Maar wat als..?

Floris

MS & Leven

Gepubliceerd: 31 december 2019

Traditiegetrouw deel ik aan het eind van het jaar mijn verhaal. Een verhaal over het afgelopen jaar. Wat ik in het afgelopen jaar heb bereikt. Of wat ik juist niet heb bereikt. Een terugblik. Alhoewel ik dat woord eigenlijk liever niet gebruik...

Maar wat als..?

Allereerst, en bedankt dat jullie het telkens vragen, het gaat best goed met mijn vrouw. Soms wat meer vermoeid dan andere dagen. Soms wat meer prikkelbaar. Soms wat eigenwijs. En vaak, net als jullie, ook gewoon een mens. Een moeder van een prachtige dochter. Een vrouw van een man (dat ben ik; die man 😉 ). Een hardwerkende vrouw. Een vrouw welke naar de sportschool gaat. Een vrouw welke over straat loopt/fietst en boodschappen doet. Eigenlijk een heel normale vrouw, net als elke andere vrouw.

Maar wat als...?

Wat als mijn vrouw ineens achteruit gaat en ik ‘geen tijd’ meer heb voor Platform MS?

Elk jaar ben ik weer mega trots op het bereik van Platform MS. De door jullie geschreven verhalen en alle respons, dat geeft echt een heel bijzonder gevoel. Onlangs deelden wij het verhaal van Maartje over haar HSCT ervaring. Ik vond en vind het enorm inspirerend om alle reacties te lezen zowel op de site als op onze Facebook pagina.

Hetzelfde geldt voor het verhaal van Nordine. Haar verhaal over haar zwarte periode en het terugkruipen uit haar dal. Als ik dat soort verhalen lees, dan ben ik echt trots dat wij zulke bijzondere ervaringen met jullie mogen delen en dat Platform MS daarin echt onderscheidend is (als ik jullie mag geloven!).

Maar wat als..?

Wat als er geen ervaringsverhalen meer ingestuurd worden?

En last but not least; ons Instagram account! De hele wereld kijkt mee met jullie #TakeOver. Van MS’er tot partner, van neuroloog tot onderzoeker. En van vlogger tot oprichtster van Jong & MS. En het toffe vind ik, dat ieder persoon haar/zijn eigen verhaal deelt, op haar/zijn eigen manier. Met haar/zijn eigen beperkingen. Maar vooral met haar/zijn eigen foto’s/video’s/stories. Daar heb ik enorm veel respect voor!

Geloof het of niet, ik heb soms enorme twijfels. Doe ik het wel goed? Vind iedereen het nog leuk, inspirerend, motiverend en niet vermoeiend om altijd maar weer een ervaringsverhaal te lezen? Zijn de mensen op ons Instagram account ‘interessant’ genoeg? Ja, ik ben ook maar een mens en ik heb soms ook twijfels...

Maar wat als..?

Wat als dit het laatste verhaal is welke op Platform MS gedeeld gaat worden?

Gelukkig is daar altijd nog mijn steun en toeverlaat; mijn vrouw. Zonder haar zou Platform MS niet bestaan; letterlijk én figuurlijk! En wat mijn vrouw zo mooi omschreef in haar eigen verhaal, daarmee wil ik graag dit verhaal afsluiten. Hoe klote het ook is dat je MS hebt, je bent nog altijd 'jij'. Een vrouw, man, broer, vriendin, sportmaatje, schrijver, collega, buurmeisje, astronaut, dj, tante, lief, mooi, gezellig en uitermate 'jij'. Daar kan niets of niemand iets aan veranderen!

❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Maartje schreef:

  Hei Floris, jullie doen het goed, het geeft mij veel in het lezen. Soms wordt ik er door geraakt, soms getriggerd zowel positief als soms een beetje geïrriteerd maar het respect waarmee iedereen omgaat met de verhalen en dingen die gedeeld worden voelt warm en is door jou/jullie ingegeven. Dankjewel daarvoor! Wantje schrijft over dat je altijd iemand bent ondanks je MS raakt me… ik voel het niet meer zo en dat is deze dagen altijd, dank voor je reminder…. Ga zo door en blijf ook maar twijfelen, dat zorgt dat je je best blijft doen en op je top blijft. Bedankt!

 • Instagram Sharing

  Floris

  Instagram Sharing? Wat is dat eigenlijk? Op 6 juli 2017 zijn wij officieel begonnen met onze zogeheten Instagram Sharing. Op die dag deelden wij de aankondiging dat Pa... › Lees meer

  Mijn MS diagnose

  Cynthia

  Cynthia krijgt 13 jaar geleden de nare boodschap dat zij MS heeft. Aan Platform ms laat zij weten hoe het proces van diagnose verlopen is. Haar eerste klachten ontston... › Lees meer