WMO aanvraag

Anja Stoffelen

MS & WMO

Gepubliceerd: 22 oktober 2021

Ik zal mij eerst voorstellen ik ben Anja Stoffelen 41 jaar oud en woon samen met mijn partner, hond en 3 katten. Ik heb de diagnose MS sinds oktober 2017 maar waarschijnlijk al langer. Tot aan december 2018 mij goed kunnen redden tot ik een grote schub kreeg. Hierdoor begon alles moeilijker te worden. Inmiddels ben ik ook afgekeurd.

WMO aanvraag

In juni 2019 een afspraak bij mijn revalidatiearts en daar het punt aangeven dat douche een probleem werd. Douchecabine met een opstap van 20 cm hoog. Dit werd door de revalidatiearts gelijk opgepakt en 2 weken later een afspraak aan huis met mijn ergotherapeut en iemand van de WMO.

Zo raar dat er aan de ene kant alles kan en aan de andere kant kan niks

Na het een en ander besproken te hebben gingen we kijken naar de douche, conclusie ja te gevaarlijk. Terug beneden werd er het een en ander besproken. De WMO consulente vond het gelijk van belang dat er een traplift kwam (deze was er binnen 2 weken), een rolstoel en een trippelstoel.

Inmiddels zijn we nu 1 jaar verder. Door het moeilijk vinden van aannemers is nu vorige week mijn douche ook aangepast. En kan ik veilig douchen. Helaas ook hier krijg ik geen huishoudelijke hulp mijn partner moet dit doen. Dat hij in de nacht om 3 uur de deur uitgaat dat maakt niet uit (vrachtwagenchauffeur).

Wat wel door de WMO werd aangeboden was hulp om me te douchen maar sorry ik heb nog een grens en dit wil ik toch zelf doen. Jammer dat hier niet specifieker naar gekeken wordt. Zo raar dat er aan de ene kant alles kan en aan de andere kant kan niks.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het avontuur! ArenA MoveS

Gert-Jan van Boxel

Gert-Jan van Boxel. Hij hoeft - getuige de foto - geen introductie. Tijdens de allereerste ArenA MoveS stond hij samen met zijn team, Rossum MoveS, vlak voor de finish... › Lees meer

Werk, afkeuring, ontslag, vrijwilligerswerk

Peter

MS & Werk. Ook Peter reageerde met zijn verhaal. Een verhaal over werk, MS, afkeuring en vrijwilligerswerk. Een verhaal over de eerste klachten, de uiteindelijke d... › Lees meer