Kunstery: Art is living…

Hennie Vink

MS & SPMS

Gepubliceerd: 2 juni 2016

En leven is kunst! De kunst van het leven met MS. We spraken online met @Kunstery over verhalen, kunst, vrouwen en The Fifth Element. Oh ja, en het dansje van Elmo ;-). We vroegen haar verhaal over MS en dat kregen wij. In één van haar Twitter berichten gaf zij aan dat het voor haar steeds lastiger wordt om te schrijven. Eén van de redenen waarom we juist haar verhaal willen publiceren! Lees mee met de woorden van Hennie/Kunstery.

Kunstery: Art is living…

Sinds 2010 heb ik officieel de diagnose secundaire progressieve MS. Ik had destijds mijn eigen groothandel in revalidatie hulpmiddelen. Dit heb ik helaas moeten opgeven want het werk was te zwaar. Gelukkig heb ik mijn hele leven al geschilderd en ik heb enige tijd gestudeerd aan de kunstacademie.

De klap was destijds zo groot dat ik mijn ellende heb uitgedrukt in mijn kunst.

De serie van 5 schilderijen “Kwetsbaarheid” in 2010 gemaakt en verkocht, waarvan de opbrengst destijds is gedoneerd aan het Nationaal MS-fonds. Helaas heeft deze club het niet op mensen met een mening over sponsering door de farmaceutische industrie. Gelukkig heb ik dankzij deze serie een schare kunstliefhebbers als vrienden erbij gekregen.

 

Later heb ik samen met Peter Vink (bassist Q65) nog een schilderij gemaakt met muziek, wat we hebben uitgebracht op usb stick. De opbrengst van de usb stick en het schilderij is naar MS Research gegaan. In 2014 heb ik samen met vrienden, waaronder weer Peter Vink, het Blast the Walls festival georganiseerd. Dit was een groot succes met een leuke opbrengst, wederom voor MS-research.

Nu er meer acceptatie bij me is, kan ik me weer meer richten op andere onderwerpen met mijn kunst. Toevallig heb ik vandaag 2 nieuwe schilderijen online gezet. Ook hiervan gaat de helft van de opbrengst naar MS-research, de andere helft heb ik nodig om mijn onmisbare medicijnen te betalen die de zorgverzekeraar sinds juli niet meer vergoed...

En laat mijn geest weer in vrijheid dromen en vliegen!

De MS heeft me mijn vrijheid en mobiliteit ontnomen en op geheugen gebied heb ik veel problemen. Ik heb dagelijks pijn, spasmen en ik zie en hoor slecht. Ook is mijn huid ongevoelig geworden. Door me te uiten in mijn kunst, of het nu foto’s, video’s of schilderijen zijn, het heeft me gered in een stuk verwerking. En laat mijn geest weer in vrijheid dromen en vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

H E L P ! ! !

Nicole Donal

Op de Facebook pagina van Tiepies Nicole komen wij een oproep tegen. Een oproep waar wij zeker aan mee gaan doen. En wij dachten dat het ook voor jull... › Lees meer

Het avontuur! ArenA MoveS

Gert-Jan van Boxel

Gert-Jan van Boxel. Hij hoeft - getuige de foto - geen introductie. Tijdens de allereerste ArenA MoveS stond hij samen met zijn team, Rossum MoveS, vlak voor de finish... › Lees meer