Still alive

Ilona

MS & Vermoeidheid

Gepubliceerd: 22 maart 2021

Type MS: PPMS

Diagnose sinds:

Het is echt al heel lang geleden sinds ik de laatste blog hebt geblogd. Daarna werd ik volledig in beslag genomen door de verjaardag van Jesmay. Door de regels van de corona werd het wel een hele uitdaging. Hé maar ik neem altijd uitdagingen aan, toch? Hoewel ik halverwege meestal denk waarom wilde ik dit ook alweer. Maar goed zoals de meeste ouders wel weten: je doet heel veel voor je kind.

Still alive

Dus uiteindelijk was ook de conclusie dat jesmay vijf dagen jarig was. Overigens niet aan te raden want dan heb je minstens twee weken ervoor en 2 erna nog plezier van qua zenuwen, slapenloze nachten en uit je ritme en structuur. Wat voor de nodige wrijving zorgt in ons huishouden.

Als ik het doe doe ik het goed

Dus hoppa in actie. Mevrouw had bedacht dat ze thema eenhorens moest worden dus ik had natuurlijk al lang alles besteld bij Ali. Aangezien mijn geheugen me regelmatig in de steek laat had ik misschien iets te veel besteld. Ook was ik al een aantal weken bezig met allemaal eenhoorn spelletjes in elkaar te zetten voor de kinderverjaardag. Helaas vond de minister dat niet zo’n goed plan dus moesten we een ander plan maken.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een drive-in, en vriendinnetje van Jesmay had het ook gedaan in kleinere schaal. Ik ben niet zo goed in het kleine schaal gedoe dus als ik het doe doe ik het goed.

Waarop onze parkeerplek achter ruimte gemaakt waar mensen konden langs rijden en eventueel konden uitstappen. Door het weer hadden we toch voor de zekerheid ergens een partytent kunnen lenen. Ik was wel zo netjes om even onze omliggende buren te waarschuwen en ze natuurlijk uit te nodigen als ze wat lekkers wilde. Iets met 45 cupcakes, zou dat genoeg zijn?

Binnen een mum van tijd hadden we een party place

De vrijdag voor de verjaardag is meestal bakdag. Het is een soort traditie met Linda en Ingrid dat we cupcakes en taarten et cetera gaan maken in het thema. Het loopt dan ook moet ik zeggen als een soort van gesmeerde machine en iedereen heeft een beetje eigen taak. Het leuke vind ik wel dat Jesmay heel hard heeft mee geholpen. Dus waren ze niet perfect maar superleuk. En zo trots dat ze was! Dus roze parels, eenhorens, hoorntjes, spikkels, balletjes, hageltjes bedenk het maar we hadden het allemaal. Uiteindelijk 45 cupcakes verder en twee taarten waren we klaar

De ochtend begonnen we op te bouwen. In het kader van leer hulp vragen had ik de buurvrouw gevraagd of zij ieder geval koffie en thee wou zitten. Ook kwam Koen de partytent brengen en heeft hem gelijk even met Richard opgezet. Dat was echt super snel klaar en het versieren kon beginnen. Het was zo ontzettend lief; de ene buren kwamen met sta tafeltjes aan, de andere met een kleedje of nog iets anders wat we konden gebruiken. En binnen een mum van tijd hadden we een prachtige parkeerplaats of moet ik nou zeggen party place.

Aangezien ze vijf dagen jarig was ga je het niet redden met 1 verjaardag’s jurk. Ik herkende het namelijk van de kerstjurk die heb je een uur aan en voor je het weet ligt er chocomel over heen. Dus ach mama flanst nog wel even twee verjaardags jurken in elkaar dan zitten we safe. Doordat alles zo vlot ging en er zoveel hulp was had ik nog echt even tijd om haar de helemaal mooi te maken. Ze is vijf jaar maar echt in dit soort dingen een meisje meisje. Met andere dingen toch echt wel meer een jongen maar dat is een ander verhaal.

