Nationale MS Dag 2020

Marijke de Jong

MS & Nationale MS Dag

Gepubliceerd: 26 oktober 2020

Op donderdag 12 maart fietste ik terug naar het station van Schiedam met enkel 2 mapjes en mijn laptop in mijn rugzak. Niet wetende dat ik vanaf dan voor maanden niet op kantoor zou komen en heel Nederland in de soft lockdown zou gaan. Mijn naam is Marijke de Jong en ik ben fondsenwerver zakelijke markt bij het Nationaal MS Fonds.

Nationale MS Dag 2020

De eerste weken keken we vooral naar de evenementenkalender van voor de zomer. Wat kan er nog doorgaan, welke evenementen kunnen online? Het werd helaas  al snel duidelijk dat het coronavirus ‘here to stay’ was en dat de evenementen voor de rest van het jaar ook op de schop gingen. Zo ook de Nationale MS Dag op 8 november. Dat kon niet door gaan als fysiek evenement; met 1.000 mensen met MS bij elkaar in 1 locatie.

De informatie belandt direct in de huiskamer

Ik geloof heel sterk in live evenementen, waarbij mensen elkaar ontmoeten en nieuwe dingen horen en zien. Dat de MS dag dus niet in haar huidige vorm door kon gaan was alsof de grond onder mijn voeten was weggeslagen. Voorstel was om over te stappen naar een online editie. “Online?” dacht ik “daar hebben mijn zakelijke contacten toch helemaal niks aan?”

Na een week heb ik de knop omgezet, het was niet anders en nu gaan we er wat van maken! Het doel was dat deelnemers de bedrijven alsnog konden ontmoeten, maar dan via de digitale weg. Zo ontstond het idee van de digitale beursvloer waar iedereen goed te vinden is. En waar mensen straks via een live chat meteen een vraag kunnen stellen aan de bedrijven! Ook zijn er tussen de sessies door zogenaamde reclameblokken waardoor bij iedereen de informatie direct in de huiskamer beland. Hoe mooi is dat?

Het evenement begon te groeien; er kwamen enthousiaste reacties op de mogelijkheden en er was ruimte voor veel sprekers. Zo kunnen we toch de nieuwe informatie en inzichten delen, direct bij iedereen thuis. In september ging de aanmeldprocedure van start….. een spannend moment!

Het bereik is groter dan ooit

Na het eerste weekend hadden we al ruim 200 aanmeldingen en er werd flink op de sessies ingeschreven. Op het moment dat ik dit schrijf (12 okt jl) hebben we al bijna 1.100 deelnemers en is het bereik van de Nationale MS Dag groter dan ooit! Iedereen die beperkt is om naar een fysieke editie te komen kan nu inschrijven en meedoen, wat een mooie ontwikkeling!

Zo komt er uit de hele coronaperiode ook nog iets goeds; de Nationale MS dag in een nieuwe vorm! Wil je ook meekijken? Schrijf je snel in via: https://nationaalmsfonds.nl/nationale-ms-dag-de-online-editie/

Dan zie ik je daar!

Marijke de Jong - Nationaal MS Fonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin timmermans schreef:

  Mis jullie

 • F*ck ik heb MS

  Irma de Kruijf

  Na heel wat heftige en intensieve maanden, komen Niels en ik aan op het vliegveld. Onze vakantie is begonnen. Het is rustig op Schiphol, het is midden in de nacht en g... › Lees meer

  Thuis

  Isabelle Hoppener

  Toen kwam alles ineens wel dichtbij. Michel komt thuis van zijn werk en is eigenlijk al tijden van mening dat we te luchtig omgaan met het hele Corona gebeuren. Hij wi... › Lees meer