Jeroen Geurts over de #MSHackathon

Jeroen Geurts

MS & Leefstijl

Gepubliceerd: 20 mei 2016

Trots zijn we dat Prof. Dr. Jeroen Geurts de tijd heeft genomen om enkele vragen van ons te beantwoorden met betrekking tot MS en de #MSHackathon! Vragen over zijn kennis en kunde met betrekking tot MS.

Jeroen Geurts over de #MSHackathon

Hi Floris,
Nee, dan ben ik denk ik alweer weg. Ik geef een aantal korte antwoorden hieronder, meer tijd heb ik even niet. Is dat OK?
Grt,
Jeroen.

Uiteraard is dat OK!

1. Kan je een korte introductie geven wie je bent, hoe MS in je leven/beroep is gekomen en wat je ultieme droom is op het gebied van MS?

Snijden in schapenhersenen, dat vond ik fascinerend. Dat systeem van al die cellen die met elkaar communiceren en zoiets complex als bewustzijn maken! Die fascinatie voor hersenen is nooit verminderd. Met mijn team doe ik onderzoek naar neurodegeneratie en cognitieve achteruitgang bij (voornamelijk) de ziekte multiple sclerose (MS).

Zie voor meer informatie: www.jeroengeurts.nl

2. Aankomende weekend wordt er voor het eerst een MSHackathon georganiseerd in Nederland. Het hele weekend zijn er ‘experts’ (o.a. MS’ers en partners) aanwezig welke informatie zullen delen met de hackers. Welke informatie van de MS’ers én partners is cruciaal voor de hackers? Denk hierbij aan persoon, gezin, emoties, werk en leven.

De beleving van de ziekte, de behoeften van iemand die met MS leeft, maar ook onderzoekersvragen zijn belangrijk. Het gaat om de interactie tussen technici, medici, patiënten. Daar komen hopelijk de beste ideeen uit voort. Je kunt direct toetsen of je idee iets oplevert voor de patient of het onderzoek.

3. Vind jij dat er voldoende aandacht is voor MS en de MSHackathon? Zo nee, hoe kunnen we dit met elkaar verbeteren?

Jazeker, veel in de media geweest! Onder andere bij De Wereld Draait Door, RTL Koffietijd en diverse blogs.

4. Welke verwachting heb jij zelf met betrekking tot de MSHackathon als je kijkt naar jouw eigen kennisgebied?

Geen idee eigenlijk, ik ga er redelijk onbevangen naar toe.

5. Is het soms niet heel lastig om bezig te zijn met MS maar telkens weer patiënten slechter te zien worden, terwijl je het gevoel hebt dat je heel dicht bij de oplossing bent?

Jazeker is dat heel lastig. Het frustreert me. Maar we mogen niet opgeven en we blijven zoeken. Dat is het beste wat ik voor iemand met MS kan doen.

6. Wat is jouw boodschap voor MS’ers (en partners) voor maar ook zeker na de MSHackathon?

Wees creatief, out of the box, stoor je niet aan onzekerheid of zo. Don’t hold back en ga lekker aan de slag met ideeën.

Jeroen, namens Platform MS ontzettend bedankt voor jouw bijdrage! Super!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verslag MSsessions 2017

Wouter Marijsse

Op 23 november komen wij er achter dat niet alleen Nicole naar de allereerste MSsessions gaat. Ook de Belgische Wouter Marijsse gaat naar de MSsessions in Praag. Wij v... › Lees meer

VUMC

Marleen van Diest

Ik ben net terug uit Amsterdam uit het VUMC voor mijn second opinion en ben op zich goed geholpen maar eerlijk gezegd ben ik er een beetje van in de war geraakt. Missc... › Lees meer