhalen (gezichten) gedeeld. Iets waar ik enorm trots op ben!

Naast Platform MS werk ik fulltime bij Uniserver. Tijdens mijn werk heb ik DUNE PEBBLER  (een online media & marketing bedrijf) leren kennen welke ik in de afgelopen jaren regelmatig heb geholpen aan nieuwe klanten. Als beloning hiervoor hebben we samen gekeken naar de concepten 'Platform MS' en 'Gezichten van MS'. En aangezien ik hen had geholpen, wilden zij mij (en dus Platform MS) heel graag helpen.

Voor het 'gezicht' kiezen wij uiteindelijk voor een echt gezicht. Een echt gezicht van MS...

Samen besluiten wij om te starten met een officieel logo. We kijken naar 'Platform', 'Gezichten' en 'MS'. Die woorden, of beter gezegd, die symbolen vormen de basis voor het nieuwe logo. Voor het 'gezicht' kiezen wij uiteindelijk voor een echt gezicht. Een echt gezicht van MS.

En zie hier, het nieuwe, officiële logo van Platform MS. Mega trots! Een kroon op twee jaar hard werken voor het 'merk' Platform MS. Platform MS heeft hiermee een stabiele basis. En waar ik twee jaar geleden rond liep met de vraag; hoe kan ik ook anderen helpen? Weet ik nu uit eigen ervaring dat Platform MS hét antwoord is!

Morgenmiddag om 12:30 uur wordt het nieuwe logo exclusief gedeeld op onze Facebook pagina: www.facebook.com/PlatformMS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Maxime schreef:

  Topper!
  Wat ik in het dagelijks leven doe/deed voor anderen (want eerlijk is eerlijk, mijn kunnen wordt steeds beperkter): vrijwilligerswerk met mensen met NAH, vrijwilliger vluchtelingenwerk, bloed donor (O negatief is gewild) en natuurlijk donor geregistreerd… verder moet ik ook even hard nadenken wat ik kan doen om de wereld ietsje mooier te maken… Groetjes Maxime

 • Omdat ik je moeder ben

  Annelies van der Heide

  Zodra je kinderen krijgt begint het gevoel van "het goede willen doen" voor je zoon of dochter. Een mooi gevoel. Soms ook lastig doordat je niet altijd kunt voldoen aa... › Lees meer

  De zomer van 2019

  Mirisa

  Het begon bij Mirisa met hevige hoofdpijn die niet weg wilde gaan. Ook pijn op haar borst. Ze raakte in paniek en het leek alsof ze niet goed kon ademhalen. Het was bl... › Lees meer