Vandaag de dag

Angela Snijder

MS & Klachten

Gepubliceerd: 8 mei 2020

Vandaag gaat het eigenlijk best goed, alles is stabiel met wat ongemakken erbij, daar ga ik hieronder ⬇️ wat meer over vertellen. Ik kom de dagen lekker druk door op mijn eigen manier. Ik pas op, op mijn nichtje, ga 2 keer in de week bij oma gezellig langs en 2 tot 3 keer in de week sporten 💪. In de zomer maanden lekker naar de camping in de weekenden en in de winter uiteraard lekker thuis bij de kachel of waar we ook eindigen.

Vandaag de dag

Ik probeer het meeste allemaal in de ochtend/ begin middag te doen dan ben ik toch echt op zijn fitst 😁. Ik slaap wel slecht...eigenlijk al een paar jaar ondertussen en loop bij de uroloog omdat ik ‘s nachts 3 tot 4 keer uit bed moet om te plassen.

Het brengt de nodige ongemakken met zich mee

Mijn blaas is super overactief wat de nodige ongemakken met zich meebrengt uiteraard. Slaap vind ik toch wel echt super belangrijk. Ik hoef niet uit te slapen maar 7 of 8 uur achter elkaar doorslapen klinkt echt als muziek in mijn oren.

Ik vergeet veel dingen of ben het al kwijt het moment dat ik me omdraai. Deze errors komen voor als ik teveel indrukken/geluiden om me heen heb of vermoeid ben. Mijn hersenen willen dan ook niks meer opnemen en vaak raak ik daar ook wat geïrriteerd van.

Ik heb vaak gezellige jeuk uurtjes, alles jeukt dan aan me en wat ik ook krabbel het gaat niet weg soms kan dat wel een paar uur aanhouden😖.

Ik wil er nog niet aan toegeven

Door het chronisch slaap tekort merk ik dat ik het overdag tussen 12 en 3 toch af en toe ook wat moeilijk heb qua vermoeidheid. Zeker als ik even relaxed ga zitten zet het knikkebollen eigenlijk direct in, dus gun mezelf nooit te lang relax tijd overdag. Ik ben heel bang dat als ik overdag ga slapen of uitrusten dat dat dan een standaard iets word en daar wil ik nog niet aan toegeven 🙈.

Mijn spieren in mijn linker onderbeen en mijn linker onderarm vragen ook aandacht als ik rustig op de bank neer plof. Mijn spieren voelen geïrriteerd en vragen constant (in relax stand) om gespannen te worden.

Al met al zijn dit kleine obstakels en ben ik eigenlijk over het algemeen heel blij en vrolijk. Want ik ben me er tegenwoordig goed van bewust dat dit het is... Ik heb MS maar MS heeft mij niet 😁 Ik ben chronisch ziek en dit hoort bij mij 🍀❤

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Angela schreef:

  Goedemiddag Conny,
  Ik weet niet of dat voor mij iets is…ik loop bij de uroloog en daar hebben we het niet over gehad eigenlijk, mijn blaas is overactief dus blijft produceren, voor nu zit ik aan de Nocdurna smelt tablet en Betmiga sinds gister erbij en hopelijk word het nu wat rustiger.

 • Gonny Alblas schreef:

  Wil je niet gaan katheteriseren? Met een beetje geluk hoef je er niet meer uit of nog maar 1 keertje.

 • Yes! Me is happy!

  Annelies van der Heide

  In de verhalenreeks van Annelies zijn wij aangekomen bij deel 15. Inmiddels ligt er een compleet boek in ons archief als we de verhalen zo op elkaar stapelen. Nogmaals... › Lees meer

  Meditatie in Thailand

  Inge

  Cultivating Self-Love, Awakening Inner Peace.. Wat dat dus in hield ging ik met de jaarwisseling ervaren. Het sprak mij aan op dat moment dus ik had mij hiervoor opgeg... › Lees meer