De magische Mont Ventoux

Sunna van Gom

MS & Klimmen tegen MS

Gepubliceerd: 25 augustus 2017

Vorige week deelde zij haar leven een week lang op onze Instagram. Daarnaast schreef zij een verhaal over haar deelname aan Klimmen tegen MS. Een prachtig, emotioneel verhaal hoe zij de kale berg beklimt.

De magische Mont Ventoux

De Mont Ventoux is de meest legendarische berg om te beklimmen. De Mont Ventoux is ook nog eens vreselijk steil en dat voor 21 kilometer, misschien niet continu maar wel genoeg om het je flink zwaar te maken. Mijn doel was klimmen tegen MS. Maanden was ik bezig met me voorbereiden om de berg te beklimmen. Mijn wandel schoenen inlopen, kilometers maken en gaan!!

Als ik eraan denk gaat er zoveel door mij heen. Ik heb ook nu iets met die berg.

Klimmen tegen MS; 05 Juni 2017. De ochtend van de klim begon vroeg. De wekker ging om 05:15 uur en om 06:00 uur zouden wij gaan vertrekken. De start was om 07:00 uur in Maulancene voor ons ongeveer een uur rijden. In de auto had ik gezonde spanning.
Wat kon ik verwachten? Hoe zou het zijn?

Doordat we het niet konden vinden en een klein stukje verkeerd reden kwamen we om 07:10 uur aan. Bij aankomst waren alle vrijwilligers het 'startpunt' al aan het inpakken om deze weer op te bouwen bij het volgende punt. Dat was wel jammer maar goed.
Even snel plassen en door!

Wij hebben gekozen om vanaf deze kant te starten omdat het de mooiste beklimming zou zijn.

Wij waren dus een van de laatste die gestart waren. Als je bergop gaat vanaf Maulancene dan begin je meteen met klimmen. In het begin even wennen maar wel fijn want ik voelde meteen wat ik ongeveer kan verwachten de komende klim. Vanaf deze kant heb je een gemiddelde helling van 7,5% van vlakke en steilere stukken.

De eerste kilometers waren prima te doen. Wij hebben gekozen om vanaf deze kant te starten omdat het de mooiste beklimming zou zijn. Ook wel de zwaarste genoemd maar het is zeker heel mooi. Meteen waanzinnige uitzichten, het was echt genieten. Om de 6km stond er een verzorgingspost. Hier konden we van alles krijgen om even op te laden. Sportdrankjes, bananen, water, koffie, limonade, paracetamol noem maar op. Er was ook een dixie om even te plassen. Wij wilden de stops niet te lang maken en gingen zo snel mogelijk door.

Meer lezen? Kijk snel op BySunna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een goed gesprek geeft soms hoofdpijn

Ivonne Croeze

Soms ga je naar aanleiding van een goed gesprek met iemand, in gesprek met jezelf (of je nu wilt of niet). Je gaat dingen proberen te relativeren en kijken hoe nu verd... › Lees meer

Eet Anders Experiment (deel 2)

Paula Smit

Hoe gaat het met de kandidaten van het EET ANDERS EXPERIMENT? We vroegen het aan Paula. En zij schreef erover. Is het een oplossing voor MS? En wat is er nu zo belangr... › Lees meer