TEAM

Platform MS bestaat uit een klein team onder leiding van Robert en Babet. Maar wie zijn wij, uit wie bestaat ons team en wat is onze link met MS? We vertellen het je op deze pagina.

 

Robert (Rob de Huisman)

Wie tijd doorbrengt op Instagram, heeft hem vast wel eens voorbij zien komen in een felroze badjas. Rob de Huisman is het alter-ego van Robert, één van de bestuurders van Platform MS. Rob heeft sinds april 2014 de diagnose MS. Op dat moment was hij stukadoor, werkte hij 60 uur per week en leefde hij snel. MS hebben betekende voor Rob een ander leven. Nooit meer stuken, huis verkopen, sociale contacten kwijt en altijd zorgen rondom pijn, medicatie en toekomst.
Eind 2019 is Rob de dagelijkse pijn van (onder andere) de MS-hug zó beu, dat hij nog maar 1 optie ziet: stamceltherapie. Dit zou een crowdfunding-actie betekenen. Rob de Huisman maakte zijn entree in de wereld van Social Media. Een crowdfunding kwam er uiteindelijk niet, het werd Lemtrada. Maar Rob de Huisman bleef, werd een uitlaatklep in de oneerlijke wereld van chronisch ziek-zijn en alles wat daarmee te maken heeft.
Sinds juli 2021 is Robert verbonden aan Platform MS, als host van het MS café op Instagram. Inmiddels heeft hij samen met Babet de dagelijkse leiding over het platform.

 

 

Babet

In februari 2022 werd Babet uitgenodigd om aan te sluiten bij het MS cafe. De klik was er meteen! Als snel werd zij samen met Rob hét gezicht van het MS Café en klankbord. Vanuit daar ontstond een team en is Babet nu mede-bestuurder van de stichting.

Babet is o.a. actrice, trainer en docent met ervaringsdeskundigheid en een specialisatie in verlies en rouw. Dit doet zij 32 uur in de week en daarnaast heeft zij 2 kinderen (Boas (9) en Tara (6)) en is zij getrouwd met Hans. In 2012 werd MS bij haar gediagnostiseerd na een oogzenuwontsteking. Ze leeft volgens de OMS levensstijl en was de eerste Nederlandse OMS-ambassadeur. Dit stokje heeft zij overgedragen om zich te kunnen focussen op Platform MS. Na verschillende medicijnen is zij na haar Lemtrada behandeling in 2019 stabiel.

Babet schrijft ook verhalen voor onze website, deze kun je hier lezen.

 

 

Kim

Als de vrouw van Rob schrijft Kim verhalen over haar ervaringen als partner. Nadat Rob de dagelijkse leiding over Platform MS overneemt, rolt Kim per ongeluk hierin mee.
Ze beheert de Platform MS-mailbox, post de verhalen op onze website en maakt content voor Facebook en LinkedIn. Ook plant ze alle take-overs in. Achter de schermen is een plekje waar zij zich het fijnste voelt. Ze hoopt hiermee bij te dragen aan betere zorg en een betere plek in de maatschappij voor mensen met MS én hun partners en/of naasten.

Haar verhalen kun je hier lezen.

TEAM