MS Missie Peru 2017

Muk Schiltmans

MS & MS Missie Peru

Gepubliceerd: 24 februari 2017

Op Facebook zien we een pagina van MS Missie Peru. En dat trok onze aandacht. Wat is die missie precies? Wat gaat men doen in Peru? En hoe kunnen we dit initiatief steunen? Op de betreffende Facebook pagina vinden we meer informatie. En we sturen Muk een e-mail met hierin de vraag of zij haar verhaal wilt delen...

MS Missie Peru 2017

Mijn naam is Muk uit Hilversum en bij mij is ongeveer drie en een half jaar geleden RRMS geconstateerd. Om mijn loopvermogen weer te verbeteren, ben ik onder begeleiding van een fysiotherapeut drie keer in de week gaan sporten in een sportschool. En dat hielp.

Vorig voorjaar riep mijn fysio Mick: "Jij hebt een uitdaging nodig; wat zou je nog eens willen doen?" Ik riep zonder na te denken; "Ik zou het laatste deel van de Inca Trail naar Machu Picchu in Peru willen lopen." En Mick zei direct; "Dan doen we dat toch". Binnen no time hadden we een groep met enthousiaste begeleiders en deelnemers die deel wilden nemen.

MS moet zo snel mogelijk de wereld uit.

Helemaal onder de indruk van Alpe duZes waaraan ik als begeleider mocht deelnemen en omdat ik ervan overtuigd ben dat men met zijn onderzoeken heel dicht bij de oorzaak en oplossing van MS is, is het mijn grootste wens om geld te genereren voor MS Research.

Onze missie werd dus om met ander MS patiënten "in de voetstappen van de Inca's" zoveel mogelijk gesponsorde voetstappen te zetten (via stappentellers) naar Machu Picchu. Zie ook: MS Missie Peru.

De opbrengst zal uiteindelijk gedoneerd worden aan een speciaal project via MS Research!

Speciaal voor de deelnemers voor wie de afstand te groot is of het traject te zwaar is, zullen er Inca-gidsen annex -dragers ingezet kunnen worden.

Onze planning is aankomende juli 2017 deze tocht te gaan ondernemen. In de aankomende maanden zullen we elkaar heel regelmatig zien in verband met het groepsgevoel maar ook ter elkaars ondersteuning.

Wij zullen samen gaan werken met Mission Summit  en MoveS.

Onze dringende oproep! We zoeken nog enkele mensen met MS. Wie kan en wil met ons deze Missie Peru ondernemen? Mail ons voor alle verdere info: [email protected].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Conny schreef:

  Ik ga mee met deze missie maar is niet in Juli 2017 maar gaat in September 2018 plaatsvinden.
  gisteren de eerste bijeenkomst bijgewoond en hele enthousiaste mensen die er voor gaan.
  Er moet nog veel gebeuren en dan is het jammer dat we allemaal ms hebben en dus weinig energie. Maar we gaan en proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen om MS de wereld uit te helpen.

 • MS & sport: Het verhaal van Eric

  Eric Hoet

  Het voorwoord van Eric Hoet; Na het lezen van de persoonlijke verhalen, wil ik ook graag mijn verhaal vertellen. Om anderen te kunnen motiveren en duidelijk te mak... › Lees meer

  Ik ga op reis en neem mee… (deel 1)

  Maud

  Maud vertelt ons over haar reis naar Nepal en wat dit voor haar heeft betekent. Met een kersverse diagnose MS op zak en een super snelle medicatie keuze vertrekken dez... › Lees meer