Machteloos aan de zijkant…

Jo Smolders

MS & Familie

Gepubliceerd: 2 november 2020

In de besloten Facebook groep MS Forum Groep lezen wij het verhaal van Jo Smolders. Een emotioneel verhaal over zijn moeder welke MS heeft maar door corona en de almaar durende maatregelen haar kleinkinderen amper ziet. Een verhaal over machteloos aan de zijkant staan...

Machteloos aan de zijkant…

Het weegt zwaar, heel zwaar... Uw mama zo zien blijven vechten tegen een ziekte waarvan je niet weet hoe ze de volgende keer zal toeslaan. Je weet dat het zal gebeuren maar wanneer en in welke mate... er zijn meer en meer slechte dagen bij haar. Iedere keer weer die confrontatie met de harde werkelijkheid... 🥺

Mijn mama is er nog maar door die ziekte lijkt het iemand anders...

En toch blijft mijn mama strijden, ondanks de blijvende achteruitgang en aftakeling 😢 ze doet dit al sinds mijn geboorte maar de laatste jaren begint MS te overwinnen. Nooit hebben mijn broer en ik iets tekort gekomen als kind... Ben haar daar zo dankbaar voor. Ze was er altijd voor ons 💕.

Maar het lijkt dat de strijd moeilijker wordt, stééds weer... als er dan al eens een lichtpuntje is, dan volgt de volgende klap en aanval van die ziekte... Daarbij komt dan nog eens dat ze sinds maart haar oogappel (vinz) niet meer heeft mogen zien omwille van een bepaald virusje dat blijkbaar de wereld overheerst.

Ondanks pogingen om de directie van het revalidatiecentrum te Pelt te overtuigen dat het voor mijn mama haar welzijn nodig is dat ze haar kleinkinderen in levende lijve en niet achter glas (zelfs dat mag niet) of op een scherm KAN zien. Maar nee... steeds maar: corona. Ze kan daar niet beter zitten en krijgt daar de beste zorgen maar waarom laten ze dat niet toe. Ik weet dat ze blijft vechten om haar kleinkinderen te zien groot worden. Maar als dat dan ook nog eens wegvalt...😵 Wat doe je dan???

Maar in mijn gedachten en hart zitten de goede en liefhebbende momenten die we samen gehad hebben

Zelf zo machteloos aan de zijkant staan zonder dat je zelf iets kan doen om haar echt te helpen...🥵😡 Mijn mama is er nog maar door die ziekte lijkt het iemand anders... Maar in mijn gedachten en hart zitten de goede en liefhebbende momenten die we samen gehad hebben, warmte en zachtheid, dankbaarheid... deze overheersen.... 💕 Ik hoop bij haar ook!
En als we dan ons toch ooit gescheiden worden, in mijn herinnering zal ze steeds op deze manier verder leven. Dit gevoel zal altijd in mijn hart verweven bleven, haar goedheid en kracht 💓💞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar m’n werk

Niek Heizenberg

Zo nu en dan in het ziekenhuis belanden door een MS aanval hoort er nou eenmaal bij. Kut is het wel. Gaan weer heel wat kostbare uurtjes verloren op die manier. En je ... › Lees meer

Op je gezondheid

Jolanda Ruesink

Laatst las ik op eéń van de MS-groepen die ik volg op Facebook een berichtje van iemand. ‘Ik zou zo graag eens, uit mijn lijf willen kruipen, zomaar voor een keer, gew... › Lees meer