Brief aan Olaf

Britt van Wersch

MS & Liefde

Gepubliceerd: 2 december 2019

Britt heeft één jaar MS en een aantal jaren de stempel van Borderline. Ze is 8 jaar samen met Olaf. Haar grote steun en toeverlaat. In die tijd hebben ze veel mee gemaakt. Hier vandaag haar persoonlijke brief aan Olaf.

Brief aan Olaf

Lieve Olaf,

Dit jaar zijn wij 8 jaar samen en 6 jaar getrouwd, wij hebben mooie dingen mogen meemaken, maar helaas ook hele verdrietige momenten gekend.

Liefde is niet iets vanzelfsprekends

Als ik 1 ding geleerd heb, in onze jaren samen, is dat liefde niet iets vanzelfsprekends is. Je moet er hard voor werken, want het is tenslotte geven en nemen. Iedere relatie kent ups en downs, het is alleen aan ons, hoe wij ermee omgaan.

Als ik naar jou kijk zie ik iemand die voor iedereen door het vuur gaat en zichzelf daarmee volledig wegcijfert. Soms voel ik mij ontzettend schuldig, want, vraag ik niet teveel van jou? Je doet zo enorm jouw best als liefdevolle partner en zorgzame vader en daar ben ik jou zo ontzettend dankbaar voor.

Er is een periode geweest dat het psychisch niet goed met mij ging en toen ik in 2014 de diagnose Borderline kreeg, vielen ook voor jou bepaalde puzzelstukjes in elkaar. Je hebt zelfs een cursus: “omgaan met Borderline, voor partners” gevolgd. Daar ben ik jou, tot op de dag van vandaag, zo ontzettend dankbaar voor.

De roze wolk werd al snel verstoord door een hele donkere wolk

Jij hebt mij nooit laten vallen, tijdens mijn paniekaanvallen, was jij het, die ervoor zorgde dat ik weer rustig werd. Tot op de dag van vandaag heb ik het nog steeds moeilijk met de diagnose, Borderline. Het is toch een ziekte, waar een vervelende, maatschappelijke stempel op gedrukt word. Maar jij weet hier zo goed mee om te gaan, dat ik mij tijdens mijn “buien” het veiligst voel bij jou.

Na mijn intense, GGZ behandelperiode, waren we het al heel snel over eens, dat wij klaar waren om een gezinnetje te stichten en gelukkig gebeurde dit. In 2016 werden wij voor de eerste keer papa en mama van onze mooie dochter Benthe en in 2018, werd onze prachtige dochter Jindra geboren.

De roze wolk werd al snel verstoord, door een hele donkere wolk. Bij jou begonnen de eerste burn-out klachten te komen en mijn lichaam werkte opeens niet meer mee. Toen ik 18 oktober 2018 de diagnose MS kreeg, dacht ik: waarom, moet ons prille gezinsgeluk verstoord worden door zo’n MonSter?

De chaos was helemaal compleet

Toen jij definitief de diagnose burn-out kreeg, voelde voor mij de chaos helemaal compleet. Maar zoals wij in het verleden hebben laten zien, maakt elke tegenslag ons sterker, dus deze ook.

Toen ik laatst in het ziekenhuis lag met een schub, was jij er voor de kinderen, maar ook voor mij. Hoe jij dit voor elkaar gekregen hebt, vind ik nog steeds ongelofelijk. Benthe en Jindra hadden beiden de buikgriep. Nadat je de meisjes naar mijn moeder had gebracht, nam je ook nog de tijd om naar het ziekenhuis te komen en mij een bezoekje te brengen, daar heb ik zoveel respect voor.

Maar ook toen ik eenmaal thuis was en ik vrijwel niets kon, nam je alles over en was op bepaalde momenten vaak vader en moeder tegelijk. En nog steeds, als mijn MS klachten weer heel erg aanwezig zijn, neem je met alle liefde de zorg over en ook hier ben ik jou zo ontzettend dankbaar voor.

Ik heb een lot uit de loterij gewonnen

1 ding is zeker, met jou, heb ik een lot uit de loterij gewonnen, want zonder jou, was ik niet de vrouw, of moeder, die ik nu ben. Maar toch, heb ik een vraag aan jou:

Hoe vind jij het eigenlijk, dat ik MS heb?

Ik hou van jou!

Liefs van Britt

 

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd moe

Ien

Chronisch zieken hebben meer kans op vermoeidheidsklachten. Iemand die chronisch ziek is heeft 50 tot 60 procent kans op vermoeidheidsklachten; bij gezonde mensen is d... › Lees meer

Helder Geluid

Martine Reesink

Een nieuw initiatief, een andere stem die opgaat, een bijdrage aan een normale samenleving voor iedereen. Een ‘helder geluid’; mooie oneliners, hai ku’s en zinnige tek... › Lees meer