Samen de liefde en positiviteit delen

Kelly Thijssen

MS & CIPD

Gepubliceerd: 5 juni 2017

Op maandag 10 april vierde Kelly haar 37ste verjaardag. Zij besloot ons haar verhaal te sturen. Een verhaal over haar gezin, man Ramon en hoe de ziekte MS sluimert door hun leven. En ondanks de diagnose er toch kracht en veel positiviteit is. Het verhaal van Kelly...

Samen de liefde en positiviteit delen

Waar moet ik beginnen, op de avond van mijn 37ste verjaardag klim ik in de pen om een stuk voor jullie platform te schrijven.
Ik ben mama van 3 prachtige dochters; Amy (8 jaar), Isa (5 jaar) en Vera (7 maanden). En ben 12 jaar getrouwd met Ramon, de liefde van mijn leven. Die liefde wordt gesterkt door de positiviteit die mijn man Ramon bij zich draagt.

Sinds 2 1/2 heeft hij de diagnose RRMS. En sinds twee weken is er een diagnose bij, CIDP (Chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie). Zie Google voor een de officiële term en uitleg. Zoals mijn man Ramon nu steeds zegt, het is een goed woord voor galgje.

Samen sterk, samen praten, samen de zorgen delen, samen eerlijk zijn... Samen de liefde en positiviteit delen.

Ik kan lang en breed over het gehele diagnose traject schrijven maar wat voor vele heel herkenbaar is, is dat de weg naar een diagnose vaak lang en stressvol is. Dat is pas het begin... Het begin van een hele lange adem die je nodig hebt. Woorden als het UWV, onbegrip, denken in onmogelijkheden, vooroordelen, onwetendheid , belangen , chronisch ziek leveren vaak een negatieve lading op.

Het vergt veel positiviteit , geduld en kracht om deze woorden om te buigen naar een positief gevoel. Het creëren van nieuwe kansen en mogelijkheden. Daar is mijn man een ster in. Een eigenschap wat onze relatie in balans houdt maar ook staande houdt. Met veel tranen, vaak van het lachen, soms ook van verdriet, gelukkig vaak van korte duur omarmen we hetgeen we samen hebben. Samen sterk, samen praten, samen de zorgen delen, samen eerlijk zijn... Samen de liefde en positiviteit delen.

Ik ben zeker ervan dat dit de sleutel is tot ons geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Alexandra van zwam schreef:

  Lieve kelly en ramon
  Ik ben echt super trots op jullie en jullie gezin. Jullie slaan je er altijd doorheen wat er ook gebeurt.
  Dat er nog maar vele vele jaren vol geluk, liefde en vriendschap ogen volgen
  Dikke knuffel ali

 • Lisette schreef:

  Je bent enblijft een kanjer!

 • Lisette schreef:

  Je bent enblijft een kanjer!

 • Corina schreef:

  Lieve Kelly en Ramon.. Ik heb niks dan respect voor jullie.. Ook jullie lieve dochters! Ondanks alles zijn jullie altijd positief, daar kunnen veel mensen nog wat van leren!
  Liefs Corina

 • Ramon Thijssen schreef:

  Lieve Kelly.
  Wat heb je het prachtig verwoord. Ik ben zo trots op je.
  Met onze bende van 5 redden we het wel.
  Dikke x Ramon,

 • Claudia schreef:

  Lieve Kelly,
  Respect dat je ook hierin nog je kostbare energie steekt ! Petje af voor hoe jullie het samen rooien

 • Ga zitten

  Helen Bijlsma

  Je neemt plaats op de stoel voor de Neuroloog of de MS Verpleegkundige. Veel vragen en wellicht klachten, eigenlijk zoveel om te bespreken en te vragen. De vraag of ik... › Lees meer

  MS de wereld uit!

  Mariëlle

  De nieuwe campagne van MoveS; Afscheid van MS. Veel mensen met MS vinden het een zeer indrukwekkende campagne. Maar er zijn ook mensen welke de campagne te ver vinden ... › Lees meer