Sommige buren kwamen kijken wat er aan de hand was

We waren lekker op tijd klaar en de eerste mensen kwamen al aan druppelen. Het was in het begin wel een beetje gek maar toch wel leuk om iedereen te zien. Je kan duidelijk zien dat mensen er echt even uit waren. Ook hield iedereen zich enorm goed aan de regels: afstand houden, niet te lang blijven, weggaan als het druk wordt, ruimte voor elkaar maken. Zo ontzettend fijn.

In het begin was het echt een beetje ongemakkelijk. Maar toen kwam Nick, die had even een slinger aan zijn auto gehangen, harde muziek en gooide flink wat ballonen uit het raampje. Jesmay wist niet wat er gebeurde en werd helemaal verlegen. Ik had groepen van een half uur gemaakt en een half uur later kwamen Stella en Babs ook aan rijden met nog harde muziek.

Sommige buren kwamen toch maar even uit hun tuin kijken wat er aan de hand was. Wel leuk want veel feliciteerde ons ook. Jesmay wist niet wat haar overkwam stond er met grote ogen naar te kijken. ‘s Avonds kwamen de verhaal eruit. Wat was het leuk, kunnen we dit morgen weer doen? (Neeeehhhhhh). En alle kadootjes vond ze ook super leuk. Ze heeft nog een uurtje nagestuitert en daarna viel ze als een blok in slaap.

Het was ideaal en geen gedoe

Elke bezoeker kreeg een Takeaway tasje met thee, suiker, melk en een servetje et cetera erin. Warme koffie of thee en natuurlijk een cupcake. Jesmay kwam helemaal in haar rol als gastvrouw en liep heen en weer te rennen met de cupcakes en alles. Dat servetje was echt wel noodzakelijk bij de cupcakes. Cadeautjes er uitgepakt, we zagen vriendjes en vriendinnetjes die we wel heel lang niet hadden gezien en Jesmay is verschrikkelijk verwend.

Voor de kinderen had ik toch nog een paar spelletjes. Eenhoorntje prikprik en grabbelen in een grote bak met popcorn (nee niet eten) en daarin mochten ze grabbelen naar eeneenhoorn een cadeautje. Een succes!

Zowel de bezoekers als wij vonden het echt een heel geslaagd feest. Ik denk dat ik het volgend jaar gewoon weer zo doe. Het is heel duidelijk afgebakend. Je hebt wel rommel in je huis maar ja die heb je alleen zelf gemaakt. Geen gedoe, met ik weet niet hoeveel hapjes bedenken en klaarmaken, flessen drank en dan vervolgens heel veel overhouden. Ik zeg ideaal, vooral ook omdat dit voor mij redelijk goed behapbaar was.

Het is een verjaardag geweest om nooit te vergeten

Tuurlijk was ik daarna wel helemaal op, maar dat was tevreden op. Geloof het of niet vandaag is er voor de zesde keer jarig, ze mocht het nog op school vieren met al de eigen vriendjes en vriendinnetjes uit de klas. Ik moet eerlijk zeggen die verjaardagen komen nu wel mijn neus uit. Maar ik denk echt dat het een verjaardag is geweest om nooit te vergeten. Ze zegt ook de hele tijd; mama dit is wel heel bijzonder hè. En daar sluit ik me volkomen bij aan.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 2006 was het zover…

Angela Wessels

Van de zorg naar de landmacht. En van de landmacht naar verzorging. Zover is het gelukkig nog niet maar de waarheid is wel dat Angela de diagnose MS heeft gekregen. Ee... › Lees meer

Help! Een depressie, alweer…

Marien Faasse

Taboe-doorbrekend, uit 'de kast komen' en gewoon zeggen wat je voelt. Het klinkt zo makkelijk. Maar hoe knap, dapper en eerlijk is het om jouw persoonlijke verhaal aan... › Lees meer