MS Eet Anders Experiment

Linda

MS & Voeding

Gepubliceerd: 30 oktober 2018

Linda Schreuder (38 jaar) volgde een eet programma. De resultaten voor Linda zijn opmerkelijk en geven een positieve kijk op het MS Eet Anders Experiment. Dit zijn de ervaringen van Linda. Ze zegt zelf, “Ik ben fan en wil nooit meer anders”. Wij, Platform MS, mochten van Linda een artikel plaatsen wat ook in het Plus Magazine heeft gestaan.

MS Eet Anders Experiment

Op mijn 24e kreeg ik de diagnose MS. Bewegen gaat nog goed. Ik voelde mij de afgelopen jaren zo moe, dat ik mijn baan voor klas moest opgeven. Via een vriendin hoorde ik over het MS eet anders experiment. Ik heb mij meteen aangemeld en tot mijn grote blijdschap direct ingeloot. Het heeft mijn leven veranderd.

Ik heb mij meteen aangemeld en tot mijn grote blijdschap direct ingeloot. Het heeft mijn leven veranderd.

Ik mijd producten met suiker zoals koek, snoep, chocola, frisdrank en vruchtensap. Ik eet gevarieerd en zo onbewerkt mogelijk. Vaak maak ik groentesoep en gerechten met linzen, peulvruchten of kikkererwten. Ook eet ik veel volle yoghurt en verse vis. Mijn stoelgang is verbeterd en ik heb veel meer energie.

Een ochtend per week doe ik nu vrijwilligerswerk bij een kledingbank. ‘s Middags hoef ik niet meer bij te slapen. En ik ben ook nog eens zestien kilo afgevallen. Het is een levensstijl geworden waar ik mij goed bij voel en die mij inspireert om zo lekker mogelijk voor mijn vrienden en familie te koken.

Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Linda v Z schreef:

  Dr. Swank heeft met zijn ms dieet al een publicatie in The Lancet gehaald in de jaren 90.

  500 patienten 30 jaar lang stabiel gehouden.

  En nu wordt het als ” iets verrassends en nieuws ” genoemd dat anders eten helpt…

 • Ilse Note schreef:

  Ik ben ook geïnteresseerd. Ik heb door de problemen met mijn stoelgang nu een stoma wat nog niet soepel gaat. En ik ben dan nog eens 20 kg aangekomen. Ook eet ik maar 1 ding, 3 boterhammen met pashka, dit drie x per dag. Een warme maaltijd of andere dingen interesseren me niet. Erg zo’n verslaving te hebben gekweekt. Iets wat me zowel op gewicht als op pijn en vermoeidheid gaat kunnen helpen wil ik meteen voor tekenen.
  Ik hoop nog iets meer hiervan te horen. En chapeau dat je hiervoor een testpersoon wou zijn. Door mensen zoals jij weten we enkel maar wat werkt en wat niet, dank je!
  Grts Ilse

 • Greet Tijsen schreef:

  Zijn hier graag meer over willen weten , bijvoorbeeld wat is dit voor een soort dieet voor MS patiënten

  Groetjes Greet

 • Melanie schreef:

  Wat een positief bericht.!

  Ik ben nieuwsgierig geworden naar dat programma en hoe je je kan aanmelden e.d.

  Kan je mij daar wat meer informatie over geven?

  Groetjes Melanie

 • Dag lieve strijder… het ga je goed.

  Ronald Witteveen

  Mijn eerste ontmoeting met Annet was op 19 januari 2002. Ze zat aan de stamtafel van Café de Brasserie met een oud schoolgenoot van me. We raakten aan de praat. Het wa... › Lees meer

  Dagje Strand deel 1 – Heimwee naar mezelf

  Rebecca-Rabi'a Frank

  Rebecca heeft een boek geschreven. En het is zo ontzettend leuk dat Platform MS een hoofdstuk alvast met jullie mag delen. In drie delen laten wij jullie kennismaken m... › Lees meer