ArenA MoveS 2017! Waarom?

Janneke Knol

MS & ArenA MoveS

Gepubliceerd: 16 juni 2017

Waarom trappen lopen in de ArenA MoveS? Janneke legt het graag aan jullie uit. Zoals jullie weten heeft Janneke mee gedaan aan de Mis(s) Verkiezing 2017. Sinds haar deelname is zij op pad met een missie. Awareness voor MS! Doe jij ook mee met Janneke? Schrijf je dan in! Maar eerst haar verhaal. Lees mee...

ArenA MoveS 2017! Waarom?

Vorig jaar zag ik de oproep voor Arena Moves voorbij komen en voelde mij wel geroepen. Een nieuwe uitdaging die ik graag aan wilde gaan. Met een kleine groep vrienden/familie deden we 2500 trappen, waarom ik daarvoor had gekozen? Dat weet ik eigenlijk niet meer, volgens mij vond ik het wel een mooi aantal en klonk 700 trappen voor mij te weinig.

Een sfeer van saamhorigheid, acceptatie, gezelligheid en vooral ook positiviteit.

Ja, ik zei al: ik hou van een uitdaging. Nou die kreeg ik! 2500 trappen op en neer. Werkelijk waar ‘the ultimate summer challenge’. Gelukkig heb ik een super leuke fysiotherapeute. Zij begrijpt mij en helpt mij graag met het halen van mijn doelen. Top begeleiding met leuke oefeningen die langzaam aan opbouwden; hoe pak je zoiets aan? Hoe vaak trainen? En hoe verdeel jij je training over je dagen/week met een goede energiebalans?

Ik was er klaar voor. Genoeg getraind. Daar gingen we dan met ons kleine teampje. Wat hebben we een plezier gehad. Wat was het fijn om iedereen bezig te zien en daardoor met elkaar een gevoel van saamhorigheid te krijgen.

We waren met elkaar één. Wij met MS en alle anderen om ons heen die stiekem toch ook niet meer 100 % ‘fit’ waren na de challenge. Zoals MoveS zelf ook al aangeeft; met deze challenge word je uitgedaagd om je fysieke grenzen te verleggen, zoals mensen met MS elke dag worden tegengehouden in de meest normale activiteit. Niet alleen wij, de MS Warriors, hadden moeite met de challenge, ook vele anderen zonder deze ziekte. Dit zorgde volgens mij voor mooie (emotionele) momenten. Daarnaast zorgde het event voor acceptatie en respect, voor ons en voor onze beperkingen die soms aanwezig zijn.

Zolang mijn lichaam deze activiteiten nog toe laat, wil ik mij meer dan 100 % inzetten voor aandacht en geld aan MS.

In de hele Arena was een geweldige sfeer. Een sfeer van saamhorigheid, acceptatie, gezelligheid en vooral ook positiviteit. Met elkaar proberen het einddoel te bereiken. Ongeacht of je iemand wel of niet kende, je hielp elkaar.

Daarom doe ik zeker dit jaar ook mee met Arena MoveS. Zolang mijn lichaam deze activiteiten nog toe laat, wil ik mij meer dan 100 % inzetten voor aandacht en geld aan MS.

Dit jaar probeer ik mijzelf nog net iets meer uit te dagen dan vorig jaar en probeer ik deze keer 3000 treden. Oef; ja het is wat, maar wat heb ik er onwijs veel zin in. Met elkaar maken we er ook dit jaar weer een geweldig event van.

Ik zie jullie aanstaande zondag 25 juni in de Amsterdam ArenA! Klik HIER voor mijn pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ocrelizumab: Facts & Questions

Lauren van Gestel

Het medicijn Ocrelizumab. Er gaan al enkele jaren geruchten over. Geruchten die we nu ook echt kunnen beantwoorden. Dank zij de hulp van onze Belgische schone; Lauren ... › Lees meer

Mijn ervaringen met Prednison… Een vloek of een zegen?

Ien

Prednison, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Van die roze en witte tabletjes. Prednison is een medicijn dat valt onder de zogenoemde corticosteroïden en is on... › Lees meer