Disney

Ilona

MS & Vakantie

Gepubliceerd: 12 november 2021

Disney was ondanks alles geweldig. Eerst de heen weg, met wat extra pijn medicatie was het goed te doen. Na 2 uur kwamen we erachter dat onze zeer dure vriezer niet vriest. De ijsjes begonnen al te ontdooien. Dus verplicht ijs eten wat Jesmay & ik natuurlijk helemaal niet erg vonden. Dus de vriezer maar goed dichthouden. En hopen dat de overige 4 uur het nog een beetje bevroren bleef.

Disney

Daar aangekomen in de b&b alle spullen eruit en lekker slapen. Jesmay in een stapelbed dus haar dag kon niet meer stuk. Het bed was zo krap dat Rich maar onderin het stapelbed was gaan liggen. Tot groot plezier van Jesmay (en dat van mij 😜).

Niets zo erg om publiekelijk in te stappen terwijl je benen en je handen in je lijf niet mee willen werken

Hoppa op naar Disney. We zijn er klaar voor jippie. Bij het hotel aangekomen eerst alles eruit want de rolstoel zit onder in. Die arme Rich heeft de vakantie wel heel veel gesport. Bij de ingang werden we er gelijk uitgevist. Komt u maar, langs de rij en we werden meteen geholpen. Ook konden we daar de gehandicaptenkaart krijgen. Ik denk ik vraag gewoon of ze een vriezer hebben. Ja hoor mevrouw geen probleem. Grrrr. Gelukkig konden de medicatie cassettes erin. Ze waren wel behoorlijk ontdooid maar we gingen het wel zien. Mocht ik erg misselijk of ziek ervan worden kon ik hem altijd nog afsluiten. En toen naar Disney.

Ondanks dat we heerlijk op tijd waren moesten we toch nog 45 minuten wachten voor we de parkeerplaats op konden. Het was heel chaotisch. Uiteindelijk de invalide plekken gevonden met slagboom. Je moest een code intikken echt geen idee. Nog maar een keertje het kaartje bestuderen. Ohh het is ergens anders. Daar was een meneer. Deze meneer vroeg heeft u een code. Nee die hadden we niet. Dan kan u hier ook niet staan.

Je moet weer terug naar de ingang om een code te vragen. Je snapt dat er bepaalde woorden uitvlogen die niet heel aardig zijn. Dus wij weer terug naar de ingang gelukkig vonden we een invoegstrook je dat je halverwege kon instromen. Na een half uurtje waren we binnen en weer terug bij die meneer. Ahh fijn u heeft een code, ja deze klopt. Doe de kofferbak maar open.

Ik vraag me echt af wat de man had bedacht om daar te zien

Ik vraag me echt af wat de man had bedacht om daar te zien want de hele kofferbak zat natuurlijk prop en prop vol. Afijn we mochten doorrijden naar de speciale invalide plek plaats. Ik denk dat er zeker 120 invalide plekken waren. En we hadden zelfs een aparte ingang wat heel fijn was.

Waarschijnlijk raad je het al: Richard weer alle spullen er uit rolstoel in elkaar gezet en alle spullen er weer in. Maar we waren bij Disney dus het maakt allemaal niet uit. Eerste controlepost moet je je coronacode laten zien en de tassen worden gecheckt. Dat was ook zo een leuke. Metaal detector poortje maar ja als je daar met je rolstoel doorheen gaat piept hij standaard. Ik was even vergeten dat ik nog een tas onderin mijn mandje had maar blijkbaar hadden hun het ook niet gezien.

Toen de juiste rij vinden waar je met de rolstoel doorheen kan. En daar waren we in Main Street. Je merkt meteen dat je in een andere wereld bent. Er stroomt een soort positieve energie naar binnen alle muziek, de entourage en het de positieve sfeer maakt het inderdaad magisch zoals het zeggen.

