MS & rijbewijs: CBR rijtest

Lisa

MS & Rijbewijs

Gepubliceerd: 29 maart 2017

In de nieuwe reeks 'MS & rijbewijs' bijt Lisa de spits af met haar verhaal over het halen van haar rijbewijs. Lisa stond voor de keus; gaat ze aangeven dat ze een neurologisch en chronische ziekte heeft? Of juist niet? En wat komt er allemaal bij kijken als je als MS'er je rijbewijs wilt halen? Lees mee met het verhaal van Lisa. De weg naar haar rijbewijs...

MS & rijbewijs: CBR rijtest

In juni 2016 ben ik begonnen met lessen voor mijn rijbewijs. Ik dacht toen nog; na deze zomer wil ik mijn rijbewijs gehaald hebben. Ik begon gelijk met 5 lesuren in de week en dit ging prima. Ik moest een eigen verklaring invullen, anders mag je geen rijexamen doen. Toen kwam de keuze: geef ik aan dat ik een neurologische ziekte heb of geef ik niks aan?

Toen moest ik een tijd wachten...

Ik heb voor het eerste gekozen. Ik wist dat ik een neurologische keuring nodig zou hebben bij een keuringsarts. Om alles te versnellen had ik, al voor dat ik de eigen verklaring had ingevuld, al een afspraak bij een keuringsarts staan in het ziekenhuis waar ik onder behandeling ben. Samen met het keuringsrapport heb ik de eigen verklaring opgestuurd naar het CBR.

Toen moest ik een tijd wachten, ik geloof dat het 6 weken was, voor ik antwoord kreeg van het CBR. Op dat moment wist ik dat ik mijn rijbewijs niet meer voor september kon halen. Daarna heb ik gelijk mijn theorie examen ingeplant en haalde na 2 weken in één keer mijn theorie examen.

Na dit oordeel heb ik gelijk mijn rijexamen ingepland en kon ik op 3 januari 2017 afrijden, dit gelukkig ook in één keer gehaald!

Ik heb met de rijschool overlegd en ben ik per week minder gaan lessen zodat ik niet onnodig meer geld kwijt was aan rijlessen. Toen kwam het oordeel van het CBR; ik moest een rijtest doen bij het CBR. Gelijk een afspraak inplannen en 4 weken later kon ik terecht voor de rijtest. De rijtest ging prima en hij zag geen problemen om mij te laten rijden.

Toen moest ik twee weken wachten voor ik het uiteindelijke oordeel van het CBR kreeg. Ik kreeg een tijdelijk rijbewijs voor de duur van vijf jaar. Na dit oordeel heb ik gelijk mijn rijexamen ingepland en kon ik op 3 januari 2017 afrijden, dit gelukkig ook in één keer gehaald! Toen heb ik mijn rijbewijs met spoed aangevraagd bij de gemeente (ik wou niet nog langer wachten) en op 6 januari 2017 kreeg ik mijn roze pasje. Over iets minder dan vijf jaar moet ik mijn rijbewijs verlengen en ik hoop dat ik er dan weer een rijbewijs krijg voor een aantal jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MS en een nieuw wereldrecord!

Johan van Etten

Over de hele wereld zijn er mensen met MS welke een ongelooflijk inspirerende werking hebben op vele andere MS'ers. Denk aan 'Postive Living with MS'. Ook in Nederland... › Lees meer

Mijn dochter heeft MS

Renate van Malsen

Ik had aangegeven om iets te schrijven als ouder van een kind die MS heeft. Wat het met mij doet als moeder. De onmacht, verdriet en bang zijn omdat je niet weet hoe d... › Lees meer