Heaven on earth

Saar Vleugels

MS & Stilstaan

Gepubliceerd: 27 januari 2017

Hoe zorg je ervoor dat je positief blijft met MS? Een vraag welke vaak wordt gesteld en waarbij het soms moeilijk is om positief te blijven. Gelukkig lezen we vaak dat de door ons gedeelde verhalen steun bieden. Dat de schrijvers op Platform MS positieve verhalen delen en dat sommige verhalen zo herkenbaar zijn. Zo ook het nieuwe verhaal van Saar. Lees mee!

Heaven on earth

Als je denkt aan de hemel op aarde, gaan je gedachten waarschijnlijk snel naar een tropisch eiland. Bora Bora, Hawaï of eender welke andere plek met azuurblauw water en witte stranden. Maar als er één ding is wat MS me heeft geleerd, is het wel dat je het geluk helemaal niet ver moet zoeken.

MS heeft me geleerd om meer stil te staan bij de kleine dingen.

Mijn favoriete plaatsje op aarde? Thuis! Mijn bed, met mijn heerlijke kussencollectie waar je haast in verdrinkt. Zalig zachte dekens en een fijn boek om te lezen. De eerste jaren dat ik MS had, kon ik me enorm ergeren aan het feit dat ik daar moest gaan liggen en niets anders kon doen. Ondertussen heb ik mijn mindset wat veranderd en ben ik enorm blij en dankbaar met mijn fijne plekjes die ik in huis heb, om op mijn gemakje te rusten en te chillen.

MS heeft me geleerd om meer stil te staan bij de kleine dingen. Alles te appreciëren en van een positieve kant te bekijken, ook al gaat het die dag wat minder goed. Vaak vragen mensen waarom ik niet zo veel op reis ga. Het antwoord: waarom het geluk zo ver zoeken als je het hier ook vindt?

Het positieve: ik hoef niet te wachten op mijn reisje naar een tropisch eiland om gelukkig te zijn, ik ben dat hier ook al! Wat Netflix kijken op de bank, wat babbelen met mijn ouders of mijn hondjes een heerlijke dikke knuffel geven. Puur genieten!

Begrijp me niet verkeerd! Tegen een reisje naar Bora Bora zou ik ook geen nee zeggen hoor! Schommelen in een hangmat met een lekkere cocktail. Aah, ik zie het al helemaal voor me…

Liefs

Saar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hennie van der Molen Boomsma schreef:

  Helemaal mee eens je kunt ook thuis gelukkig zijn
  maar dat moet je willen en kunnen
  kan zelf al een paar jaar niet lopen een kleine scootmobiel in huis zijn mijn benen
  het is ook zo dat gezonde mensen vaak je sneu en zielig vinden
  van o kun je niet meer lopen en zo zijn er meer dingen
  die mensen wil ik niet in mijn omgeving zeg weleens moet je kijken wat ik nog wel kan ben ik trots op blijf positief krijg gelukkig veel steun van mijn man is mijn steun en toeverlaat
  op vakantie doen we al jaren niet meer nou en

  • Ann Everaert schreef:

   Hoi, volledig mee eens dat je thuis ook gelukkig kan zijn, zelf mijn naaste buren kijken op ne neer zo van …. ha wandelen met de hond gaat wel maar gaan werken?? Daar baalde ik echt van, en kan zo maar doorgaan, maar nu zoveel jaren later, laat ik ze maar, en trek het me niet meer zo aan en ben zelof heel gelukkig, heb de steun van mijn man, zoon, en een paar goede vriendinnen, enkele andere verdere buren, kan genieten van de kleinste dingen, vb, ’s morgen de vogeltjes die beginnen fluiten, vind de natuur echt fantastisch en facinerend, geniet thuis van mijn beestjes, mijn honden, vogels, konijntje, kan soms uren genieten door gewoon te kijken wat ze doen en hoe ze met elkaar in voilere omgaan, als ik niet kan wandelen, maak ik het thuis wel gezellig, kook ik iets nieuws voor mezelf, of doe ik buiten een middagdutje, en laat ik een badje vollopen met water voor de doggy’s, waar ze afkoeling hebben, en geniet dan van een lekker ijsje, de steun van mensen die je hebt, is zo belangrijk, en de rest kan de pot op, zeg ik nu

 • Ik heb het nog nooit gedaan…

  Nanda Felderhof

  ... dus ik denk dat ik het wel kan. Hoe vaak heb ik dit de afgelopen maanden, sinds ik weer aan het werk ben, wel niet gedacht en zelfs hardop uitgesproken? Sinds afge... › Lees meer

  Rolstoel. Wat is jouw mening?

  Platform MS

  De eerste gedachte bij MS is soms nog dat je dan ooit in een rolstoel terecht komt. Ooit. En dat is het vervelende van MS... We weten het niet zeker. Wat vind jij van ... › Lees meer