Een blinde vlek

Tamara van Malsen

MS & Klachten

Gepubliceerd: 8 november 2021

We gaan even terug in de tijd. Naar januari 2013 om precies te zijn. Na een welverdiende kerstvakantie waren we weer aan het werk. Mijn weekend was begonnen. Onze dochter van destijds 15 maanden lag al lekker in bed. En wij zaten op de bank ‘The Karate Kid’ te kijken.

Een blinde vlek

Stom natuurlijk dat ik nog precies weet welke film. Maar op die avond kreeg ik de eerste klachten. Ik zag een beetje wazig. Alsof je een bril op hebt waar een vieze streep op loopt. Ik dacht dat het kwam van de vermoeidheid. Dus die avond lekker op tijd naar bed gegaan en geslapen als een os.

Ik had bijna een compleet blind oog

Die vrijdag had ik met een vriendin afgesproken voor een high-tea. Konden we weer bijkletsen na elkaar even niet gezien te hebben. Maar toen ik die ochtend wakker werd, was de wazige streep niet weg. Het was nog erger geworden! Er zat een blinde vlek in mijn oog. Alsof er een gedeelte van mijn oog was afgeplakt. Gewoon een punt helemaal niks, zwart beeld. Eromheen zag ik nog wel.

Nadat ik een afspraak had gemaakt bij de huisarts (waar ik pas ’s middags om 15.00 uur terecht kon!) toch maar besloten naar de high-tea te gaan. Achteraf gezien erg dom en gevaarlijk want ik moest daarvoor helemaal naar Weert. Terwijl ik zelf in Helden woon.

In de loop van de dag werd de blinde vlek steeds groter. Tot ik tegen de tijd dat we weer richting Helden moesten een bijna compleet blind oog had. Dat ik toch naar huis ben gereden snap ik nu nog niet. Ik had ook mijn dochter bij in de auto.

Ik had meer aan moeten dringen

Eenmaal bij de huisarts werd zij erg boos op mij. Ik had met mijn achtergrond op het medische gebied aan moeten dringen dat ik gelijk die ochtend nog gezien zou worden (ik werkte destijds als doktersassistente en praktijkondersteuner). Maar ja, ik dacht dat het allemaal wel los zou lopen.

Hoe erg kon ik het mis hebben!

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Challenges

Jolanda Ruesink

Gisteren was de laatste dag van mijn 30-dagen IKPAS-challenge. Dus vanavond zou ik mezelf weer helemaal te buiten kunnen gaan aan de alcohol. Ware het niet dat ik met ... › Lees meer

Na vallen komt opstaan…

Catharina

Op een woensdagochtend kreeg ik onderstaande mail binnen: Zelf heb ik namelijk MS sinds 2 jaar en 4 maanden. En het was extreem heftig aan het begin (2 maanden Intensi... › Lees meer