We hadden besloten en eetpakket te reserveren zodat alles geregeld was

Main Street was even een uitdaging met de rolstoel door alle tramrails. Natuurlijk moesten we gelijk ergens in, dus we zijn maar meteen naar autotopia gegaan in de auto’s. Bahrein was het nog niet zo lang. Wij werden meteen doorverwezen naar de invalide rij. We konden meteen helemaal doorlopen en waren binnen 5 minuten aan de beurt. Als je langs die hele rij loopt die staat te wachten voelt het wel een beetje gênant. Ik weet het we zitten niet voor niets in deze rij maar even wachten kunnen we ook wel.

Doordat we zo lang over de parkeerplaats hadden gedaan moesten we wel al bijna eten in het restaurant. Door corona hebben we dat natuurlijk allemaal moeten reserveren. We hadden besloten en eetpakket te reserveren zodat alles geregeld was.

Het eerste restaurant was een Frans restaurant. Daar gaan we door de achterdeur naar binnen en meteen werden we door gestuurd naar een tafeltje. We krijgen een eigen ober toegewezen en binnen no time hadden we drinken en het menu. Het bleek een volledig driegangenmenu te zijn en dat twee keer per dag. Na al het gebeuren moest ik eigenlijk wel een beetje naar het toilet. Het toilet was een beetje onhandig gebouwd in een kleine gang met drie deuren die naar het midden open konden.

Het was ongelofelijk hoe goed het hier geregeld was in Disneyland

Er stond een Frans gezinnetje in de rij. Zodra de dame en heer mij zagen begonnen ze gelijk iedereen aan de kant te sturen en deden de deur voor het invalide toilet open. Madame komt u maar. Enigszins over verbaasd over deze actie heb ik spontaan dank je wel uitgekraamd. Toen ze bijna de deur dicht deden dat besefte ik dat ze Frans waren en kwam er nog een soort Merci Beaucou uit.

Het eten was heerlijk maar wel erg veel. Maar even tijd om ons plan te maken waar we nu heen gingen. Het was ongelofelijk hoe goed het hier geregeld was in Disneyland. Maar attracties die erg druk waren kreeg geen tijd kaartje mee en kon je tegen die tijd je melden en stond je zo binnen. Bij andere attracties was je ook zo aan de beurt. Wat een luxe.

Wat we wel erg jammer vonden is dat ik niet in de Peter Pan mocht. Dit was in verband met evacuatie doordat ik in de rolstoel zat. Jesmay kwam tot de ontdekking dat ik toch echt groter was als dat het rode streepje de meetlat aangaf. Maar helaas het mocht niet. Jesmay is wel super stoer in Bergen achtbaan (thunder mountain) geweest. Toen wij daar inzaten vonden wij hem ook best snel gaan. Maar ze heeft het gedaan en belangrijk voor haarzelf zonder te huilen.

We kregen een tafeltje toegewezen waar ik voor de verandering onder paste met mijn rolstoel

Toen we hadden gegeten waren we met ze allen zo moe dat we lekker terug gingen naar het hotel. Dat betekent voor Richard weer alle spullen er uit. Rolstoel daar in en vervolgens weer alle spullen erin. We kwamen bij ons hotel aan en gingen gelijk bij de receptie de cassette halen om te wisselen. Daarna konden we gelijk door we naar onze kamer want we hadden een appje gekregen welke kamer van ons was. Het was een dubbele kamer dus Jesmay had een hele eigen kamer met twee persoonsbed en een eigen tv. Voor de tweede keer was ze helemaal blij. Iedereen sliep best wel snel om energie op te doen voor de volgende dag.

Bij het ontbijt aangekomen werden we zodra we in het zicht waren meteen langs de hele rij geloodst. Heel snel kregen wij een tafeltje toegewezen waar ik ook voor de verandering ook onder pas met rolstoel. Dan krijg je een lijst waarop je kon aankruisen wat je voor ontbijt lustte. We kwamen erachter dat de porties best wel groot waren dus de eerste keer hebben veel te veel besteld.

