Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Cynthia

MS & Mindset

Gepubliceerd: 18 december 2019

Jong en MS. En dan is het bij de ene persoon onzichtbaar (vermoeidheid, cognitief, etc.). En bij de andere persoon is het juist wel zichtbaar. Zoals bij Cynthia. Ze is jong en heeft MS. Bij haar is het zichtbaar dat zij 'ergens' last van heeft. En toch lijken mensen haar zichtbare MS niet te zien...

Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

'Hey kijk, moet je haar zien lopen, haha.' 'Hey kijk, een mongool.' 'Hey kijk, Lucille Werner.'
Zomaar een paar dingen die gisteren onderweg naar huis geroepen werden. Ik heb geen idee waarom, maar het raakte me gisteren zo enorm hard. Ik kwam half in paniek thuis.
En ja, als vrienden of ikzelf 't zeggen is het anders, die kennen mij en zien ook dat op sommige momenten het niet zo slim is. 😅

Het is niet dat het niet zichtbaar is dat er wat mis is, toch?

Dit is niet het enige waar ik eerlijk een beetje klaar mee ben. Het moeten vragen in de bus of ik mag zitten op de plek die bedoeld is voor mensen die minder goed ter been zijn, zou, vind ik, niet moeten. Zeker niet als er nog 2 plekken vrij zijn daar en 2 meiden voor mij instappen bij dezelfde halte en daar gaan zitten en mij dus laten staan in die bus (afgelopen woensdag)...

Wat gaat er mis? Het is niet dat het niet zichtbaar is dat er wat mis is, toch? Heel die stellage om m'n been, Robocop is er niks bij...

En is het misschien wel duidelijk dat ik niet voor de lol moeilijk loop...

Het is mijn eigen keus om, ook al is het lastig en ziet het er een beetje raar uit, te blijven lopen in plaats van in een rolstoel te gaan zitten. Waarvan ik al verschillende mensen heb gezien die dat doen, die hetzelfde lopen als ik zonder die stellage om m'n been.

Maar zo wordt het toch meer en meer een optie om wel een rolstoel aan te schaffen voor dagelijks gebruik. Dan kan ik tenminste zitten en is het misschien wel duidelijk dat ik niet voor de lol moeilijk loop. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Roely schreef:

  Mensen blijven helaas dom en kortzichtig

  Ik vind je een topper dat je loopt en niet in een rolstoel gaat zitten

 • Het dagelijks leven

  Marian Böhmer

  Marian schrijft over al haar mindere kanten van en met MS in haar leven. Ze maakt er het beste van maar ziet het soms gewoon niet meer zitten. Lees haar ingrijpende en... › Lees meer

  Miertjes…

  Annelies van der Heide

  Miertjes. Wellicht een vreemde titel maar Annelies heeft er een goed verhaal over geschreven. MS en miertjes. Gerelateerd? Volgens Annelies wel. Lees mee hoe zij haar ... › Lees meer