HackAMSterdam – 19 & 20 november

Redactie Platform MS

MS & HackAMSterdam

Gepubliceerd: 21 oktober 2016

Op zaterdag 19 en zondag 20 november zal de HackAMSterdam plaats vinden in de B.Amsterdam. Een intiatief van Sanofi Genzyme. En wij als Platform MS zullen daarbij aanwezig zijn. Onze rol is om verslag te doen van het evenement in de vorm van verhalen (blogs).

HackAMSterdam – 19 & 20 november

36 uur lang krijgen de creatievelingen de mogelijkheid om te hacken naar een oplossing voor één van onderstaande uitdagingen met Multiple Sclerose. Vorm je team (3 tot 5 personen) en meld je nu aan!

Er is één vitaal ding die we nodig hebben!
Jij!

Zoals jullie wellicht allemaal weten, heeft er in mei van dit jaar ook een hackathon plaats gevonden. De MSHackathon. Een zeer geslaagd initiatief van MoveS. De MSHackathon was voor de deelnemers vrijblijvend met dien verstande dat de teams gevraagd werd om het leven met MS te vergemakkelijken. Dat kan betekenen dat er hulp wordt geboden voor de partner of om juist te meten in hoeverre de MS - bijvoorbeeld - actief is.

Voor de komende HackAMSterdam zijn er drie uitdagingen (challenges) geformuleerd.

Challenge 1: Blaascontrole 

Mensen met MS kunnen problemen krijgen met hun blaas. De controle verliezen en hierdoor niet in staat zijn om op tijd hun blaas te legen. Dit kan zorgen voor vervelende situaties en kan hard in slaan op de eigenwaarde van de betreffende MS'er.

Challenge 2: Koude voeten

Sommige mensen met MS hebben last van koude voeten. En door het constante gevoel van kou in de voeten, trekt dit door naar de rest van het lichaam. Met alle gevolgen van dien...

Challenge 3: Mobiliteit

Lopen. Het lijkt zo makkelijk. MS'ers hebben vaak moeite met lopen. Het veel voorkomende beeld wat men heeft van MS is helaas nog steeds dat je in een rolstoel terecht komt. Maar soms zorgt juist het niet hebben van het juiste evenwicht voor een verstoring in de mobiliteit.

Ben jij of ken jij een hacker die voor bovenstaande uitdagingen een oplossing heeft? Meld je dan nu aan!

Platform MS
In het kader van de komende HackAMSterdam vragen wij onze trouwe lezers en schrijvers om in de pen te klimmen en jouw verhaal te schrijven over de drie uitdagingen. Heb jij problemen met mobiliteit? Ken jij iemand die blaasproblemen heeft? Of heb jij altijd koude voeten? Laat het ons weten. En schrijf jouw verhaal!

Stuur je verhaal naar: [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MS & rijbewijs: CBR rijtest

Lisa

In de nieuwe reeks 'MS & rijbewijs' bijt Lisa de spits af met haar verhaal over het halen van haar rijbewijs. Lisa stond voor de keus; gaat ze aangeven dat ze een ... › Lees meer

MS & prikkelbaar. Het verhaal van Jaimy

Jaimy

De laatste periode zie ik vaak de vraag voorbij komen op Platform MS voor nieuwe verhalen. Iedere keer opnieuw denk ik, ja! Dat schrijven moet ik ook echt weer een kee... › Lees meer