Het is weer zo’n dag

Anne

MS & Uitjes

Gepubliceerd: 4 november 2019

Het is zo'n dag. Een dag dat je eigenlijk niet zo goed weet hoe je je nu voelt bij hoe je leven is. Klinkt zwaar hé ... maar zo'n dag is helemaal niet erg. Ik laat het maar toe, verzetten heeft geen zin. Eens in de zoveel tijd heb ik zo'n dag, dan denk ik na over hoe het gaat en dan merk ik eigenlijk altijd dat alle vervelende dingen toch echt niet opwegen tegen de mooie momenten. Vandaag het verhaal van Anne.

Het is weer zo’n dag

Ik maak vaak de grap of ´zijn ouders het bonnetje nog hebben' en dan kunnen we er om lachen maar vaak balen wij ook enorm. Wanneer we net denken dat we in rustiger vaarwater zitten en een goed ritme te pakken hebben komt er weer een 'klacht' om de hoek zetten.

Het is en blijft een achtbaan

Het kan iets kleins zijn, zoals tintelingen, tot wat groters zoals een hand die niet meer goed werkt. Die hand bleek later carpaal tunnelsyndroom te zijn. Oh ja, naast MS kun je ook nog andere dingen erbij krijgen…

We zijn bijna vijf jaar verder sinds de laatste schub van mijn man en langzaamaan durven we wat meer plannen te maken voor de toekomst. Een tijdje terug zijn we voor het eerst gaan vliegen naar de zon, naar Spanje. Daar is de medische wereld ook goed en als er toch iets is zijn we snel thuis. Een avontuur voor ons (ook omdat mijn man vliegangst heeft), dat zeker proeft naar meer!

Onze zoon is vijf jaar en we hebben besloten om niet meer voor een tweede te gaan. Een beetje gek om zo te vertellen maar we hebben het een jaar gegeven en hebben ingezien dat er in dat jaar ook zoveel is gebeurd dat we denken dat het voor onszelf en onze relatie niet verstandig is. We merken dat nu onze zoon groter wordt, de onrust in het gezin ook wat minder wordt. Daarnaast brengt het groter worden ook wel weer andere uitdagingen met zich mee want hij is zeker niet gek.

Naar mijn idee een nieuwe mijlpaal

Hij stelt de afgelopen tijd veel vragen over waarom zijn vader soms niet mee kan naar feestjes, waarom hij niet kan helpen bij schooluitjes. Maar ook mist hij hem wanneer hij boven ligt te rusten. Die momenten vinden zowel mijn man als ik moeilijk. Natuurlijk leggen we hem zoveel mogelijk op een simpele manier uit waarom het anders is dan bij andere vaders, maar mentaal heeft mijn man er enorm veel last van.

Op een gegeven moment was mijn man het zo zat dat hij bijna nooit 1-op-1 langer dan een paar uur met hem alleen is, dat hij besloot om een dag naar een dierentuin te gaan met zijn tweetjes. Onze zoon was helemaal door het dolle, mijn man ook, ze hebben een geweldige dag gehad maar hij heeft daarna wel een paar weken moeten 'herstellen'.

Vroeg naar bed, langere tijd nodig om bij te komen, slecht humeur, slechtere concentratie, veel dingen vergeten en vooral geen activiteiten met teveel prikkels. Het was het zeker waard en dit is ook iets wat ze ieder jaar gaan plannen: met zijn tweetjes een dagje weg! Naar mijn idee een nieuwe mijlpaal 😊.

Ondanks alles gaat hij door

Maar het is en blijft een achtbaan: een achtbaan met MS. Maar wat ben ik trots op mijn mannen, mijn zoontje die zijn vader nu al probeert te helpen omdat hij ziet dat het hem energie kost. Mijn man die ondanks alles ervoor blijft gaan. Tel je geluksmomenten!

Zoals mijn zoontje tegen mij zegt als ik twijfel of ik even een uurtje alleen weg kan: "maak je maar geen zorgen mama, ik zal goed luisteren naar papa. Papa en ik redden ons wel. Ga jij maar eventjes. Doei!"

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik lek. De buis lekt. Is het nu alsjeblieft klaar met dat gelek?!?!

Ilona

Jeetje de afgelopen anderhalve week is echt een hele gekke tijd geweest. Maar eerst zit daar nog een verhaal aan vooraf. Zoals je misschien in mijn laatste blog heb ge... › Lees meer

Annet als Fampyra strijder naar Den Haag

Annet

Platform MS wordt onderdeel van de MS Vereniging! En om te laten zien wat dit exact betekent delen wij deze week gezamenlijk de verhalen omtrent de Fampyra strijd. In ... › Lees meer