2 jaar met MS

Joyce Peeters

MS & Diagnose

Gepubliceerd: 21 juli 2017

Vandaag het verhaal van Joyce. Een meid welke na haar diagnose niet bij de pakken neer gaat zitten en besluit om actie te ondernemen. Waar ze in eerste instantie nog dacht dat ze op korte termijn in een rolstoel zou komen, loopt ze nu inmiddels meer dan 10KM hard. Lees mee met twee jaar MS van Joyce...

2 jaar met MS

Vandaag precies 2 jaar geleden stond mijn wereld in één klap op zijn kop. We kunnen met 99 % zekerheid zeggen dat je MS hebt... De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik dacht nog; 'verkeerde patient, verkeerde dossier'? De eerste maanden waren een groot vraagteken. Hoe erg is het? Welke vorm heb ik? Ga ik medicijnen gebruiken?

MS is dus toch niet het einde..!

Je hoort en ziet horroverhalen (zoals de film 'when i walk') maar je hoort ook positieve verhalen. Zelf dacht ik dat dit het einde zou zijn, dat ik binnenkort in een rolstoel zou komen en niet meer voor mijn kindjes zou kunnen zorgen. Inmiddels denk ik wel anders...

MS heeft mij heel hard met de neus op de feiten gedrukt. Ik moest er wat van maken nu het nog kan en zorgen dat MS niet mijn leven zou overnemen. Dus zo begon ik met afvallen, sporten en met Plegridy, een MS remmer die ik elke 2 weken in mijn buik spuit en die heel veel bijwerkingen gaf. Ja 'gaf' want tegenwoordig heb ik zo goed als geen bijwerkingen meer!

Maar het eerste half jaar was een hel, alleen maar vreselijke bijwerkingen wat voor veel stress zorgde en als kers op de taart kreeg ik natuurlijk ook nog een schub die 3 maanden heeft geduurd. Ik kreeg nieuwe scans en in april 2016 werd de diagnose 100 %, wat ik natuurlijk al wist. Twee nieuwe laesies erbij, dat maakte 17 laesies in de hersenen maar oh wat was ik blij om te horen dat mijn ruggenmerg helemaal schoon was.

Vanaf toen ging het dan ook bergopwaarts met mij, het afvallen ging goed, totdat ik uiteindelijk een gezond bmi had bereikt en daarna mijn streefgewicht van 50 kg. Ik ging hardlopen wat inmiddels echt mijn uitlaatklep is. Ik voel me sterker dan ooit nu ik 10 km kan hardlopen!

De strijd met MS zal waarschijnlijk nooit over gaan.

Natuurlijk heb ik ook mijn mindere dagen en vraag ik me af waarom juist ik dit moest krijgen en hoe mijn toekomst eruit zal zien. Maar meestal ben ik positief ook al sta ik iedere dag moe op en ga ik gesloopt naar bed. Je leert ermee leven...

Nu ben ik 1,5 jaar 'stabiel'. De strijd met MS zal waarschijnlijk nooit over gaan. Maar voor nu ben ik blij met de strijd, blij wat het me allemaal gebracht en geleerd heeft.
Als ik geen MS had gekregen had ik niet gestaan waar ik nu sta. Dat weet ik zeker!

MS is dus toch niet het einde..!

Liefs Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Petra Schreurs schreef:

  Mooi verhaal Joyce ,blijf vooral met deze instelling door gaan.Ik ken je persoonlijk en weet hoe mooi je afgevallen bent en dat je het hardlopen hartstikke leuk vindt blijf vooral zo door gaan, bent een toffe meid

 • Bijzonder normaal

  Sabine Berghs

  Hoe maak je van een gedicht een bijzonder verhaal? Dat doe je niet! Het bijzondere verhaal gedicht door Sabine. We ontvingen haar gedichten via ons e-mailadres (› Lees meer

  Het begin…

  Angela Snijder

  Vanaf vandaag zullen wij elke drie weken een verhaal delen van Angela. Ook wel 'Angie met MS' genaamd. In februari 2014 doken haar eerste symptomen op. In haar verhale... › Lees meer