Media

Helen Bijlsma

MS & Mindset

Gepubliceerd: 29 maart 2021

Na mijn diagnose is er veel op mijn pad gekomen. Ontwikkelingen op persoonlijk gebied en  professioneel gebied. Veel gebeurtenissen en zaken waarvan ik ze wel eens voorbij zag komen en dacht: Leuk of moedig.

Media

Blogs, artikelen, interviews, filmpjes. Maar nooit ikzelf. Maar het tegendeel is waar. Vele stukjes op de website van Platform MS een Instagram overname, een echt filmpje voor PS. Ik heb MS, een foto shoot en een interview voor een artikel in het blad van mijn eigen werkgever!

MS heeft me nare dingen gebracht maar ook een podium

Ja, nare dingen heeft de MS me gebracht. Maar, ook zoals ik het zelf ervaar een podium. Een podium om bekendheid te vergaren voor een ziekte die jonge mensen zoals ik in de bloei van hun leven grijpt. Niet rekening houdend met je wensen, ambities en “wat je nog zo graag moet doen van je zelf “.

Maar een podium. Hoe beklim je die dan, en wat zet je neer op die planken. Nou, zoals ik doe: Alleen jezelf. Zonder filters, zonder opsmuk. Want de media, een landje waarin we al voldoende kennismaken met Unicorns, pracht en praal  kabouters en elfjes.

Platform MS is een podium waar ik dankbaar gebruik van maak. Maar ook PS, ik heb MS. Mooi om te zien, en te ervaren dat je (we) niet alleen bent. Eerlijke verhalen op deze podiums. De facebookpagina’s zijn een steun en toeverlaat. Een klankboard, voor een ieder die het nodig heeft.  Neem eens ook kijkje. Uit interesse, nieuwsgierigheid? Of omdat je zelf eens een vraag hebt.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Nee, sprookjes met Unicorns, kabouters en elfjes zijn niet altijd van toepassing. Mooie momenten, minder mooie momenten, een schaterlach, een traan. Het is wat het is. Het leven. Van jou en van mij.

Zoals ik tijdens mijn laatste Instagram overname van Platform MS vertelde: 95% van de tijd ben ik positief, tel ik mijn zegeningen en houd ik het mantra van Pipi voor ogen: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Maar er is nog altijd die 5%. De procenten weerspiegelen verdriet, zorgen en angst. Dat geeft niet. Ze zijn er en hoeven ook niet weg. Maar eerlijk? Hebben we die 5% niet allemaal?

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als een donderslag bij heldere hemel

Anika Linckens

Een aantal dagen last van mijn benen. Weinig gevoel meer en lopen en staan gaat niet meer al te goed. Omdat het vakantieperiode is bij ons op het werk, hobbel ik nog m... › Lees meer

Een MedeStrijder is niet meer

Natascha

Zowel Natascha als Harriëtte hebben beide verhalen gedeeld op Platform MS. Dit verhaal is geschreven door Natascha en is een eerbetoon aan Harriëtte. Een bijzonder ver... › Lees meer