Doen wat je leuk vindt

Derk

MS & Mindset

Gepubliceerd: 7 januari 2019

Derk heeft een vriendin met MS. Zij werkt helaas niet meer, dat kan niet meer door de MS. Hij werkt wel en is bezig met zijn carrière. Soms leest hij iets inspirerends, waardoor weer even duidelijk wordt waar het echt om draait in het leven. De dingen doen die je gelukkig maken zowel in werk als in je privé leven.

Doen wat je leuk vindt

Een interessant stukje tekst in een boek doet mij besluiten de spreekwoordelijke pen te pakken voor een nieuwe blog. “In plaats van een cv op te bouwen, alleen maar om een baan te krijgen, kun je ervan genieten dat je iets nieuws leert. Doe het niet alleen om een doel te bereiken, maar beleef ook plezier aan de manier waarop.” Deze zin deed mij denken aan mijn lief.

Ik had een goed sociaal leven… En ik was doodongelukkig.

Vroeger een dikke studieschuld opgelopen door hard werken aan een cv. Banen zoeken... Vooral een lange zoektocht naar de perfecte baan. En wat hoor ik van haar zoektocht, welke ik van haar niet heb meegemaakt maar uit de overlevering heb gehoord. Stress, veel weg, ongelukkig zijn, maar ook uiteindelijk de perfecte baan. Mensen helpen die het echt moeilijk hebben.

Mijn carrièreladder is niet anders. The sky is the limit. Nee, niet de limit. Ik kan hoger. Totdat in 2011 er iets gebeurde waar ik geen rekening mee had gehouden. Ik zou een woning met status betrekken. Ik was net vader geworden van een mooie zoon. Het ging ontzettend goed op het werk. Ik had een goed sociaal leven… En ik was doodongelukkig. Elke avond vluchten in werken en sociale dingen. En toen was het stop. Zo niet verder. Mijn huwelijk heb ik verbroken, een megaschuld van de woning en weer terug wonen bij ouders.

En toen kwam ik mijn lief tegen met haar prachtige dochter. Mijn lief…………. met MS. Wat destijds nog niet gediagnosticeerd was. Anti-kraak. Strenge winter. Gaskachel. Niets van status. Maar de liefde verwarmde alles. Een ommekeer in mijn leven volgde. Bezig met wat echt belangrijk is in mijn leven. En nee status hoorde daar niet bij. Hard werken en dingen goed doen wel. Maar bovenal de liefde. Een heel nieuw leven werd opgebouwd. Een samengesteld gezin met alle problemen die erbij horen. Maar met veel liefde. Kennissen werden vervangen door “nieuwe” vrienden. Met de daarbij behorend plezier en interesse. Ook kwam de diagnose MS en zijn keiharde impact op ons, maar vooral mijn lief haar leven.

En ik…? Ik doe wat ik leuk vind en veel plezier aan beleef, maar mijn dierbaren staan op 1.

Weer een bewustwording in ons leven. Want door MS niet meer kunnen werken zorgt er niet voor dat de ambitie om te werken er niet meer is. Als ik naar mijn lief kijk zie ik een gepassioneerde vrouw die liefheeft. En alles over heeft voor wie zij liefheeft. Maar ook een vrouw met ambitie. Afgekeurd zijn voor de wereld die een cv belangrijk vindt betekent niet dat je niet plezier kan hebben en nieuwe doelen kan realiseren. En dat doet ze. Schrijven voor diverse platforms, eindredactrice bij platform MS, schrijfster bij de hockey van haar dochter en actief op de basisschool. Dingen waar ze ontzettend veel plezier aan heeft en anderen mee helpt. Maar het helpt ook om MS een plek in haar en ons leven te geven.

Nee voor deze dingen heb je geen cv nodig. Maar zorgt voor ontzettend veel voldoening en plezier in haar leven, maar ook van anderen. Anderen die haar werk waarderen en daarvoor ontzettend dankbaar zijn. En ik…..… Ik doe wat ik leuk vind en veel plezier aan beleef. Maar mijn dierbaren staan op 1. Soms vergeet ik dit en geef ik teveel aandacht aan randzaken zoals velen in dit korte leven. En dan denk ik weer even terug aan deze zin: “Doe het niet alleen om een doel te bereiken, maar beleef ook plezier aan de manier waarop.” En als ik dan ook nog een ander mag helpen en niet vergeet wat echt belangrijk voor me is, dan wordt de  wereld weer een klein stukje mooier. En ben ik een gelukkig mens.

Derk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een bericht waarvan ik nooit gedacht had het nu al te zullen schrijven

Isabelle Hoppener

Het leven heeft voor Isabelle en haar gezin de afgelopen maanden op sommige gebieden letterlijk stil gestaan. Want alle grappen ten spijt, zij waren letterlijk aangewe... › Lees meer

Het ergste wat er ooit tegen mij gezegd is

Rita Rethmeier

Rita schrijft ons over het ergste wat er ooit tegen haar gezegd is. Ze vindt het fijn om het even van haar af te schrijven. Ze heeft zelf 3 jaar MS ervaring, maar ze d... › Lees meer