MS & slaapproblemen

Joeri Dwight

MS & Wiet

Gepubliceerd: 18 november 2019

Wie heeft er geen last van? Slaapproblemen. De een heeft moeite met inslapen, de ander ligt de halve nacht wakker van een onrustig lichaam. Vandaag een 'tip' van een ervaren kenner. Wie weet slaap jij binnenkort weer lekker door!

MS & slaapproblemen

Mijn ervaring is dat ik weinig slaapproblemen ken. Wel heb ik soms last met het inslapen, om goed inslaap te komen. Door de dingen die gebeuren, zijn gebeurd of door dingen waar ik spanning voor heb. Dan blijf ik er te lang over malen of piekeren. Maar in de meeste gevallen vind ik de dag al genoeg energie kosten en duurt het meestal niet lang voor ik slaap.

Het is goed voor de vele kwaaltjes van MS

Als ik dus een gedachte dingetje heb en niet in slaap kom ga ik er meestal even uit om wat te drinken of even een jointje te draaien. Meestal val ik als ik terug in bed ben, als een blok in slaap en blijf niet meer denken of malen maar droom weg in fijne gedachten, even denkend aan iets moois.

Mijn ervaring met wiet is erg goed en voor vele kwaaltjes die je bij je MS hebt. Natuurlijk hoef je het niet als mij te roken en zijn er ook andere mogelijkheden. Maar door af en toe mijn sticki te roken heb ik minder kwaaltjes, stress, zorgen en slaap ik goed. Maar dit kan bij een ieder verschillen of een andere ervaring hebben.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Foto: Anikafotografeert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Challenges

Jolanda Ruesink

Gisteren was de laatste dag van mijn 30-dagen IKPAS-challenge. Dus vanavond zou ik mezelf weer helemaal te buiten kunnen gaan aan de alcohol. Ware het niet dat ik met ... › Lees meer

Alleenstaande moeder met MS

Antoinet

Het laatste hoofdstuk in de reeks van Antoinet. De titel geeft helaas het slechte nieuws al aan. Maar wat doet dit nieuws met haar? Speelt de MS op? Krijgt zij nieuwe ... › Lees meer