Maandelijkse Story’s: Aubagio & rijbewijs verlengen

Maaike Alblas

MS & Aubagio

Gepubliceerd: 20 januari 2017

Het heeft even geduurd maar het nieuwste verhaal van Maaike hebben we eindelijk ontvangen. Ze vertelt over de afgelopen periode; Aubagio, Kerst en hoe het nu eigenlijk met haar gaat. Doet de medicatie wel wat het moet doen? Lees je mee..?

Maandelijkse Story’s: Aubagio & rijbewijs verlengen

Lieve allemaal,

Het is een tijdje stil geweest van mijn kant. Gelukkig is de drukke periode weer voorbij & begint het normale leven weer. De feestdagen ben ik gelukkig goed doorgekomen. Leuke feestjes gehad met hele lieve mensen. Het nieuwe jaar ben ik ook goed begonnen! Een hele leuke nacht gehad bij het gezelligste café van Vroomshoop!

...eigenlijk ben ik gezond, ik heb alleen een beetje MS!

Begin december moest ik voor controle naar het ziekenhuis. De neuroloog was net zo positief als ik altijd ben. Alles werkt nog & dat is goed. Eind vorig jaar had ik was last van mijn linkerhand, gelukkig is dat nu weer over en er wordt dus ook pas in mei een nieuwe MRI-scan gemaakt. In mei gebruik ik namelijk 2 jaar Aubagio en dan wordt er gekeken of het ook daadwerkelijk wat heeft gedaan.

Zelf ben ik ook erg benieuwd of de Aubagio ook wat doet. Bij mijn vorige medicatie had ik erg veel last van bijwerkingen (griepverschijnselen), dus ik zag er erg tegenop om wekelijks in mijn bovenbeenspier te spuiten. Gelukkig zijn die bijwerkingen verleden tijd, want ik heb sinds ik Aubagio gebruik ook geen bijwerkingen meer gehad. Van de Aubagio merk ik gelukkig niets dus ik hoop dat uit de MRI-scan blijkt dat Aubagio ook wat voor mij doet. Zodat ik deze medicatie kan blijven gebruiken.

Ook moet ik binnenkort mijn rijbewijs verlengen. Eigenlijk verloopt mijn rijbewijs pas in mei, máár ik moet dus een eigen verklaring invullen omdat ik ‘op papier’ iets heb. Hartstikke fijn. Eigen verklaring is inmiddels ingevuld en die heb ik afgeleverd bij mijn neuroloog. Daar kan zij haar gedeelte even invullen en dan kan het weer retour naar het CBR. Vervolgens beslissen zij hoelang ik mijn nieuwe rijbewijs mag houden. Dit kan 1 jaar zijn, maar ook 3 of 5 en soms zelf 10 jaar. Mijn rijbewijs die dus bijna afloopt, heb ik in 2013 gekregen en was dus 4 jaar geldig.

Een voordeel is dat er dan wel een nieuwe foto op mijn rijbewijs komt te staan...

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik nog gekeurd moet worden. Al ga ik daar niet vanuit. Ik ga er eigenlijk wel een beetje vanuit dat mijn rijbewijs wel met een aantal jaren wordt verlengd. Een voordeel is dat er dan wel een nieuwe foto op mijn rijbewijs komt te staan.. ;)

Verder gaat het met mij eigenlijk hartstikke goed. Ik heb vrijwel geen pijn en meestal merk ik niet eens dat ik ziek ben. Natuurlijk ben ik hier heel erg blij mee. Mijn MS had namelijk ook een heel ander verloop kunnen hebben. Geen twee MS-patiënten hebben namelijk dezelfde klachten.

De laatste tijd ben ik ook vaker weg in het weekend. Had ik véél eerder moeten doen. Hartstikke leuk. Er wordt mij zowat wekelijks gevraagd hoe met mij gaat & of ik alles nog kan volhouden. Erg lief allemaal! Alleen zullen mensen niet snel aan mij merken dat ik pijn heb. Als ik pijn krijg, dan zorg ik dat ik even kan zitten. Ik heb ook áltijd medicatie bij mij voor het geval dat ik wel pijn krijg. Ik laat niet graag merken dat ik ook weleens last heb van mijn ziekte.

Echt bijkomen van een avond weg hoef ik ook niet. Ik denk dat ik de volgende ochtend fitter wakker word dan de meeste mensen die ik bijvoorbeeld de avond er voor heb gesproken, haha!

Ik heb het al eens gezegd en nu zeg ik het weer: eigenlijk ben ik gezond, ik heb alleen een beetje MS! Dit zal ik hopelijk nog vaak genoeg kunnen zeggen. De mensen om mij heen die laten mij gelukkig vergeten dat ik ziek ben. Erg fijn is dat!

Een leven is wat je krijgt, léven is wat je er van maakt!

Veel liefs & tot de volgende keer!

Maaike.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maandelijkse Story’s: Aubagio & rijbewijs verlengen

Maaike Alblas

Het heeft even geduurd maar het nieuwste verhaal van Maaike hebben we eindelijk ontvangen. Ze vertelt over de afgelopen periode; Aubagio, Kerst en hoe het nu eigenlijk... › Lees meer

Twee plannen

BBQ Bell

Even alvast wat sintinkopen doen bij de Kruidvat en dan Griekse yoghurt kopen bij de Jumbo. Meer niet, voor een niet ziek persoon, de normaalste zaak van de wereld en ... › Lees meer