Bas is partner van…

Bas

MS & Partner

Gepubliceerd: 14 juli 2017

Vandaag het verhaal van Bas. Hij is partner van Martine welke MS heeft. Voor Platform MS is het altijd heel bijzonder om te lezen hoe andere 'partners van' omgaan met de MS van hun geliefde. Lees mee met de woorden van Bas...

Bas is partner van…

Wij leerden elkaar 4 jaar geleden kennen op eigenlijk het slechtste moment van ons leven. Kortom allebei een behoorlijke rugzak. Vanaf onze eerste echte kennismaking vertelde zij mij dat ze al 3 jaar ms had. MS dacht ik wel eens iets over gehoord maar nooit echt verder iets mee gedaan.

Gewoon accepteren dat je de MS samen te lijf zal moeten gaan.

Zij vertelde mij wat die rot ziekte in grote lijnen inhoud en hoe het kan verlopen (is bij een ieder verschillend). Het zette mij aan het denken, maar heb geen moment getwijfeld om geen relatie met haar te beginnen. We wisten in korte tijd zo veel van elkaar dat ik besloot dat ook deze strijd bestreden kan worden maar dan samen.

In de 4 jaar die wij nu samen zijn heeft zij met enige regelmaat schubs gehad. Ik herriner mij de eerste nog. De machteloosheid die je voelt is onbeschrijfelijk (dat is trouwens bij elke schub zo geweest). Je wilt alles doen, maar je kan op die momenten zo weinig... Ja, er voor haar zijn waar je kan. Het liefst wil je als partner zijnde het verdriet en de pijn overnemen.

Voor mijn genoeg doening ga ik mee met haar naar alle ziekenhuis bezoeken, en of dat nu voor controle is bij de MS verpleegkundige of bij de neuroloog of andere zaken, ik ben erbij. En zo leer je ook als partner meer en meer over de sluipmoordenaar die MS heet.

Ik heb groot respect voor een ieder die met deze rot ziekte te maken heeft.

Wij kijken met een gezond verstand naar de toekomst. Gelukkig heeft zij heel veel goede dagen en door onze positiviteit en haar enorme sterke wilskracht maken wij van de iets mindere dagen ook goede dagen! Hoe moeilijk dat ook soms is. Ik heb groot respect voor een ieder die met deze rot ziekte te maken heeft. Maar in ons geval sta je samen sterk. Gewoon accepteren dat je de MS samen te lijf zal moeten gaan.

Vriendelijke groeten

Bas en Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Karin barbaix schreef:

  Hoe lief en begripvol. Wilde dat ik en alle andere lotgenoten, die alleen zijn achtergebleven ook zo iemand tegen kwamen. Iemand die niet alleen begrip toont maar ook samen met ons wil vechten tegen deze KL-ziekte.

 • Accepteren

  Tine Leewens

  Soms raak je geïnspireerd door een zin, schilderij of iets anders. Voor Tine was het een boek. De "helende kracht van acceptatie" van Annemarie Postma gaf Tine net dat... › Lees meer

  It’s the little things in life

  Lauren van Gestel

  Vorige week ontvingen we het verhaal van Lauren; ook een Belgische vriendin. Haar leven met MS is veranderd. En zij verteld hoe zij hier mee omgaat. Lees hoe zij als b... › Lees meer