Blaasproblemen sterk verminderd

Liesbeth van der Most

MS & blaasproblemen

Gepubliceerd: 25 oktober 2019

Blaas problemen komen vaak voor bij MS-patiënten. Zo ook bij Liesbeth. Zij schrijft ons haar verhaal over haar ervaring ermee en haar oplossing welke werkt.

Blaasproblemen sterk verminderd

Zoals zoveel MSers heb ik ook last van blaas problemen. Soms verloor ik een paar druppeltjes urine maar het was nog niet heel erg. Toch ben ik op aanraden van de neuroloog naar de uroloog gegaan en deze ontdekte dat ik een hele grote blaas heb en dat de communicatie tussen hersenen en blaas niet goed verloopt.

Het klinkt simpel, maar ik kreeg het niet gedaan

Dit kwam hij te weten door een onderzoek waarbij hij via een katheter mijn blaas vulde en die ik vervolgens zelf moest legen. Dit klinkt heel simpel maar daar kwam de aap uit de mouw dat kreeg ik niet gedaan. Dus moest hij ook weer via de katheter geleerd worden.

Het urine verlies kwam dus omdat mijn blaas heel vol zat en die alleen geleegd kon worden als hij dus overliep. Als de aandrang er was dan moest ik ook gelijk gaan anders ging het mis. Maar dat wist ik al. De uroloog heeft toen silodisina voorgeschreven. Een medicijn dat normaal gesproken wordt voorgeschreven bij mannen met een grotere prostaat.

Deze regelt de communicatie nu gelukkig. Het is geen wondermiddel want als ik moet dan moet ik nog wel maar ik hoef niet meer te rennen om op tijd te zijn. Ook de druppels zijn verleden tijd. Dus gelukkig werkt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom Fampyra niet mag verdwijnen!

Mariëlle

Sinds er in 2016 een trial is gestart hebben veel MS-patiënten aanspraak kunnen maken op het middel Fampyra. Helaas loopt de trial periode af (1 april 2018) en is het ... › Lees meer

It’s the little things in life

Lauren van Gestel

Vorige week ontvingen we het verhaal van Lauren; ook een Belgische vriendin. Haar leven met MS is veranderd. En zij verteld hoe zij hier mee omgaat. Lees hoe zij als b... › Lees meer