Dus met een lekker volle buik rolstoel in de auto en naar het Moviepark. Nu wisten we gelukkig goed hoe het  parkeer verhaal werkte. In het Moviepark komen regelmatig optochten voorbij met een aantal beesten/karakters. Superleuk want zo kan je veel meer zien, dan als je met ze allen op de optocht staat te wachten. Ook in Movie park hebben we een hele hoop attracties gedaan.

Het fijnste was dat ze een special karretje hadden

Bij small world dat liedje wat zo lekker in je hoofd blijft zitten, kon ik gewoon met mijn rolstoel in de boot. De leukste attractie was ratatouille. Je ging met een soort wagentje door een 3D film. Het leek net echt. Zo mooi en leuk gedaan. Het fijnste was dat ze een special karretje hadden. Die konden ze computer gestuurd uit het circuit halen en naar een afgeschermd plekje. Hier kon je uit het zicht instappen ook hadden ze een apart plankje waardoor je transfer makkelijker maken. Superfijn. Niets zo erg om publiekelijk in te stappen terwijl je benen en je handen in je lijf niet mee willen werken.

Op een gegeven moment  hadden ze een nieuwe attractie: solders drop. Onze kleine durfal had natuurlijk er ontzettend veel zin in. Mama daar wil ik een in!!!. Nou we moeten eerst kijken hoe groot je er voor moet zijn. Hopen dat ze te klein is. Een minuut later had ze natuurlijk de meetlat gevonden en ze mocht er in. Nou, dat is mooi dan ga je met papa, mama houdt niet van zo hoog. Helaas was de rij erg lang.

Na er nog twee keer langs te hebben gelopen moest ik er toch aan geloven. Dus wij in de rij. Er waren wat problemen met waar wij nu precies moesten zitten. Er was een nieuwe jonge jongen die het moest leren. Ik had wel bedacht dat ik zo dicht mogelijk bij die paal wil gaan zitten, mochten we er uit moeten klimmen (alsof dat lukt). Uiteindelijk hadden ze een bank gevonden waar wij mochten gaan zitten.

Dit stond niet in het boekje

Mevrouw je moet wel even je tas in het vakje leggen die mag je niet meenemen. Dat kan niet want hij zit aan me vast. Maar uw tas mag niet mee. Het is medicatie. Ja maar u moet hem in het vakje leggen. Dat wordt toch echt lastig meneer want hij zit in me vast. Kunt u niet even er uit halen dan. Nee hij zit echt in mijn lijf vast. Natuurlijk even bij de collega navragen want dit stond niet in het boekje. Met zijn collega hadden we samen bedacht dat ik een tasje onder mijn arm in het hoekje kon vastzetten.

Natuurlijk zag ik het gelijk voor me dat ding naar beneden ging vallen en het tasje los schiet met vervolgens een heel bloedbad. Dat ding ging wel 5 keer omhoog en naar beneden. Je snapt wel dat ik me heel goed heb vastgehouden en dat tasje totaal vastgeklemd had.

Aangezien we alles al binnen twee dagen hebben kunnen doen. Hadden we de derde en laatste dag heerlijk de tijd. Niet stressen maar gewoon de dingen afgelopen waar we zin in hadden. Met Jesmay hadden we een lijstje samengesteld wat we nog wouden doen. We hadden heel veel geluk dat we gewoon alles op het lijstje konden doen. Dit was echt een heerlijke vakantie. Zodra je Disney binnen stapt voel je gelijk de sfeer.

En qua behandeling van mensen met een beperking of een rolstoel is het echt super. We gaan hard sparen om nog een keer te gaan. We hebben mooie foto’s om heerlijk na te genieten.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Medicijnen gebruiken of andere keuzes maken? (deel 1)

Paula Smit

Een voorwoord van Paula: Ik heb een tijdje getwijfeld of ik hierover zou gaan schrijven, omdat ik weet dat er verschillende meningen zijn over dit onderwerp, maar Flor... › Lees meer

Onbeschrijflijk

Annelies van Oost

De weg die Annelies af moet leggen en HSCT heet, is op sommige momenten onbeschrijflijk. De manier waarop zij de pijn en eenzaamheid beschrijft tijdens dit traject hee... › Lees meer