DE VERHALEN

Op Platform MS vind je persoonlijke ervaringen en verhalen van én over mensen met MS: Multiple Sclerose. Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op deze site.

Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Voel je welkom! Laat het ons weten via onze contactpagina of mail naar: story@platformms.nl

Jezelf of je situatie herkennen in iemands verhaal kan helpend zijn in je proces na een diagnose. Er komt veel meer kijken bij chronisch ziek-zijn dan alleen de medische informatie die je van je neuroloog of behandelaar krijgt. In de zoektocht naar hulpmiddelen, medicatie, leefstijl, behandeling, voeding enzovoorts is het juist fijn en nodig te horen hoe anderen dit doen. Je staat er niet alleen voor! Erkenning, je verbonden voelen met lotgenoten en nieuwe inzichten opdoen is wat ons betreft heel wat waardevoller dan een brochure van je neuroloog.

Maar: ook het vertellen van je verhaal kan helend werken! Het helpt je in je acceptatieproces en verwerking. Ook is het helpend voor je zelfvertrouwen! Jij en jouw verhaal doen ertoe. Of dit nu gaat over je symptomen of klachten, je hulpmiddelen, werken met MS of juist afgekeurd worden, je mentale welzijn of een verhaal over je diagnose, voel je welkom je verhaal te vertellen.

 

Gebruik de zoekfunctie om verhalen van lotgenoten te vinden over bijvoorbeeld klachten, hulpmiddelen, ervaringen of je diagnose.

Zoek je verhalen over een bepaald onderwerp, maak dan gebruik van de zoekfunctie! Je vindt het icoontje rechts onder op de pagina.

 

Disclaimer: wij plaatsen jouw verhaal op onze website, zoals deze door jou ingestuurd wordt. Wij redigeren geen teksten.

Filter op specifieke schrijver:

Niet serieus genomen in Nederland

Anoniem


MS & DiagnoseSymptomen


Gepubliceerd: 18 maart 2024

“Niet serieus genomen in Nederland”

Het volgende verhaal plaatsen we op verzoek van de schrijver anoniem. We kennen allemaal wel dat “onderbuikgevoel”, er klopt iets niet, de klachten zijn te vaag. Maar… wat doe je wanneer je je vervolgens niet serieus genomen voelt? Het komt helaas in Nederland nog regelmatig voor en we vinden het daarom belangrijk dit verhaal te plaatsen. Op deze manier hopen we je te helpen voor jezelf op te komen in deze situatie.
Herken je dit en heb je een soortgelijk verhaal? Of werd jij juist wél direct serieus genomen? We plaatsen ook jouw verhaal graag op onze website.

Lees meer

Herken jij dit ook?

Hanne van Ginkel


MS & Gezin


Gepubliceerd: 4 maart 2024

“Herken jij dit ook?”

Je kunt haar misschien herkennen van onze Instagram take over: Hanne! Ze deelt vandaag een verhaal met jullie waarin ze als jonge moeder over haar schuldgevoelens vertelt.

Lees meer

Over aHSCT / stamceltherapie

Marleen van Diest


MS & HSCTMRI Scan


Gepubliceerd: 26 februari 2024

“Over aHSCT / stamceltherapie”

Marleen is begin 40 en moeder van een zoon. Begin 2021 krijgt ze de diagnose CIS, die later bijgesteld wordt naar MS. Marleen is positief en strijdlustig, ze probeert overal het beste van te maken. In deze blog vertelt Marleen over de uitslag van haar MRI scan, die helaas weinig positiefs laat zien. Toch blijft Marleen onverminderd strijdlustig en gaat ze op zoek naar een oplossing.

 

Lees meer

De eerste MRI: kein problem

Joyce


MS & MRI Scan


Gepubliceerd: 19 februari 2024

“De eerste MRI: kein problem”

Joyce is 43 jaar, heeft 1 man, 2 kinderen en 4 kippen. Ook heeft ze een jaar geleden de diagnose MS gekregen. “Om deze rare verjaardag te markeren, leek het me een goed idee een take-over te doen. Ik heb namelijk het afgelopen jaar veel geleerd van alle mensen die ik via dit kanaal een weekje kon volgen!” Joyce deelt met jullie haar verhaal over de eerste MRI. Lees meer

Accepteren, gedogen, aanvaarden, mee leren leven: MS

Kim Koenders


MS & AcceptatiePartner


Gepubliceerd: 15 januari 2024

“Accepteren, gedogen, aanvaarden, mee leren leven: MS”

Kim (36) is getrouwd met Rob (40), die bijna 10 jaar de diagnose MS heeft. “De aanleiding van deze blog zit ’m in deze post. Ik bedacht deze op zaterdagochtend en slingerde hem op onze tijdlijn. Vele reactie volgden, waaronder ook: “MS accepteren? Nooit!” Wow.”

 

Lees meer

Oproep: Dit is de kwestie! (EO)

Redactie Platform MS


MS & OproepPartner


Gepubliceerd: 12 januari 2024

“Oproep: Dit is de kwestie! (EO)”

Mag je je partner verlaten bij ziekte?

Lees meer

Het ideale plaatje

Ien


MS & AcceptatieMindset


Gepubliceerd: 8 december 2023

“Het ideale plaatje”

Ien schrijft blogs op haar eigen website over haar leven met chronisch ziek zijn: Ien heeft een aangeboren afweerstoornis (CVID) en de ontstekingsziekte/auto-immuunziekte ziekte van Behçet. Geen MS dus, maar door haar openheid, manier van schrijven én de overeenkomsten, vinden we de blogs van Ien waardevol om te delen. Vandaag een blog over het ideaalbeeld dat mensen hebben van het leven, en hoe onmogelijk je daaraan kunt voldoen. Zeker wanneer je een chronische ziekte hebt. Lees mee hoe Ien hiermee om gaat!

Lees meer

Auto rijden in een aangepaste auto

Sonja Sol


MS & Rijbewijs


Gepubliceerd: 29 november 2023

“Auto rijden in een aangepaste auto”

Op Facebook lezen we het verhaal van Sonja. Zij merkte dat autorijden haar steeds moeilijker af ging en is op zoek gegaan naar een oplossing. En die vond ze! Wist jij dat je je auto kunt laten aanpassen? Sonja zocht het uit en rijdt sindsdien weer vele kilometers, met vertrouwen!

Lees meer