Een vriendin met MS

Febe

MS & Vriendinnen

Gepubliceerd: 9 januari 2019

Febe schrijft ons over vriendschap en MS. Haar vriendin Carla, is overigens ook een verhalen verteller bij Platform MS.

Een vriendin met MS

Een vriendin met MS ! Ik ken Carla al jaren doordat ze héél goed bevriend is met mijn ouders. Ik ken haar als een bezige, actieve dame die nooit stil zit.  Alleen wanneer zij een boek leest, want lezen is haar passie. Informatieve boeken over geluk, mindfulness. Ze gaat door het leven als een optimistisch persoon. Toen ze de eerste keer opgenomen werd in het ziekenhuis wist zij nog niet precies wat er aan de hand was, ze had krachtverlies aan haar linker been en was rolstoel gebonden. Mijn mama daarentegen had wel al een vermoeden, daar mijn mama in de zorgsector werkt.

Hierdoor besef ik héél goed wat MS is qua medicijnen, degradaties en toekomstige behandelingen...

In mijn 6 de jaar kreeg ik de opdracht om een GIP te schrijven en hiervoor is Carla mijn inspiratie geweest. Ik heb het onderwerp MS zo goed mogelijk proberen uitwerken, met veel hulp en tips van Carla en haar behandelende Neuroloog. Hierdoor besef ik héél goed wat MS is qua medicijnen, degradaties en toekomstige behandelingen. Ik sprak met Dokter Tack om het theoretisch deel uit te werken, met de kiné om te praten hoe je in vorm kan blijven ook al is het geen spierziekte, want dit is een veelgemaakte fout dat mensen denken.

Ik nam ook een interview af van Carla om te beseffen hoe het leven met MS is. Ik vind het jammer dat veel mensen geen begrip tonen voor het feit dat soms niets te zien is. Veel mensen denken namelijk wanneer je niets kan zien aan de buitenkant er niets aan de hand is. Dit heeft Carla ook al mogen ondervinden denk ik, want respect, al heeft ze een mindere dag ze ziet er altijd piekfijn uit!!! Ze gaat meermaals per week naar de kiné, moeilijk of niet daar gaat ze ook 100% voor. Nooit opgeven zegt Carla altijd.

Ik vind het jammer dat veel mensen geen begrip tonen voor het feit dat soms niets te zien is.

Ik mag ook zeggen dat mijn ouders en ik héél veel bewondering hebben voor haar, ze is altijd optimistisch en hebben haar vrienden een mindere dag staat ze altijd klaar om te helpen. Zo heeft ze ook veel steun aan haar gezin en haar drie trouwe viervoeters. Die worden allen in de watten gelegd door Carla. En gaat het dan eens wat moeilijker, dan springen haar man en kinderen bij waar kan. Niet bij de pakken blijven zitten en elke dag en een nieuwe dag en een nieuwe start, dat hebben we geleerd van Carla!!! Tot slot veel courage aan allen die dit lezen.

Groeten Febe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Opsomer Els schreef:

  Heel mooi,Febe. Proficiat

 • De diagnose van Ellen (deel 2)

  Ellen van der Ham

  Vorige week deelden wij haar eerste verhaal. Of eigenlijk het eerste deel van haar verhaal. In het eerste deel krijgt Ellen direct enkele onderzoeken voor haar kiezen ... › Lees meer

  Wandelen

  Lissy Vlemmings

  Ik ben echt elke dag aan het wandelen gegaan. Ongeveer 5 kilometer. Ooit iets minder en ooit iets meer. Ook op het snoepen en drinken gaan letten, geen snoep doordewee... › Lees meer