Grunn MoveS: Klimmen tegen MS

Ard Hofman

MS & Klimmen tegen MS

Gepubliceerd: 7 december 2016

Via twitter @GrunnMoveS werd ik benaderd of ik mijn verhaal op Platform MS wilde vertellen. Mijn reactie was en is: ik hoef niet zo nodig in de belangstelling te staan maar hiervoor maak ik graag een uitzondering; dus hierbij mijn verhaal.

Grunn MoveS: Klimmen tegen MS

Ergens in oktober 2014 borrelde een behoefte op. Door MS in je familie en het gevoel dat je (bijna) niets kan doen. Wat is MS, waar en waarom ontstaat het, waarom is er nog geen medicijn? Steeds meer vragen en steeds geen antwoorden… Dan hoor je van Klimmen tegen MS en zo is het begonnen. Een sportieve uitdaging voor een goed doel, samen bewegen tegen MS!

Het is zo’n kl*te ziekte, Terwijl andere ziektes in sommige gevallen te genezen zijn, ga je met MS niet alleen maar achteruit maar moet je ook zoveel inleveren. Zoveel mensen in je leven laten die je eigenlijk niet wil, zorg in je huis en mensen aan je lijf. Er is veel geld nodig voor onderzoeken en aandacht voor deze rotziekte. Dat was onze drijfveer om door te gaan en niet op te geven, niet alleen tijdens de voorbereiding maar ook zeker tijdens die ultieme uitdaging van Klimmen tegen MS.

Er zijn veel redenen om te twijfelen aan de deelname maar die kunnen we voor je wegnemen. Wat begon als een eerste deelname aan Klimmen tegen MS in 2015 met daarvoor een indrukwekkende actie Spinning tegen MS, loopt door naar een nieuw groter doel in 2016. En hoe?

Het is zo’n kl*te ziekte, Terwijl andere ziektes in sommige gevallen te genezen zijn, ga je met MS niet alleen maar achteruit maar moet je ook zoveel inleveren.

De aanleiding was simpel, een emotioneel bericht van een moeder met een ziekte lijkend op MS na de acties in 2015. Haar vraag: Organiseer je alsjeblieft weer een evenement? Ik kan niets anders doen dan toezien hoe mijn kind en familie lijdt. Ik wil ook bewegen tegen MS…
Na afloop heb ik haar bedankt en gemeld dat de 2e Spinning tegen MS in 2016 door haar vraag een feit is geworden.

Wat is het bijzonder om terug te kijken hoe we met Team Grunn tegen MS deel hebben kunnen nemen aan de beklimming van de Mont Ventoux. Wat hebben we samen een mooi bedrag ingezameld van € 24.500,--. Met dit enorme bedrag zijn we een stukje dichterbij de oplossing voor MS gekomen. Met 10 fietsers en 2 hardloopsters hebben we de kale berg bedwongen en in Groningen bekendheid gegeven aan de ziekte MS.

En nu Grunn MoveS

Met Grunn MoveS willen we Groningers inspireren om in beweging te komen tegen MS en iedereen de kans geven om dit te doen. We doen dat door deel te nemen aan de evenementen Klimmen tegen MS en/of ArenA MoveS. Grunn MoveS brengt mensen samen, geeft bekendheid aan de ziekte Multiple Sclerose en ondersteunt fondswerving voor deelname aan de MoveS evenementen. In de toekomst zal er een MS-vrije wereld zijn. Maar tot die tijd willen wij mensen met MS in beweging houden om hun mogelijkheden te verkennen met positieve motivatie. Wij geloven net als MoveS sterk dat het niet de grootte is wat belangrijk is maar de beweging zelf.

Kies wat bij jou past, ga ook de uitdaging aan en laat Groningen op een positieve manier bewegen tegen de rotziekte met de naam Multiple Sclerose. Samen kunnen we ons inzetten om het verschil te maken, oftewel 'mit mekoar tegen MS'.

Tot slot nog dit: een oproep aan alle patiënten met MS, vraag om hulp. Voel u niet bezwaard want is het niet voor uzelf dan wel voor andere patiënten. Vraag uw omgeving om in beweging te komen tegen MS. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

Daarom: bent u geïnteresseerd als (individuele) deelnemer, in één van bovengenoemde evenementen? Of wilt u meer weten als sponsor, partner of algemeen geïnteresseerde? Lees dan verder op facebook.com/GrunnMoveS, mail naar [email protected] of bel met Ard op 0651836873!

Foto credit: Marije Wesseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het is oké om soms te huilen…

Floris

Het gaat al een poosje niet zo goed met de vrouw van Floris. Sinds begin februari heeft zij last van evenwichtsstoornissen met daarbij heftige duizeligheid en misselij... › Lees meer

Hoe ik neuroloog werd?

Esther Zeinstra

Via LinkedIn komen wij in contact met Esther Zeinstra, Neuroloog bij het Isala ziekenhuis in Meppel. We vragen haar of zij een verhaal wilt schrijven over haar werk al... › Lees meer