Wereld MS Dag

Floris

MS & wereld ms dag

Gepubliceerd: 28 januari 2017

Wat vinden jullie van de Wereld MS Dag? Eerlijk zeggen? Wij hebben er over nagedacht en hebben een nieuwe kijk op #WorldMSDay. Wij zijn namelijk #StrongerthanMS. En dat zijn we elke dag. Vandaar ons verhaal en een verzoek aan jullie. Lees snel mee over 'de nieuwe' #WereldMSDag...

Wereld MS Dag

Op 31 mei 2017 is het #WorldMSDay (#WereldMSDag). Een dag waarbij we - zogenaamd - stil staan bij #MS. En ik begrijp dat er een Werelddag wordt georganiseerd. Het is een mogelijkheid om mensen bewust te maken van MS.

Platform MS wil dit jaar 'dolgraag' mee doen met de Wereld MS Dag. Ik heb de internationale organisatie gemaild met de vraag of Platform MS officieel partner mag worden. Dat kan blijkbaar niet. We zijn namelijk geen officiële stichting. Aha...

Dan gaan we het op onze eigen manier doen!

We willen in aanloop naar de Wereld MS Dag zoveel mogelijk verhalen delen over die Wereldse Dagen dat jij MS hebt. Hoe denk jij over deze dagen? Wat zou jij graag op deze dagen willen doen? Of zeg jij: Fuck MS en fuck die Wereld MS Dag (graag!).

Een MS'er: "Elke dag leef ik met MS en nu zou ik op 1 specifieke dag gaan 'vieren' dat het Wereld MS Dag is? Weet je wat bijzonder is? Wereld MS Dag is elk jaar op een andere dag.
Elke dag denk ik aan mijn eigen MS. Elke dag neem ik dat ene pilletje. Elke dag moet ik denken aan mijn energie. En op die ene specifieke dag moet ik iets 'vieren' wat energie kost en waardoor ik nog meer ga denken aan mijn MS. Het is al erg genoeg dat het mijn MS is."

Het is al erg genoeg dat het mijn MS is.

Iedere MS'er heeft zijn eigen MS. Iedereen leeft zijn eigen dag. We willen graag een collage maken van al deze verhalen. Heb jij een verhaal welke jij wilt delen op www.platform.ms en daarmee wilt meedoen met onze #WorldMSDay collage?

Stuur je verhaal dan naar [email protected] o.v.v. #WereldMSdagen

Lieve groet,

Floris

#PlatformMS #TogetherWeCreate #StrongerthanMS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Paulien schreef:

  Op wereld MS Dag gaat de MS Vereniging Nederland samen met de Experience MS Toolkit op allerlei manieren aandacht vragen voor (mensen met) MS. Omdat er meer begrip moet komen voor mensen met MS. Omdat we graag zouden zien dat mensen zonder MS gaan begrijpen wat een nare grillige onvoorspelbare ziekte MS eigenlijk is, en dat, zelfs al is het bijna niet zichtbaar, want geen rolstoel of ander zichtbaar hulpmiddel, mensen met MS wel degelijk problemen hebben met een heleboel dagelijkse handelingen.
  Mensen met MS zijn NIET zielig (!!), maar verdienen wel een beetje meer bewustzijn en ondersteuning.
  En daar is de Wereld MS Dag een uitgelezen moment voor (naast die 364 andere dagen van het jaar 🙂 )

 • martine bernaert schreef:

  Heb sinds drie jaar Ms. Ik dacht in het begin mijn ziekte gaat mijn leven niet bepalen, maar iedere dag terug word ik er met geconfronteerd, als ik iemand leer kennen en hem vertel dat ik MS heb dan is het precies of ik ben besmettelijk.
  Vele mensen weten niet eens wat het is en denken onmiddelijk aan rolstoel enz….
  Maar ik ga werken en doe nog alles zelf.
  Maken we met een Ms dag de wereld duidelijk wat MS is ???
  Dat MS van persoon tot persoon anders is ik weet het niet. En kan me goed voorstellen dat voor sommige mensen met ms een dag is waar men terug met de nadelen van je ziekte word geconfronteerd.

 • Hilde Kiek schreef:

  Als er nou eens iets zou gebeuren om ms te voorkomen of te genezen, maar er wordt alleen maar gekletst en er komt nooit iets zinnigs uit. Ik heb 5 jaar ppms en ben een kasplantje. Leve de ms dag.

 • Johan schreef:

  Ik heb er persoonlijk helemaal niets mee, een specifieke MS dag. Dat wil niet zeggen dat ze deze dagen niet moeten organiseren, er kan nog een hoop awareness gecreëerd worden. Want zolang er mensen zijn die denken dat MS een spierziekte is blijft er een hoop voorlichting nodig

 • De zetel

  Saar Vleugels

  Eén van onze vaste schrijvers is Saar Vleugels. Een Belgische meid welke ook haar eigen blog heeft. Ze schrijft mooi en op een bepaalde manier 'dromerig'. Misschien da... › Lees meer

  Het verhaal van Nellie

  Nellie Meijler

  Een aantal weken geleden ontvingen wij het verhaal van Nellie. Zij heeft gezondheidsproblemen sinds dat zij 27 jaar was. Nu zij 64 jaar is legt zij uit wat er sinds ha... › Lees meer