Op zoek naar

Maarten van Himbergen

MS & Partner

Gepubliceerd: 12 april 2021

Gegroet iedereen. Ik ben Maarten Van Himbergen en ik leef samen met mijn Allen Williams in Oud-Turnhout, België. Bij mijn man is Multiple Sclerose vastgesteld ongeveer 4 tal jaar geleden. In 2017. Deze symptomen zijn gekomen nadat mijn man werd aangevallen door verschillende mannen op de grote markt in Turnhout. Dit heeft aanleiding gegeven om zijn Multiple Sclerose naar boven te laten komen.

Op zoek naar

Na onderzoeken in het ziekenhuis is dus vastgesteld dat het Multiple Sclerose was. Daarna in dezelfde periode heb ik de relatie beëindigd. Niet om de redenen van de ziekte maar om een onzekerheid over de relatie die ik al eventjes voelde. Ik besefte later dat dat puur een onzekerheid over mezelf was als persoon. Mijn man en ik zijn toen 2 jaar uit mekaar gegaan.

Ik koos voor een aangenamer leven

Mijn man is dan naar Antwerpen verhuisd op zoek naar een nieuw leven. Voor hem moeilijker dan voor mij want hij moest op zoek naar een huis en ook ondervinden wat zijn ms voor hem betekende. Hij heeft geen leuke jaren gehad in die 2 jaar. Zijn MS was niet onder controle, hij voelde zich niet goed en hij probeerde zijn stress te stabiliseren maar dat lukt niet.

In die tussentijd was ik in een depressie beland waarin ik moeilijk uitgeraakte. Tot op een moment dat ik samen met mijn ex vriend Allen Williams een stap ondernam om naar een cursus te gaan dat me een meer gebalanceerd leven zou geven. Ik ontdekte dat ik ervoor zorgde dat ik niet zoveel zelfvertrouwen had over mezelf.

Ik heb dan de stap genomen om te kiezen voor een aangenamer leven waarin ik ontdekte dat het creëren van mogelijkheden de stap vooruit was. Zelfvertrouwen is er in je leven maar het moet alleen naar boven komen. Je kan dat makkelijk creëren als je wil.

Het is een levensstijl geworden van ons allebei

Ik heb dan gekozen om mijn relatie met hem terug op te nemen omdat ik besefte dat ik nooit zo'n mooie man zou tegen komen. Ik startte met hem een nieuwe relatie met mogelijkheden. Met nieuwe communicatie en meer integriteit en commitment in de relatie. Dit uitte ook dat ik de keuze maakte om met hem te trouwen in september 2020.

Sinds we terug we samen zijn vanaf oktober 2019 hebben we samen proberen te kijken wat MS voor ons betekent. We eren heel hard de samenhorigheid in dit. Dit is niet alleen zijn ziekte maar ook die van mij. En eigenlijk heb ik ook een ziekte want het is een ziekte ook om niet gezond te leven in deze maatschappij.

We hebben beseft dat gezonder eten belangrijker is voor ons allebei: het eten van meer groenten dan vlees, het niet meer nemen van dierlijke melken en het drastisch verminderen van suiker. Het is een levensstijl geworden van ons allebei. We gaan samen naar de acupunctuur, samen naar de kinesist.

Het aspect om minder stress te creëren is er ook één van. Meer attentie bij stress geeft ons zeer zeker veel meer meerwaarde in het leven. We zijn ook nu samen een project gestart voor personen met MS om personen met MS samen te brengen en het gevoel te geven dat ze gehoord voelen.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blauw, blauw, blauw

Jolanda Ruesink

Langzamerhand begint het een beetje te vervagen. Maar het was behoorlijk blauw. Dat wil zeggen ruim twee weken geleden, daarna kreeg het alle kleuren van de regenboog.... › Lees meer

Tecfidera als medicatie

Lissy Vlemmings

Lissy vertelt ons over haar medicatie. Welke ze gehad heeft en hoe ze daarop reageerde en welke ze nu gebruikt met eventuele bijwerkingen. Er zijn veel verschillende s... › Lees meer