‘Fampyra issue’, een ander geluid! Ik durf het bijna niet te schrijven…

Ania Timmer

MS & Fampyra

Gepubliceerd: 7 april 2018

Wat als je Fampyra hebt gebruikt maar dat het niet werkte zoals je zou willen? Getuige de vele reacties dat Fampyra moet blijven is het mogelijk geen ideaal beeld om te delen maar wij doen het toch. Er zijn helaas ook andere kanten van de medaille... En ook die medaille vragen om het tekenen van de petitie!

‘Fampyra issue’, een ander geluid! Ik durf het bijna niet te schrijven…

Fampyra. Er is veel te doen omtrent Fampyra nowadays. Boze patiënten. Teleurgestelde patiënten. Geschrokken. Bang. Dit kan toch niet? Fampyra moet in het Basispakket!

Mijn ervaring met Fampyra is echter anders. Sorry!
Drie maanden geleden ben ik hoopvol begonnen aan het Fampyra avontuur. Uiteraard in de ziekenhuis setting. Medisch onderzoek, heet het. De eerste week was ik een soort van 'het stuiterbal'. Onnatuurlijk veel energie. De dag door in 'one go'. Slapen? Ehhh... 5 uur per dag leek wel genoeg.
Beter lopen? Nee, dat niet, helaas. Geen effect op mijn loopfunctie. Wel veeeeel meer energie! Ook lekker! De tweede week kon ik iets meer slapen. Gelukkig, want ik was toch een beetje bezorgd. En mijn man zeker wel. Daarna geen bijzonderheden. Pillen blijven slikken en vooral door met ALLES EN MEER, nu toch de energie voor handen was.

Nu ben ik een week verder. Zwak. Maar op de been! Vertrouwen terug.

Een week geleden (en drie maanden onderweg met Fampyra) voor controle naar ziekenhuis. Ik lijk 'uitgeput'! Huh??!! Advies: per direct stoppen met Fampyra.
Ellende begon: Ontgiften. Man, man, man: wat heb ik zitten janken. Gênant gewoon. Daarna: compleet ingestort. Aan de latten. Dagen niet kunnen staan of lopen. Paniek! Men vond me geschikt om aan de Prednison-infuus te gaan. Heb ik niet gedaan. Ik moest toch 'ontgiften'? Nu ben ik een week verder. Zwak. Maar op de been! Vertrouwen terug. En mijn 'winterslaap'. Ik rust de hele dag, lig op de bank, ik heb geen zin en/of energie. Ik werk nog niet. Tja, ik heb MS terug. Maar het komt goed! Ik heb vertrouwen in mijn lijf! Ik moet van ver komen, maar ik kom er wel!

Ik lees vele reacties over fantastische Fampyra resultaten. Dat heb ik ook graag gewild. Maar niet bereikt, nee. Dit medicijn heeft mij in drie maanden tijd uitgeput. En ik had ECHT niets door (achteraf had ik het zelf kunnen bedenken. LO-GI-CA). Dat is een ander geluid, sorry. Maar geen zorgen: de petitie heb ik getekend! Voor jullie. Omdat het werkt en helpt. En dat gun ik ons allen van harte.

Succes!

Liefs Ania.

Teken ook de petitie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MS en een kort lontje

Donna Schouten

Na onze oproep betreffende MS en een kort lontje, krijgen we diverse verhalen binnen. Zo ook het verhaal van Donna. Zij schrijft over hoe ze in het leven staat, de dia... › Lees meer

Klimmen tegen MS

Niels Vlaar

Klimmen tegen MS. Een jaarlijks terugkerend event, waarbij de deelnemers een gevecht met de Mont Ventoux aangaan. Niels Vlaar heeft ons hiervan op de hoogte gebracht e... › Lees meer