Doe mij maar herfstvakantie!

Nanda Felderhof

MS & Ervaringsverhalen

Gepubliceerd: 26 september 2022

Inmiddels is de herfst officieel begonnen. Mijn absoluut favoriete jaargetijde. De hitte van de zomer is voorbij, de dagen worden weer korter, de kaarsjes kunnen weer aan, de natuur veranderd en alles is prachtig. Gelukkig deelt manlief mijn liefde voor de herfst, daarom zijn we in de herfst getrouwd (sterker nog, vandaag is onze trouwdag) en gaan we in de herfstvakantie eigenlijk altijd een weekje weg.

Doe mij maar herfstvakantie!

De zomervakantie lijkt alweer lang geleden. Toch is het nog maar een paar weken. Ik denk dat het zo lang geleden lijkt omdat ik geen leuke zomervakantie heb gehad. Dat klinkt heftig en dat is niet zo bedoeld, maar het is wel waar. Het was warm, te warm en dus zat ik de hele vakantie verplicht binnen bij de airco. Dit is eigenlijk niets nieuws, het is iets wat ik weet van te voren en toch baalde ik er dit jaar verschrikkelijk van! Veel meer dan anders.

Het was niet wat ik had gehoopt

Bij verder nadenken vond ik dit wel logisch. Vorig jaar in de zomer kreeg ik mijn tweede Lemtrada kuur. Dat ik een paar weken uit de running zou zijn was van te voren bekend en ik was thuis aan het herstellen. Ik had geen vakantie maar was 'ziek'. Eenmaal hersteld was ik blij dat ik aan de gang kon. Daarom voelde het vorig jaar zo anders dan dit jaar.

En dan de jaren daarvoor.... die waren ook anders. Dat waren de jaren dat ik niet werkte. Ik had iedere dag 'vakantie'. Het enige dat die weken anders maakte was dat mijn beide mannen ook thuis waren. Als het te warm was om iets te gaan doen was het geen probleem, dan deed ik dat wel als het weer minder warm was.

Maar dit jaar werkte ik wel! En was ik ook aan vakantie toe! Ik verheugde me op 2 weken vrij waarbij ik helemaal niets hoefde en leuke dingen zou kunnen doen met manlief en onze zoon. Totaal een verkeerde verwachting. En dan gaat het mis. Als je verwachting niet klopt met de realiteit wordt het lastig. De vakantie was saai. Ik zat binnen. Ik heb veel dobbelspelletjes gedaan, ben uit 3 escape rooms ontsnapt (thuis) en heb vele boeken gelezen. Natuurlijk hebben we ook leuke momenten gehad. We zijn nog een paar dagen naar mijn moeder geweest. Maar al met al was het niet wat ik had gehoopt.

Mijn les voor volgend jaar: óf mijn verwachtingen bijstellen, óf op vakantie naar het noorden waar het ook in de zomer niet (te) warm is. Negatieve ervaringen zijn niet erg, zeker niet als je er van leert. En nu verheug ik me op een heerlijke, herfstige en gure herfstvakantie vol wandelingen in de natuur en warme kopjes thee! Nog een paar weekjes geduld.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het blijft niet alleen bij MS

Maaike Bakker

Het volgende verhaal is van Maaike. Inmiddels kunnen wij Maaike toch wel toevoegen onder het kopje 'vaste schrijvers'. Zij schrijft regelmatig en ook over actuele onde... › Lees meer

Broodnodige energie

Tine Leewens

Tine heeft al eerder haar verhalen gedeeld en nu ook op Platform MS. Zij schrijft ons over hoe zij haar leven heeft aangepast. Waar zij eerder dieet op dieet uitprobee... › Lees meer