Tamar heeft MS en collecteert voor het Nationaal MS Fonds

Tamar

MS & MS Collecte

Gepubliceerd: 24 november 2018

Deze week ontvingen wij het verhaal van Tamar over haar MS collecte week. Op zich niet heel interessant aangezien er ruim 20.000 mensen collecteren voor het Nationaal MS fonds. Maar het verhaal van Tamar is toch iets anders. Tamar heeft zelf MS. En naast het collecteren is zij nu ook (gedeeltelijk) verantwoordelijk voor de coördinatie van haar dorp.

Tamar heeft MS en collecteert voor het Nationaal MS Fonds

Ik heb mezelf in 2010 aangemeld als collectant. Ik was al ziek, maar had nog geen diagnose. Ik dacht, gelukkig heb ik geen MS, wat een klote ziekte is dat. Ik ga collecteren voor de mensen die het wel hebben. (Paar maanden later kreeg ik de diagnose). Maar er was nog helemaal niks in ons dorp. Geen coördinator, geen collectant. Toen heb ik het MS fonds gevraagd hoe het dan moest, want coördineren zag ik niet zitten.

Ieder zijn eigen taken en toch samen! Zo is het voor mij goed te doen. En als ik een slechte periode heb, neemt zij taken over van mij. Zo fijn!

Ik mocht toen collecteren en mijn bus afgeven bij de coördinator van een ander dorp. Dat deed ik. Ik ben toen elke dag gaan collecteren. Kris kras door het dorp. Uiteindelijk daardoor een aantal anderen gemotiveerd om het jaar erna ook te collecteren. 😁. Dus in 2011 liepen we met zijn vijven. Ik bracht de bussen weer naar de coördinator van het andere dorp, samen telden we alle bussen, ook van haar dorp en dat had ze willen blijven doen voor mij. Super lief!

Maar ik had weer nieuwe mensen kunnen enthousiasmeren. En om nou met 12 collectebussen bij haar aan te kloppen... Maar zelf coördineren, met mijn grillige MS. Ik zag het niet zitten. Totdat een collega, (ook al ben ik inmiddels afgekeurd, het voelt gewoon als mijn collega!) voorstelde om samen te coördineren. Dat zag ik wel zitten. Dus in 2012 ben ik gaan coördineren en collecteren. Het dorp verdelen in wijken en aan de slag.

En als er collectanten afmelden is het vaak eenmalig, omdat ze dat jaar echt niet kunnen, maar kunnen we het jaar erna weer gewoon op ze rekenen.

En vanaf dat moment ging ik in een kleinere wijk collecteren en dus elke avond op pad net zolang tot iedereen thuis was of ik niet meer kon of de collecteweek voorbij was 💪🏼😊.

Dit jaar lopen we met 28 mensen. Mijn man heeft ook een eigen wijk. En de kinderen lopen nog altijd mee als ze kunnen. Door sporten en school en werk is dat niet meer zo vaak als vroeger, maar het is mooi om met het hele gezin betrokken te zijn. Dat voelt goed voor mij 😍.

Mijn ouders en vriendinnen lopen ook al jaren trouw mee. En onze nieuwe buren, die net een baby hebben, willen nog steeds helpen. Net als zoveel lieve mensen die mij of mijn collega kennen. Maar soms zelfs uit onverwachte hoek, meldt een voor ons onbekende zich aan. Dat vind ik zo bijzonder. Vandaar inmiddels 28 collectanten. En als er collectanten afmelden is het vaak eenmalig, omdat ze dat jaar echt niet kunnen, maar kunnen we het jaar erna weer gewoon op ze rekenen. Al wordt het vinden van vervangers elk jaar lastiger. En zijn er ook collectanten die zich helemaal afmelden. Dat is hun goed recht. Ze moeten niks. En we hebben liever gemotiveerde mensen, dan een collectant die het half half doet, omdat het voelt als móeten. Maar tot nu toe hebben we elk jaar voldoende collectanten gelukkig. Daar ben ik toch wel trots op. Samen zijn we een goed team!

Dit jaar zal ik een avond over slaan. Mijn lijf geeft het aan. Maar ik hoef nog maar 7 huizen, dus misschien tref ik tóch nog iedereen thuis?!

Ik ga nog steeds zo vaak mogelijk op pad. Noteer iedereen die niet thuis is, om de avond erna weer langs te gaan. En nog een keer, en nog een keer. Dit jaar zal ik een avond over slaan. Mijn lijf geeft het aan. Maar ik hoef nog maar 7 huizen, dus misschien tref ik tóch nog iedereen thuis?! En ik weet dat het ook niet hoeft. Dat maar weinig mensen dat doen 😂. Dus ik moet het een beetje loslaten. 😉.

Ik ben voor de coördinatie zo blij met mijn mede coördinator. We hebben de taken goed verdeeld. Ik mail alle collectanten en kijk wie er weer willen collecteren. Ik bestel de materialen. Samen maken we alles in orde. Zij deelt alles uit. Enz. Ieder zijn eigen taken en toch samen! Zo is het voor mij goed te doen. En als ik een slechte periode heb, neemt zij taken over van mij. Zo fijn!

Voor nu, op naar een mooie opbrengst voor het goede doel! Het nationaal MS fonds! Daar doen we het voor natuurlijk! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Monique schreef:

  Petje af voor jouw als powervrouw!!kunnen velen een voorbeeld aan nemen….you go girl xx

 • Ronald Pitt schreef:

  Goed bezig kanjer. You are dedicated..! xxx

 • Arisha schreef:

  Ben super trots op jou buuffie en wat een geweldig verhaal! Xxx

  • Tamar schreef:

   Wat lief buuffie, dank je wel. Was mijn antwoord (boekwerk) aan jou. En ineens dacht ik. Het lijkt wel een blog. Zal eens vragen of Floris hier iets mee wil/ kan. Fijn dat je het een goed verhaal vindt, thanx

 • Van klachten tot diagnose

  Britt van Wersch

  Britt is net bevallen van haar dochter. Ze zit midden in de bloei van haar leven, samen met haar dochters en haar man. Verschillende klachten en paniek. Door vele huis... › Lees meer

  Mama met MS

  Sanne Molenaar

  Wat een zomer, wat een verandering, wat een verdriet, enorme paniek maar ook een opluchting.. oké nu ga ik te snel. Het is werkelijk een rollercoaster, de eerste jaren... › Lees meer