Onze triggers

Floris Tenholter

MS & Genieten

Gepubliceerd: 2 oktober 2020

Zondagmiddag. Uur of 17:23. Onze dochter heeft net haar maaltijdje met veel geweld weggewerkt. Na een grondige schoonmaakbeurt zijn de eettafel, vloer en dochterlief weer enigszins fatsoenlijk. Buiten is het nat en binnen wordt het tijd voor een natje. Ik kies voor een La Chouffe. Vrouwlief neemt een Bailey's. Heerlijk even genieten.

Onze triggers

Sinds eind juni 2015 maken we samen gebruik van Apple Music. Werkt als een trein aangezien we mobiel, tablet en laptop van Apple hebben. Via de iPad zet ik het album van Jamie Woon aan. Mirrorwriting. Wat een heerlijk album is dit toch. Ondertussen pak ik mijn laptop en ga op zoek naar een leuk vakantiehuisje voor volgend jaar. "Schat, waar wil je graag naar toe?", vraag ik aan mijn partner. "Als het maar warm is, een koelkast heeft en niet te ver rijden/vliegen is", zegt ze. Alright! Deze jongen gaat even op zoek naar een 'vakantiehuis'.

Dat genieten wordt dus ergens anders dan in de Ardennen

Ondertussen zappen we door naar Laura Jansen. "Oh ja schat... We gaan dus niet naar de Ardennen volgend jaar!", zegt ze met een toon van 'anders-gaat-je-kop-er-AF!'. Okido..?!? "En waarom niet dan?", vraag ik. Laura Jansen is de boosdoener. Ik had haar album gekocht vlak voor onze vakantie in 2013. Vervolgens hebben we tijdens die vakantie het album donkergrijs gedraaid.

Ardennen valt dus af. Jammer. Ik had zojuist een super gave villa gevonden naast een riviertje met een prachtig glooiend grasveld. 's Avonds de BBQ en vuurkorf aan. In alle rust genieten. Dat genieten wordt dus ergens anders.

Plankje met kaas (oude pitjeskaas uit Haarlem) erbij en op zoek naar een villa bij de zon. Open Google, type 'zon villa' en klik op het eerste resultaat. Haha, ik zag je al kijken... Grapjas!
Vroeger ben ik naar Menorca geweest en dat lijkt mij ook wel leuk om heen te gaan met ons gezin. Huisje of appartement vlakbij zee. Een zwembad in de voortuin. Samen met zijn drieën; daar gaat het om. Als we maar lekker samen zijn. En als de faciliteiten dichtbij zijn dan is dat ook mooi meegenomen.

Ik ga wel weer in die MRI liggen!

Omdat we vanavond Fajita's eten, ben ik tussen de bedrijven door ook bezig met koken. Oké, eigenlijk zijn het geen Fajita's maar gewoon wraps met gemarineerde kip, komkommer, paprika, sla, knoflooksaus en salsasaus maar dat terzijde. 's Ochtend had ik de kip al gesneden en in de marinade gelegd. Nu de komkommer, paprika en sla snijden. "Ik zet 'Both Sides' aan, hoor," schreeuw ik door de woonkamer! "Prima! Dan ga ik wel weer in die MRI liggen", schreeuwt ze terug met een glimlach.

Ohja, tijdens haar derde MRI scan had ze het album van Phil Collins 'Both Sides' aan staan. Ze gaat nog niet op haar rug liggen en angstig beven en zwaar ademen.

"Eten we aan tafel of op de bank?", vraag ik. "Op de bank. Titanic aan", lacht ze. "Ja daaaggggg...," zeg ik. "Maken we de bevalling weer eens mee...". En om eerlijk te zijn vind ik wraps en een bevalling niet de meest smakelijke combinatie...

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marcia schreef:

  Floris,

  Je schrijft alsof ik bij jullie thuis ben en live kan meegenieten van jouw verhaal. Wat een fijne interactie tussen jou en je vrouw! Leuk om te lezen 😉

  Groetjes,
  Marcia

 • Het is weer zo’n dag

  Anne

  Het is zo'n dag. Een dag dat je eigenlijk niet zo goed weet hoe je je nu voelt bij hoe je leven is. Klinkt zwaar hé ... maar zo'n dag is helemaal niet erg. Ik laat het... › Lees meer

  Botox

  Ilona

  Botox, wie jij? Waarom? Ik had een lekker Cryptische omschrijving op facebook gezet. En daar kwamen wel wat leuke, lieve, grappige reacties op maar de leukste reacties... › Lees meer