Bas is partner van…

Bas

MS & Partner

Gepubliceerd: 14 juli 2017

Vandaag het verhaal van Bas. Hij is partner van Martine welke MS heeft. Voor Platform MS is het altijd heel bijzonder om te lezen hoe andere 'partners van' omgaan met de MS van hun geliefde. Lees mee met de woorden van Bas...

Bas is partner van…

Wij leerden elkaar 4 jaar geleden kennen op eigenlijk het slechtste moment van ons leven. Kortom allebei een behoorlijke rugzak. Vanaf onze eerste echte kennismaking vertelde zij mij dat ze al 3 jaar ms had. MS dacht ik wel eens iets over gehoord maar nooit echt verder iets mee gedaan.

Gewoon accepteren dat je de MS samen te lijf zal moeten gaan.

Zij vertelde mij wat die rot ziekte in grote lijnen inhoud en hoe het kan verlopen (is bij een ieder verschillend). Het zette mij aan het denken, maar heb geen moment getwijfeld om geen relatie met haar te beginnen. We wisten in korte tijd zo veel van elkaar dat ik besloot dat ook deze strijd bestreden kan worden maar dan samen.

In de 4 jaar die wij nu samen zijn heeft zij met enige regelmaat schubs gehad. Ik herriner mij de eerste nog. De machteloosheid die je voelt is onbeschrijfelijk (dat is trouwens bij elke schub zo geweest). Je wilt alles doen, maar je kan op die momenten zo weinig... Ja, er voor haar zijn waar je kan. Het liefst wil je als partner zijnde het verdriet en de pijn overnemen.

Voor mijn genoeg doening ga ik mee met haar naar alle ziekenhuis bezoeken, en of dat nu voor controle is bij de MS verpleegkundige of bij de neuroloog of andere zaken, ik ben erbij. En zo leer je ook als partner meer en meer over de sluipmoordenaar die MS heet.

Ik heb groot respect voor een ieder die met deze rot ziekte te maken heeft.

Wij kijken met een gezond verstand naar de toekomst. Gelukkig heeft zij heel veel goede dagen en door onze positiviteit en haar enorme sterke wilskracht maken wij van de iets mindere dagen ook goede dagen! Hoe moeilijk dat ook soms is. Ik heb groot respect voor een ieder die met deze rot ziekte te maken heeft. Maar in ons geval sta je samen sterk. Gewoon accepteren dat je de MS samen te lijf zal moeten gaan.

Vriendelijke groeten

Bas en Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin barbaix schreef:

  Hoe lief en begripvol. Wilde dat ik en alle andere lotgenoten, die alleen zijn achtergebleven ook zo iemand tegen kwamen. Iemand die niet alleen begrip toont maar ook samen met ons wil vechten tegen deze KL-ziekte.

 • Afspraak neuroloog en de lumbaalpunctie

  Antoinet

  Een nieuwe update na haar MRI scan van de hersenen. Er is meer onderzoek nodig. Het volgende hoofdstuk in het verhaal van Antoinet. Een afspraak met de neuroloog en da... › Lees meer

  Wonen in New York met MS tijdens de coronacrisis

  Marylene Smeets

  Zij voelt zich een Nederlandse in hart en nieren. Zij woont al ruim 23 jaar in New York. Zij is werkzaam voor de Verenigde Naties. En zij heeft MS. Alhoewel de MS zich... › Lees meer