Wat mijn MS teruggeeft….

Roy van Antwerpen

MS & UWV

Gepubliceerd: 1 juli 2020

Sommige van jullie kennen mij misschien al van Instagram. Mijn naam is Roy van Antwerpen, 35 jaar een woon in Oisterwijk. Ik woon sinds kort samen met mijn verloofde Fanny. Wij hebben een jong hondje Fitz. Als kind ben ik geadopteerd uit Sri Lanka opgevoed door Nederlandse ouders.

Wat mijn MS teruggeeft….

Mijn gezondheid was altijd goed en ik had weinig te klagen. Ik werkte altijd fulltime en had een mooie carrière opgebouwd. In 2010 kreeg ik tintelingen in mijn gezicht en verloor later het gevoel hierin. Hierna minder gevoel in arm en vingers. Ik moest steeds naar het ziekenhuis en er werd steeds niets gevonden.

Ik kreeg veel weerstand vanuit het bedrijfsleven, UWV en de verzekeraars

Ik kreeg ook steeds meer het gevoel overwerkt te raken. Ik nam steeds vaker een aantal dagen verlof omdat ik zo moe was. Ik ging steeds meer gekke dingen proberen als vitamine pillen tot Redbull. Het had allemaal geen zin.

Mijn neuroloog wilde een MRI scan. Ik ging in het apparaat liggen en kreeg het er helemaal benauwd van. Het was alsof ik in een doodkist werd geschoven, zo voelde het voor mij. Dus ben ik uit de MRI gegaan met alleen een scan van mijn nek en niet mijn hoofd. De neuroloog zei dat er littekens in mijn nek zaten en dat ik mijn hoofd had moeten laten doen.

In 2012 had ik stekende hoofdpijn en kreeg een vlek in mijn oog, de vlek werd steeds donkerder. Ik denk dat veel van jullie dit herkennen. Toen kwam alles in een snelvaart, een lumbaalpunctie, Prednison-kuur en in juni 2012 had ik de diagnose MS. Hierna volgde een lang proces van, re-integratie, revalidatie en herstel. Ik omschrijf herstel bij mijn MS altijd als leren omgaan met mijn beperkingen en accepteren. Voor mij is dat niet iets van een paar jaar maar levenslang denk ik.

Ik werd zelf ruw aan de kant gezet

Ik spoel even vooruit….Op 3 mei 2019 ging ik vol zenuwen naar de KvK in Eindhoven met mijn partner. Ik ging iets nieuws doen wat nog niet echt bestond en wat soms moeilijk uit te leggen was. Langdurige zieke werknemers en mensen met een WIA uitkering helpen met onafhankelijk advies en ondersteuning.

Tijdens mijn werk als verzuimspecialist merkte ik op dat werkgevers er een sport van maken om mensen die langdurig ziek zijn zonder WIA uitkering achter te laten. Dat is toch onmenselijk? Zelf werd ik ook ruw aan de kant gezet, omdat ik chronisch ziek bleek te zijn. Omdat ik wil dat deze zieke werknemers een onafhankelijke partij hebben, die voor JOU opkomt, heb ik mijn bedrijf Vitaeva - de WIA Specialist opgericht.

Ik kreeg veel weerstand vanuit het bedrijfsleven, het UWV en op nummer 1 de verzekeraars. Wat ga jij doen? Kun je daar wel een boterham mee verdienen? Daar hebben mensen helemaal geen geld voor over. Allemaal argumenten die ik te horen kreeg.

Ik ben blij dat ik heb doorgezet

Nu 1 jaar later en tientallen gemotiveerde en inspirerende cliënten te hebben geholpen met hun WIA vragen, WIA keuring en herbeoordeling kan ik alleen maar zeggen dat blij ben dat ik heb doorgezet. Ik heb ook zoveel geleerd van mijn cliënten, niet alleen over de WIA uitkering maar ook over het leven. Bijvoorbeeld hoe mensen omgaan met hun beperkingen en de inzichten die ze hebben gekregen. Dit is voor mij ook zeker belangrijk omdat ik zelf MS heb.

Vele mooie samenwerkingen mogen doen en hiervan gaan er nog veel komen. Enorm dankbaar voor iedereen die WEL in mij gelooft en mijn ondernemers vuur harder laat branden. Studeren, lezen, nieuws bijhouden, vroeg opstaan en werken tot de late uurtjes. Ik doe het iedere dag met veel plezier. Zodat mensen die er niet meer uitkomen met hun WIA uitkering, duidelijkheid, inzicht en rust hebben. Zodat ze verder kunnen met hun leven. 😊

Wil je meer weten? Je kan mij vinden op Instagram: @dewiaspecialist.nl of vitaeva.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Klaske Geerligs schreef:

  Hallo Roy. We hebben een x gebeld toen jij pas als wia specialist gestart was. Het was een fijn gesprek. Veel succes verder. Ik weet je tzt te vinden! Groet, Klaske

 • Mijn vele MRI ervaringen

  Roosje Rood

  MRI's voor sommige een angstig moment voor een ander tijd om een dutje te doen. Agnes heeft al heel veel ervaring met allerlei soorten MRI's. Al zal zij de omstandighe... › Lees meer

  Positief en missen…

  Femke Verhoef

  MS. Afscheid nemen van. Leuke dingen niet meer kunnen doen. Missen. Er zijn zoveel gezichten van MS. Zo ook het gezicht van Femke. Ze heeft de beslissing genomen om de... › Lees meer